תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.
אם אתה חווה תופעה שאינה מובאת בדף זה - דווח על כך לרופא המטפל בך.**
*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה בעלות שמות מסחריים אחרים.
** המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.
התרופה ניתנת בעירוי תוך ורידי באמצעות צינורית דקה (קנולה) המוחדרת לזרוע כל פעם שמגיעים לטיפול. אופציה אחרת למתן התרופה היא על ידי צנתר הכולל תא תת-עורי (נקרא גם פורט-א-קאת - (Port-A-Cathh), או דרך נקודת כיפוף הזרוע (עירוי הנקרא פיק ליין - PICC line) - אלו צינוריות פלסטיק ארוכות, דרכן מועברת התרופה ישירות לווריד גדול בחזה. הטיפול ניתן אחת לשלושה שבועות למשך 30 דקות.
סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.
לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".
התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.
קיטרודה רשומה בישראל לטיפול במספר מחלות סרטן:
כל המצויין מעלה בהתוויות מסויימות כפי שמפורט בסל הבריאות הממלכתי.
בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה. ייתכנו תופעות לוואי בלתי שכיחות שאינן מפורטות בדף זה.
הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.
האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט 'צעדים לחיים בריאים®' החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618
לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.
תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.
מניעת הריון - מומלץ לא להכניס או להיכנס להריון בזמן נטילת פמברוליזומאב וארבעה חודשים לאחר סיום הטיפול, מאחר ועלול להיגרם נזק לעובר המתפתח. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.
הנקה - יש להמנע מהנקה במהלך הטיפול מאחר והתרופה עשויה לעבוד לתינוק דרך חלב האם.
חיסונים - אין לקבל חיסונים עם נגיפים מוחלשים במהלך הטיפול ולפחות חצי שנה לאחר תום הטיפול. חיסון לנגיף השפעת הוא בטוח לשימוש. ניתן לבלות בחברת אנשים או ילדים שקיבלו חיסונים עם נגיפים מוחלשים.
<< לרשימת התרופות
מידע נוסף בנושא
תודתנו נתונה ל-
פרופ' יעקב שכטר,
מנהל מכון "אלה" לטיפול ומחקר במלנומה וסרטן העור, המרכז הרפואי ע"ש ח.שיבא, תל השומר, על הערותיו והארותיו.
אפריל 2023