שלום healing
זאת אכן שאלה שמתחבטים בה לא מעט.
כיום רוב האוכלוסיה בישראל צורכת מים מותפלים, שמאבדים את רוב המלחים שבהם במהלך ההתפלה.
בסקר שערך משרד הבריאות בשנת 2023 לגבי מינרלים במי שתייה, הודגמו ריכוזים נמוכים של מגנזיום במספר ערים גדולות בישראל, מה שמדגיש את החשיבות של הוספת מגנזיום למים מותפלים. הואיל ותיסוף מי שתייה במגנזיום הוא תהליך מורכב, נדרשת בחינה של השיטה המתאימה לכך. משרד הבריאות מקדם במקביל תיקון לתקנות איכות מי שתייה כדי לאפשר לספקי מים להוסיף סידן ומגנזיום למי שתייה וגם פועל בשיתוף רשות המים וחברת מקורות להקמת מתקן חלוץ לצורך בחינת ישימות ועלות הוספת מגנזיום למים מותפלים. להלן קישור לסקר של משרד הבריאות:
https://www.gov.il/blobfolder/reports/magnesium-calcium-drinking-water-supply-systems-survey-sept-2023/he/files_publications_units_environmental_health_magnesium-calcium-
drinking-water-supply-systems-september-2023-survey.pdf
בינתיים כדאי להעשיר את התזונה במזונות עתירי מגנזיום (כמו קטניות, דגנים מלאים, סויה, שקדים, קשיו, בוטנים, ירקות בעלי עלים ירוקים, שיבולת שועל, תפו"א, אבוקדו, בננה, שוקולד מריר) משום שהמגנזיום בגוף מגיע בעיקרו מתזונה, ולאו דווקא רק ממי השתייה.
בברכה
ליטל קינן