דף מידע זה מתאר את התרופה אנזלוטמיד (המוכרת גם בשמה המסחרי אקסטנדי), את אופן נטילתה ותופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, ובה מידע ועצות נוספים. ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבודקים את יעילות הטיפול במחלתך. תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.
אם אתה חווה תופעה שאינה מובאת בדף זה - דווח על כך לרופא המטפל בך.
* או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.
** המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.
אנזלוטמיד היא תרופה מסוג אנטגוניסט לקולטן אנדרוגן ומהווה טיפול הורמונלי, המיועד למחלות סרטן המתאפיינות בגידול הרגיש להורמונים, דוגמת סרטן הערמונית. כדי לגדול ולהתפתח, סרטן הערמונית זקוק להורמונים גבריים המכונים אנדרוגנים שכוללים את הורמון הטסטוסטרון.
התרופה חוסמת את פעילות ההורמונים הגבריים בכך שהיא מונעת מהם לאותת לתאי הסרטן לגדול. בצורה כזו, התרופה אנזלוטמיד יכולה להקטין את הגידול או לעכב את הגדילה של תאי הסרטן.
אנזלוטמיד היא כמוסה שנוטלים אחת ליום. יש לבלוע אותה בשלמותה עם כוס מים. חשוב להקפיד על נטילת התרופה במינון ובאופן שנקבעו עבורך. אין להפסיק את התרופה מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל. אם נטלת בטעות כמות גדולה מזו שנרשמה לך, חשוב לדווח על כך מידית לרופא שלך.
אם שכחת ליטול את התרופה בזמן, טול אותה ברגע שתיזכר, ואם עבר יום שלם, טול את המינון הרגיל ביום למחרת. אין ליטול מינון כפול של התרופה. דווח מיד לרופא שלך אם עבר יותר מיום מאז נטלת את התרופה.
בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.
הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות על מנת להפיק מהן את התועלת המרבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול, יחול שיפור בתופעות הלוואי.
התרופה עלולה לגרום לך לחוש עייף וחלש במהלך הטיפול ולאחריו. נסה לנוח ככל הנדרש ולא להתאמץ יותר מדי. כדי לאזן את העייפות מומלץ לבצע פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.
התייעץ עם הצוות המטפל לגבי פעילות גופנית מתאימה עבורך.
האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט 'צעדים לאיכות חיים'® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618
גלי חום גורמים לתחושת חום בצוואר ולעיתים לאדמומיות בעור. גלי חום קצרים נמשכים מספר שניות או דקות. גלי חום ארוכים יותר יכולים להימשך עשר דקות ויותר. לאחר גל חום ייתכן שתסבול מהזעות והרגשת קור. חלק מהאנשים חווים תחושת חרדה ועצבנות בזמן גלי-חום. אם אתה חווה גלי חום - התייעץ עם הרופא המטפל בך.
יתכן שפוריותך תיפגע עם נטילת התרופה. יש להתייעץ עם הרופא על טיפולי פוריות לפני תחילת הטיפול.
תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם - עלולות להזיק לך בזמן הטיפול, ויש להימנע מהן.
יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.
אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, מכל סיבה שהיא ללא קשר למחלת הסרטן, יידע את הצוות הרפואי שהנך מטופל באנזלוטמיד.
אנשי קשר בשעת חירום - חשוב לשמור בהישג-יד מידע, הכולל שמות וטלפונים אליהם תוכל לפנות בשעת חרום לקבלת תמיכה ומידע.
מניעת הריון - הטיפול בתרופה עלול לפגוע בהתפתחות התינוק, ולכן אין להכניס להריון בזמן השימוש בתרופה. יש להשתמש באמצעי מניעה יעיל בזמן הטיפול בתרופה כשלושה חודשים נוספים לאחר סיום הטיפול.
התרופה עלולה להשפיע על הפוריות. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.
התרופה מכילה סורביטול (סוג של סוכר). אם יש לך אי-סבילות לסוגי סוכר מסוימים, יש לדווח על כך לרופא המטפל לפני תחילת הטיפול.
<< לרשימת התרופות
מידע נוסף בנושא
תודתנו נתונה ל-
פרופ' אבישי סלע,
מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי אסף הרופא, על הערותיו והארותיו.
פברואר 2016