דף מידע זה מתאר את התרופה ויסמודג'יב, אופן קבלתה ותופעות הלוואי האפשריות שלה. מומלץ לקרוא את דף המידע הזה יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלה בה חלית. קיימת אפשרות שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילותה כנגד מחלתך.
התגובה של כל אדם לטיפול היא ייחודית. אנשים מסוימים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא בכדי לעקוב אחר השפעות הטיפול.
אם אתה חווה תופעה כלשהי שאינה מתוארת בדף זה - דווח לרופא המטפל בך.**
*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה, בעלות שמות מסחריים אחרים.**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.
התרופה ניתנת בכמוסות לבליעה בחוזק של 150 מ"ג.
ויסמודג'יב היא תרופה מוכוונת מטרה, המכונה גם "מעכב מסלול הקיפוד"(Hedgehog pathway). "מסלול הקיפוד" הוא קבוצת חלבונים המעבירים אותות למרכז הבקרה של התא וממלאים תפקיד חשוב בהתפתחות התאים. בסוגים מסוימים של סרטן, כגון קרצינומה של תאי הבסיס (BCC) חלבונים אלו עלולים לעודד את התפתחותם של התאים הסרטניים. התרופה חוסמת את פעילותו של חלבון מסוים ב"מסלול הקיפוד" ומעכבת את התפתחות הגידול הסרטני.
יש להקפיד על נטילת התרופה בהתאם להוראות הרופא. המינון המקובל הוא כמוסה אחת ליום. יש לבלוע את הכמוסה בשלמותה, בזמן הארוחה או על בטן ריקה.
סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.
לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".
התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.
ויסמודג'יב רשומה בישראל לטיפול בסרטן עור מסוג קרצינומה של תאי הבסיס (BCC) בהתוויות מסויימות.
התכווצויות שרירים, לעיתים מלוות בכאבים. תרגילי מתיחה קלים עשויים להקל על התופעה. כאשר מתחילות התכווצויות שרירים ניתן להניח רטיות חמות על האזור, וכאשר התופעה חולפת ניתן להניח רטיות קרות. בזמן התכווצויות שרירים מרובות מומלץ להרבות בשתיית נוזלים, המקלים על התופעה.
נשירת שיער יכולה להתרחש באזורים שונים בגוף, באופן פתאומי או הדרגתי. יש להימנע מטיפולים שונים כגון סלסול, החלקת שיער וכדומה. מומלץ לחפוף את השיער עם שמפו עדין ולהימנע מחפיפה יומיומית.
לאגודה למלחמה בסרטן דף מידע בנושא "התמודדות עם נשירת שיער" המכיל מידע ועצות בנושא. לקבלת החוברת ללא תשלום מומלץ לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.
ייתכן שינוי בטעמי המזון. ניתן לנסות להוסיף תבלינים ועשבי תיבול להעשיר את טעם המזון. ברוב המקרים, חוש הטעם חוזר לקדמותו עם סיום הטיפול . חלק מהמטופלים מגלים כי מזון קר טעים יותר עבורם מאשר מזון חם. כמו כן, חלק מהמטופלים מאבדים את התיאבון; במקרה זה, מומלץ להיעזר בייעוץ של תזונאית קלינית במרכז הרפואי בו הנך מטופל על מנת לסייע בהגברת התיאבון ובשמירה על משקל תקין.
לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.
ניתן לשלוט היטב בתופעות אלו באמצעות תרופות, יש לפנות לרופא המטפל. חשוב מאד להקפיד על שתיה מרובה במקרה שאתה סובל משלשולים.
בחילות והקאות הן תופעות הניתנות לטיפול תרופתי יעיל, אך חלק מהתרופות עלולות לגרום לעצירות. אם אתה חווה בחילות והקאות - דווח לרופא המטפל בך.
לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "בחילות והקאות הנלוות לטיפול האונקולוגי" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.
עייפות ותשישות הן תופעות לוואי נפוצות בזמן השימוש בתרופה. חשוב להקפיד על מנוחה ככל שתצטרך. ניתן לנסות לאזן את העייפות באמצעות פעילות גופנית מתונה שעשויה לעזור, למשל הליכות קצרות. מרבית האנשים מדווחים על שיפור בהרגשת העייפות בטווח של חצי שנה עד שנה מסיום הטיפול .
לאגודה למלחמה בסרטן חוברת הנקראת 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן', המכילה מידע ועצות יעילות להתמודד עם התופעה.לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע®' של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995.
יכולה להופיע אי-סדירות וסת עד כדי הפסקתה.
<< לרשימת התרופות
מידע נוסף בנושא
ספטמבר 2014
המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.