לתרומה
חפש
סרטן הערמונית
סרטן הערמונית - תופעות לוואי

סרטן הערמונית - תופעות לוואי כלליות

עוד בנושא

בעיות מין/אין-אונות

בעיות מין / אין-אונות

כל סוג של טיפול עלול לגרום לך לתופעות לוואי שבאופן ישיר או עקיף עלולים להשפיע על התפקוד המיני שלך. בעקבות המחלה והטיפולים, קיימת אפשרות לבעיות בזקפה, בחשק המיני או באורגזמה. גברים רבים, ללא קשר לגילם, מתקשים לדבר על נושאים אישיים, כגון בעיות מיניות.

 

בעיות בזקפה עשויות להיות זמניות, ועלולות לפעמים לנבוע מחרדה, חולשה, כאבים, והרגשה כללית רעה. לא רק כתוצאה מניתוח או טיפולים במחלה, כגון טיפול הורמונלי, טיפולים בקרינה או כימותרפיה. אם גילית בעיה כלשהי בתפקודך המיני - יש לדווח על כך לרופא המטפל ולפנות לייעוץ מיני של האגודה למלחמה בסרטן או למטפל מיני.

 

מומלץ לשוחח על בעיותיך עם בת הזוג, להסביר לה כי לכל בעיה קיים פתרון, אותו תמצאו יחד. יחסי מין בנויים על גורמים כגון אהבה, אמון וניסיון משותף. שתף את בת הזוג בפחדים ובחששותיך - ייסעו לכם ביחד להתמודד עם הבעיות והקשיים.

 

תרופות, זריקות ומשאבות

לבעיות בהשגת זקפה או בשמירה על זקפה, ישנם פתרונות רבים. הם יסייעו בהשגת זקפה אך לא בהכרח יגבירו את תחושת העוררות המינית. סילנדאפיל, וארדנאפיל וטדאלאפיל הן טבליות עם תועלת דומה וסיכונים דומים. כולן יכולות לגרום לזקפה ממושכת לפני הגירוי המיני. אין לקחת אותן אם אתה לוקח טיפול תרופתי לבעיות לב (ניטרטים). אם הזקפה נמשכת יותר משעתיים, הדבר עלול לפגוע בפין. מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא.

 

טבליות סילנדאפיל (ויאגרה) מגבירות את זרימת הדם לפין ומסייעות בהשגת זקפה. יש לקחת את הטבליות שעה לפני קיום יחסי המין, כאשר הזקפה תופיע לאחר גירוי מיני ישיר. תוכל לקבל מרשם לטבליות אלו מרופא המשפחה שלך. תרופות אלו עלולות לגרום לתופעות לוואי אצל חלק מהגברים, כגון צרבת, כאבי ראש, סחרחורות ושינויים בראייה. השפעת התרופה נמשכת שעתיים עד ארבע שעות.

 

טבליות וארדנאפיל (לביטרה) פועלות באופן דומה לסילנדאפיל, ומסייעות בהשגת זקפה תוך 25 דקות עד שעה. תופעות הלוואי הנפוצות ביותר הן כאבי ראש והסמקה בפנים. התרופה משפיעה עד חמש שעות. ניתן להשתמש גם בטבליות טדאלאפיל (סיאליס), אותן ניתן לקחת עד 24 שעות לפני קיום יחסי מין. טדאלאפיל מגבירה את זרימת הדם לפין, והשפעתה נמשכת עד 36 שעות. ניתן להחדיר כדורים קטנים של אלפרוסטדיל (מיוז) לפין. הכדור מתמוסס לתוך האזור שמסביב לשופכה, ולאחר שפשוף מתפזר לרקמות הסמוכות ומעורר זקפה. אצל חלק מהגברים, השימוש בכדור מלווה בתחילה באי נוחות.

 

ניתן גם להשתמש במשאבות ואקום כדי להשיג זקפה. המשאבה היא מכשיר פשוט, בעל צינור חלול, לתוכו מכניסים את הפין. המשאבה מפעילה ואקום על הפין ומגבירה בו את זרימת הדם. בכדי להשיג זקפה, שמים טבעת גומי מסביב לבסיס הפין. ניתן לשמור על הזקפה במשך כ-30 דקות. בסיום הפעילות המינית, ניתן להסיר את הטבעת והדם חוזר לזרום כרגיל. היתרון במשאבת הואקום, השימושית בעיקר עבור אנשים שאינם יכולים לקבל טיפול תרופתי, הוא שהיא אינה מחייבת החדרת חומרים לפין, אך מחייבת מעט ניסיון. ייתכן שבת הזוג שלך תרגיש שהפין קצת יותר קר מהרגיל. אין לשים את הטבעת למשך יותר מחצי שעה כל פעם. ניתן להשתמש במשאבה ככל שתרצה, בתנאי שתקפיד על הפסקה של חצי שעה בין שימוש לשימוש.

 

מרבית הגברים הסובלים מבעיות זקפה לאחר כריתת ערמונית או טיפולים בקרינה מפיקים תועלת מסוימת מהטיפולים המתוארים לעיל, אך כל מקרה לגופו.

מומלץ להיעזר בשירות הייעוץ המיני של האגודה למלחמה בסרטן הניתן ללא תשלום בפריסה ארצית וללא צורך בהפניה רפואית. לקביעת תור ניתן לפנות בטל.03-5721643.

 

טיפול בהזרקה תוך מחילתית

בחולים שבהם טיפול בתרופות הניתנות דרך הפה או במשאבה אינו עוזר, השלב הבא בטיפול בהפרעה בזקפה הוא בהזרקות לתוך הגופים המחילתיים של הפין. החולה זקוק להכשרה של מספר מפגשים במרפאה על מנת ללמוד כיצד לבצע את ההזרקה. באותם מפגשים גם נקבע המינון היעיל ביותר של התרופה המוזרקת לפין. בד"כ מדובר בפרוסטגלנדין E בשילוב תרופות נוספות.

 

ההזרקה מבוצעת באמצעות מזרק עם מחט קטנה ודקה במיוחד. הזקפה מתרחשת תוך חמש דקות עד רבע שעה מההזרקה, עד כשעה. יעילות טיפול זה בהשגת זקפה היא גבוהה (מעל 70%) אך עקב החודרניות בביצוע הבדיקה, גם שיעור החולים המפסיק את הטיפול גבוה מאוד (כ-50% בשלושת החודשים הראשונים לתחילת הטיפול).

 

הטיפול אסור לחולים עם רגישות ידועה לתרופות המוזרקות, עם נטייה לדימומים והפרעות קרישה, המקבלים טיפול בנוגדי קרישה או בעלי נטייה לפתח פריאפיזם (זקפה לא תקינה ממושכת - מעל ל 4 שעות). סיבוכים אפשריים הם כאב בזמן זקפה, היווצרות אזורים מרובי נוקשים בפין וזקפה ממושכת וכואבת (פריאפיזם). במצב בו החולה סובל בעקבות הטיפול מזקפה ממושכת (מספר שעות) עליו לפנות מיד לחדר מיון על מנת לקבל טיפול. למרות הפולשנות היחסית של הטיפול והסיבוכים האפשריים מדובר בטיפול יעיל ביותר.

 

האגודה למלחמה בסרטן מעניקה יעוץ ארצי בנושאי דימוי גוף ומיניות למתמודדים עם מחלת הסרטן ובני זוגם. השירות כולל מידע אודות השלכות מחלת הסרטן על המיניות, נושאים של פריון ופוריות, כולל שימור זרע, יעוץ באשר לאפשרויות טיפול ושיקום תפקוד מיני, הכוונה למומחים מקצועיים נוספים. השירות ניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן ואינו כרוך בתשלום או בהפנייה.

 

לקביעת תור יש לפנות לאחות וליועצת המיניות של האגודה למלחמה בסרטן בטל.03-6721643. כמו-כן, ניתן להפנות שאלות בתחום זה בפורום "ייעוץ מיני למתמודדים עם מחלת הסרטן"

 

לקבלת חוברת "מיניות הגבר" ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל.1-800-599-995.

 

 

קבוצות תמיכה סרטן הערמונית

 

 

בעיות בשליטה על מתן שתן

הפגיעה בשליטה על מתן שתן, בדרגות שונות, מתרחשת אצל חלק מהחולים כתוצאה מהגידול הסרטני או מהטיפולים השונים בו. בשנים האחרונות הושגה התקדמות רבה בטיפול בבעיות אלו, וכיום ישנן דרכים שונות המסייעות במצב זה. בחלק מבתי החולים קיימת מרפאה מיוחדת המסייעת בהתמודדות עם בעיות אלו - אל תהסס לדון עם הצוות הרפואי על חששותיך.

 

פגיעה בפוריות

חלק מהטיפולים בסרטן הערמונית גורמים לפגיעה בפוריות, זמנית או קבועה. אם ברצונך לשמר את היכולת להביא ילדים בעתיד - חשוב לדון בנושא זה לפני תחילת הטיפולים עם בת הזוג שלך ועם הרופא המטפל בך. מומלץ וניתן לשמור זרע לפני תחילת הטיפולים במחלה - בכדי שניתן יהיה לעשות בו שימוש בעתיד.

 

לקבלת חוברת "שימור פוריות בגברים המתמודדים עם מחלת הסרטן" ללא תשלום:

ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן

בטל. 1-800-599-995.

חזרה למעלה >>


 מידע נוסף

פורום סרטן הערמונית
פעילות גופנית לחולים ומחלימים
זכויות חולי סרטן
תודתנו נתונה ל:

פרופ' עופר יוספוביץ,

מנהל היחידה לאורולוגיה אונקולוגית במרכז הרפואי רבין - בלינסון;

פרופ' אבישי סלע, מנהל המכון האונקולוגי במרכז רפואי אסף הרופא

חברי ועדת העדכון לנושא אורולוגיה באגודה למלחמה בסרטן, על הארותיהם והערותיהם.

ספטמבר 2015

מידע זה נכתב בכדי לסייע לך ולבני משפחתך להבין ולדעת יותר על סרטן הערמונית. אנו מקווים שהמידע יוכל לענות על חלק משאלותיך בנוגע לאבחנה ולטיפול. איננו יכולים לייעץ לך מהו הטיפול הטוב ביותר עבורך, כיוון שעצה כזאת יכול לתת לך רק הרופא המטפל בך, המכיר את כל הרקע הרפואי שלך ואת עובדות מחלתך בהווה.