לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

מיטוקסנטרון - Mitoxantron (נובנטרון® - ®NOVANTRONE)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
טיפולי סרטן והסיכון לפגיעה לבבית
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה מיטוקסנטרון, ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילות הטיפול במחלתך.

*או תרופות המכילות חומר פעיל זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.

**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים ולגברים כאחד.


מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

מיטוקסנטרון היא תרופה כימותרפית, שידועה גם בשם - תרופה ציטוטוקסית, כלומר תרופה רעילה לתא. תאי סרטן מתחלקים מהר יותר מתאים בריאים ובכימותרפיה מכחידים בעיקר תאים שקצב התחלקותם גבוה. בהחדרת עירוי של החומר הכימי שממנו מורכבת התרופה מכחידים תאים ממאירים של גידול סרטני. תרופות ציטוטקסיות פוגעות בשלבים שונים של חלוקת התא. מיטוקסנטרון שייכת למשפחת האנתרצנידיונים, תרופות הפוגעות בחומר הגנטי ה-DNA. התרופה מעכבת את הרכבת הד.נ.א של התא פוגעת בחלוקתו וכך גורמת למותו. משפחת התרופה קרובה למשפחת האנטראציקלינים, ולכן מיטוקסנטרון דומה לתרופה כימית אחרת, מוכרת יותר – אדריאמיצין.

התרופה ניתנת כטיפול יחיד, אבל לרוב כטיפול משולב עם תרופות נוספות. 

מיטוקסנטרון מדכאת את המערכת החיסונית של הגוף לתקופת הטיפול. בעקבות הזרקת החומר פוחתת כמות התאים התוקפים את מעטפת המיאלין המגינה על תאי העצב. יעילות הטיפול מאפשרת לגוף לשקם עצמו ולאזן את המערכת החיסונית מחדש.


רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

בישראל התרופה רשומה לטיפול בסרטן שד, לימפומה מסוג נון הודג'קינס - NHL, לוקמיה מסוג נון לימפוציטית חריפה (AnLL) הידועה  גם כ-AML, סרטן כבד, סרטן ערמונית וסרטן פרוסטטה.

יחד עם זאת, חשוב להדגיש שכיום משתמשים בתרופה לעתים רחוקות, כיון שברוב המחלות קיימות כיום תרופות ביולוגיות ואחרות יעילות יותר.


אופן נטילת התרופה

מיטוקסנטרון היא תמיסה להזרקה שניתנת בעירוי ורידי.

יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה נוספת שאתה לוקח, לרבות תרופות ללא מרשם, תוספי מזון, ויטמינים וכו'.

עדכן את הרופא אם סבלת או שהינך סובל מאחת או יותר מהתופעות הבאות:

  • בעיות בכבד
  • בעיות בכליות
  • מחלת לב/כלי דם
  • אנמיה
  • דימומים
  • בעיות במוח העצם
  • זיהום
  • ספירת תאי דם לבנים נמוכה
  • אם קיבלת טיפול כימותרפי בעבר
  • אם קיבלת הקרנות בעבר
  • אם אתה אלרגי לסולפט.


תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.

תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים תופעות משמעותיות ומיעוטם חווים תופעות מסכנות חיים. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.

הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.

למיטוקסנטרון יכולות להיות השפעות חמורות על הלב (רעילות שריר הלב) – הצוות הרפואי יערוך לך בדיקות לפני הטיפול ובמהלכו על מנת לעקוב אחר מצבך.

התרופה יכולה לגרום לדיכוי פעילות מוח העצם, בעיקר אצל אנשים שעברו בעבר כימותרפיה או טיפול קרינתי ובחולים שמצבם הגופני ירוד, תיערך הערכה של מצבך הרפואי בטרם תחילת הטיפול ובמהלכו.


תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי

  • ירידה במספר כדוריות הדם האדומות - אם אתה סובל מחיוורון, חולשה או קוצר נשימה פתאומי  (כולל קוצר נשימה בלילה), שיעול, נפיחות בקרסוליים או ברגליים, דופק לא סדיר, פנה לצוות הרפואי. תסמינים אלו יכולים להעיד על ירידה בכדוריות הדם האדומות.
  • חבורות או דימומים לא סיבה (תרומבוציטופניה) - אם אתה חווה שיעול דמי, דם בקיא או בשתן, או צואה שחורה, אלו יכולים להיות סימנים לירידה בטסיות דם - פנה מייד לצוות המטפל. טיפול במיטוקסנטרון עלול להפחית את ייצור טסיות הדם, המסייעות ביצירת קרישת הדם ומניעת דימומים או פציעה. מספר הטסיות בדמך יבדקו באופן קבוע לפני ובמהלך הטיפול. במקרים מסוימים ייתכן ותצטרך לקבל עירוי  טסיות. פנה מיד לצוות המטפל במקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון דימום מהאף או מהחניכיים, נקודות אדומות, פריחה על העור או שטפי דם בידיים או ברגליים  - דווח לרופא המטפל.
    המלצות למניעת פציעות ודימומים:
    - הימנע משימוש בסכין גילוח (ניתן להשתמש במכשיר גילוח חשמלי)
    - הימנע מפעילויות (ספורט, גינון וכו') העלולות לגרום לפציעות או דימומים
    - הימנע מנטילת תרופות המשתייכות לקבוצת נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) כגון אספירין ואדוויל, המגבירות את הסיכון לדימומים. התייעץ עם הצוות הרפואי על תרופות שאינן מגבירות סיכון זה.
    - צחצח את השיניים במברשת שיניים רכה, והימנע משימוש בחוט דנטלי וקיסמים.
  • אלרגיה למרכיבי התרופה - פריחה מגרדת חמורה (שלפוחיות), נקודות אדומות או סגולות קטנות על העור, נפיחות של הידיים, הרגליים, הקרסוליים, הפנים, השפתיים, הפה או הגרון (שעשויים לגרום לקושי בבליעה או בנשימה), תחושה של כמעט עלפון, אדמומיות/צריבה/הכחלה של העור/כאב/או נפיחות באזור הזריקה - אלה עלולים להיות סימנים לתגובה אלרגית חמורה - פנה מיד לצוות המטפל.
  • בעיות לב – תסמינים כמו כאבים בחזה, קוצר נשימה, שינויים בקצב הלב (מהיר או איטי), נפיחות של הקרסוליים או הרגליים, יכולים להעיד על בעיה בתפקוד הלב, פנה מייד לצוות המטפל.
  • חום או זיהום - התסמינים לזיהום כוללים - חום, צמרמורות, כאב גרון, שיעול, הטלת שתן תכופה או כואבת, הצהבה של העור או הלבן בעיניים.


תופעות לוואי נפוצות

אנמיה

התרופה עלולה להפחית את רמת כדוריות הדם האדומות ולגרום לאנמיה (מצב של חסר דם). תסמיני אנמיה הן עייפות, חיוורון, חולשה וקוצר נשימה, גם לאחר מאמץ קל. יש לדווח לרופא המטפל על הופעת תסמינים אלו. במקרים קשים של אנמיה יתכן צורך במתן עירוי דם. יש לזכור כי אנמיה שנגרמת כתוצאה מהטיפול היא במרבית המקרים זמנית וחולפת.


ירידה במספר תאי דם לבנים

תאי דם לבנים המיוצרים על ידי מוח העצם, חשובים מאוד כנגד זיהומים. בזמן קבלת הטיפול, ספירת תאי הדם הלבנים יכולה לרדת, תופעה הנקראת נויטרופניה, ובכך יגבר הסיכון לזיהומים, כולל דלקת בדרכי השתן או זיהום בדרכי הנשימה העליונות.

חשוב ליידע את הצוות הרפואי אם מופיעים אחד מהתסמינים הבאים:

  • עליה בחום הגוף מעל 380.
  • הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, גם אם חום הגוף תקין.
  • זיהום - אם אתה סובל מתסמינים העלולים להעיד על זיהום: כאבי גרון, כאבי שרירים, צמרמורת, שיעול, כאב בזמן מתן שתן, או תכיפות במתן השתן, יערך מעקב ובמהלכו תעבור בדיקות דם במהלך הטיפול במיטוקסנטרון.


המלצות למניעת זיהומים:

  • רחיצת ידיך וידי מבקריך היא דרך טובה למנוע התפשטות זיהום.
  • הימנע מפגישות עם קהלים רחבים ואנשים חולים.
  • המנע מטיפול בפסולת של חיית מחמד.
  • שמור על כל פצע או חתך- נקי.
  • הקפד על רחצה יומיומית ובריאות הפה (צחצוח שיניים באופן קבוע).
  • מומלץ להתייעץ עם הרופא או האחות בטרם תקבע את ביקורים או טיפולים אצל רופא השיניים.
  • הימנע מלגזור את העור סביב הציפורן או ציפורן חודרנית. ניתן למרוח לק על הציפורניים אך לא להדביק ציפורניים מלאכותיות.
  • התייעץ עם הרופא או האחות בטרם אתה או מי שמתגורר אתך מקבל חיסון כלשהו.


בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות והקאות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. תסמינים אלו עלולים להתחיל מיד לאחר הטיפול ומספר ימים לאחריו. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.

להלן מספר המלצות להפחתה או מניעה של בחילות ו/או הקאות:

  • המנע ממאכלים שעלולים להחמיר את התסמינים, כמו מאכלים שומניים, חריפים או חומציים (לימונים, עגבניות, תפוזים).
  • נסה לאכול ארוחות קטנות כל כמה שעות וללעוס היטב, ולצרוך מזונות קרים או בטמפרטורת החדר.
  • נסה להשתמש בכדורים נוגדי צרבת, לאכול קרקרים או טוסט, לשתות משקה עם נענע או ג'ינג'ר אייל, ולהשתמש בשורש ג'ינג'ר טרי טחון במזון, או בג'ינג'ר מסוכר.
  • היעזר בגישות טיפוליות שאינן תרופתיות המגבירות את מידת השקט הנפשי, כגון דיקור או דמיון מודרך.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "בחילות והקאות הנלוות לטיפול הכימי והקרינתי" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות אלה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995, או לאתר.


עצירות

קיימת אפשרות שתסבול מעצירות. ניתן להקל על התופעה באמצעות שתייה מרובה של נוזלים, תוספת של סיבים תזונתיים למזון ופעילות גופנית מתונה עשויים לסייע לטפל בתופעה. ייתכן שתצטרך ליטול תרופות משלשלות לטיפול בבעיה. תוכל לרכוש את התרופות בבית המרקחת גם ללא מרשם רופא. עדכן את הרופא אם אתה סובל מעצירות הנמשכת יותר מיומיים-שלושה.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת "הטיפול התזונתי התומך" המעניקה מידע רב, עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום תזונה.


שלשולים

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשולים.


צרבות

ניתן לטפל ביעילות על ידי תרופות מתאימות - דווח על כך לרופא המטפל.


אובדן תיאבון

התרופה עלולה לגרום לאובדן תיאבון. נסה לאכול ארוחות קטנות באופן סדיר. אל תדאג אם תאכל מעט יחסית במשך יום או יומיים. אם לאחר מכן לא חל שיפור בתאבון שלך, מומלץ לפנות לאחות או הדיאטנית במרכז הרפואי בו אתה מטופל לקבלת ייעוץ תזונתי ועצות מעשיות בכדי להתמודד עם תופעה זו.

להלן מספר עצות להתמודדות עם הירידה בתיאבון:

  • נסה להעשיר את טעמי המזון בתבלינים  ובעשבי תיבול.
  • תוכל לנסות ולהחליף חלק מן הארוחות במשקאות מזינים, או להתבסס על דיאטה של מזון רך ועשיר בקלוריות.
  • חלק מהמטופלים מגלים כי בזמן הטיפול מזונות קרים  טעימים יותר ממזונות חמים.
  • אם אתה חש טעם מתכתי בפה, השתמש בסכו"ם מפלסטיק.
  • נסה לצרוך מנות מזון קטנות והרבה נוזלים, גם אם אינך יכול לאכול, אך לא לפני האכילה. נסה לצרוך מזונות בעלי ערך קלורי גבוה כדי לא להפחית במשקל הגוף.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא "הטיפול התזונתי התומך" המכילה מידע רב, ומעניקה עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא תזונה.


כאב בפה או בגרון / דלקות בפה ובשפתיים

פגיעה ברירית חלל הפה היא תופעת לוואי שכיחה ויכולה להיות מלווה באודם, נפיחות, כאב, יובש וטעם מר עד חוסר טעם בחלל הפה, ולהתאפיין בהופעה של כיב (אפטה) בודד או כיבים רבים, ולעיתים בנגעים לבנים ודימום בחניכיים. מומלץ לשמור היטב על הגיינת הפה, לדאוג לשתייה מרובה, ולהימנע ממאכלים חמוצים, מלוחים או מתובלים. מציצת קרח עשויה לסייע בהפחתת הכאבים. פנה לצוות המטפל שיוכל לרשום לך טיפול בדלקת.


כאבי גב

ניתן לטפל ביעילות בתופעה זו באמצעות טיפול תרופתי. אם אתה חווה כאבי גב - פנה לרופא המטפל בך.


נשירת שיער

ייתכן והשיער ישנה את צבעו, יהפוך דק ודליל יותר, או שתתרחש נשירת שיער מלאה. ברוב המקרים, מדובר בתופעה זמנית, והשיער ישוב ויצמח עם סיום הטיפול.

לעצות ומידע נוסף ניתן לעיין בחוברת "התמודדות עם נשירת שיער" של האגודה למלחמה בסרטן. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995, או לאתר.


אף גדוש/נזלת

ניתן להקל על התופעה באמצעים פשוטים, התייעץ עם הצוות המטפל.


עייפות קיצונית, חולשה וחוסר אנרגיה

בזמן הטיפול בתרופה ייתכן ותחוש עייפות וחולשה, גם ללא מצב של חסר דם (אנמיה). נסה לנוח ככל הנדרש ולא להתאמץ יותר מדי. כדי לאזן את העייפות מומלץ לבצע פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן' המכילה מידע נוסף ודרכי התמודדות עם התופעה. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה בטל. 1-800-599-995, או לאתר.
האגודה למלחמה בסרטן מפעילה את פרויקט "צעדים לחיים בריאים"® החושף את חולי הסרטן ליתרונותיה הבריאותיים של פעילות גופנית, מעודדם לשלב פעילות מתוכננת ומובנית בשגרת החיים בליווי והדרכה על ידי אנשי מקצוע. להצטרפות: 03-5721618 


הפרעה בקצב הלב

התרופה עלולה לגרום לאי-סדירות בקצב הלב הנמדדת באק"ג בהפוגה ממושכת מהרגיל לאחר כל פעימת לב. דווח לצוות הרפואי על כל קצב לב חריג או מואץ, כאב בחזה, קוצר נשימה או סחרחורת.


אי ספיקת לב/התקף לב

יכולים להתרחש גם חודשים או שנים לאחר סיום הטיפול, הצוות המטפל ידאג למעקב אחר תפקוד הלב גם לאחר שהטיפול יסתיים.


שינויים במחזור החודשי (לנשים)

תתכן הפסקה קצרה או ממושכת במחזור הוסת. עדכני את הצוות המטפל.


שינויים צבע באזור מתחת לצפרני הידיים או הרגליים

כמו הכחלה של העור. עדכן את הצוות הרפואי על תופעות אלו.


שינויים בשתן

יערכו לך בדיקות שתן לפני ובמהלך הטיפול כדי לבדוק את ערכים שונים בחומצת השתן. צבע השתן עשוי להיות כחול לאחר העירוי.


מידע חשוב נוסף

תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.


תרופות ותכשירים שיש להימנע מהשימוש בהם ולידע את הרופא המטפל אם הנך מקבל טיפולים דוגמתם:

  • תרופות שיכולות לפגוע בלב מקבוצת האנטראציקלינים (Anthracyclines)
  • תרופות שמדכאות את ייצור תאי הדם והטסיות בפעילות מוח העצם
  • מדללי דם, תרופות מסוג אנטי-ויטמין K
  • מעכבי טופואיזומראז II, אנזים האחראי על תיקון DNA פגום (מיטוקסנטרון היא תרופה אחת ממשפחת מעכבי טופואיזומראז II) עדכן את הרופא המטפל אם אתה מקבל תרופה נוספת ממשפחה זו
  • תרופות מדכאות את מערכת החיסון.

**רשימת התרופות והתכשירים לעיל אינה ממצה. ייתכנו תרופות ותכשירים שאינם מופיעים ברשימה לעיל**

  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.

  • הגעה לבית החולים - אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

  • פוריות: התרופה עלולה להשפיע על פוריות גברים ונשים. בנשים עלולה להיות הפסקת מחזור ממושכת. אם הינך מעוניינת להרות בעתיד, מומלץ להתייעץ בנושא זה עם הרופא המטפל בך - לפני תחילת הטיפול.

  • מניעת הריון - מומלץ לא להרות או לעבר בזמן נטילת התרופה. התרופה עלולה לגרום נזק לעובר. נשים בגיל הפוריות צריכות לעשות בדיקת הריון לפני כל מנה ולהמשיך בשימוש באמצעי מניעה יעילים עד ארבעה חודשים מתום הטיפול.

  • אמצעי מניעה: יש להקפיד על שימוש באמצעי מניעה  חוסם (קונדום) יעיל החוסם את מעבר נוזלי הזרע והנרתיק בזמן השימוש בתרופה ועד שישה חודשים לאחר סיום הטיפול בתרופה.

  • הנקה: יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה עד לחודש לאחר סיום הטיפול, היות וקיימת אפשרות שהיא עוברת לחלב האם.

  • נהיגה והפעלת מכשור כבד: השימוש בתרופה עלול לגרום לבלבול  ו/או לעייפות. אם אתה חווה תופעות אלה, אל תנהג או תפעיל מכשור כבד בזמן השימוש בתרופה.

  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.

  • חיסונים – בשל חולשת מערכת החיסון בעקבות הטיפול במיטוקסנטרון אין להתחסן בוירוסים חיים במהלך הטיפול ועד שלושה חודשים לאחריו. היוועץ ברופא בנושא.

מרכז תמיכה "חזקים ביחד"
באגודה למלחמה בסרטן
קרא עוד
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימהתרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
פרופ' משה מיטלמן, מנהל האגף לרפואה פנימית במרכז הרפואי סוראסקי, יועץ בכיר להמטולוגיה, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, על הארותיו והערותיו.
עלה לאתר: דצמבר 2023

המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.