לתרומה
חפש
מידע לחולים
תרופות וטיפולים

נקסיטמאב - Naxitamab (דניילזה® - ®Danyelza)*

עוד בנושא
מידע לחולים
מוקדי מידע ותמיכה
מעון צ'ארלס קלור
פורומים מקצועיים
תרופות וטיפולים
תרופות וטיפולים במחלת הסרטן
תרופות וטכנולוגיות לטיפול במחלת הסרטן
רשימת התרופות והטכנולוגיות שנכנסו לסל הבריאות
בתי מרקחת המוכרים תרופות בהנחה -כתב העדר אחריות
הטיפול הניתוחי (כירורגי)
תרופות וטיפול כימותרפי
טיפול קרינתי (רדיותרפיה)
תרופות וטיפול הורמונלי
טיפול ביולוגי (מכוונן, ממוקד מטרה)
אימונותרפיה
מרפאות עור לחולי סרטן
טיפולי סרטן והסיכון לפגיעה לבבית
קנאביס רפואי לחולי סרטן
טיפול בתא לחץ לנזקי קרינה
טיפול פוטו דינמי
סטרואידים
גורמי גדילה המטופוייטיים
כאב והטיפול בו
רפואה משלימה וסרטן
תזונה לחולה סרטן
השתלת תאי גזע ומח עצם
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
טיפול תרופתי לגמילה מעישון
קבוצות ומרכזי תמיכה
מחקרים קליניים בישראל
התמודדות ושיקום
פעילויות למחלימי סרטן
זכויות חולי הסרטן
ארועים וימי עיון
סקירת מאמרים
סיפורי התמודדות
חיים עם סטומה
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
אתר 'כמוני'
אתרים נוספים
גנטיקה וסרטן

דף מידע זה מתאר את התרופה נקסיטמאב, את אופן נטילתה ואת תופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מהשימוש בה. מומלץ לעיין בדף המידע יחד עם חוברת האגודה למלחמה בסרטן העוסקת במחלתך, הכוללת מידע ועצות נוספים, וכן בעלון לצרכן של התרופה. כמו כן, ייתכן שהתרופה תוצע לך במסגרת מחקרים קליניים הבדוקים את יעילות הטיפול במחלתך.


*או תרופות המכילות חומר פעיל דומה/זהה בעלות שמות מסחריים אחרים.

**המידע כתוב בלשון זכר, אך מתייחס לנשים וגברים כאחד.


מהי התרופה וכיצד היא פועלת?

נקסיטמאב היא תרופה אימונותרפית מסוג נוגדן חד שבטי, המסייעת למערכת החיסונית של הגוף לאתר ולהרוס תאים סרטניים. התרופה מכוונת כנגד החלבון גנגליוסיד GD2 שמתבטא ביתר בתאי נוירובלסטומה.

נקסיטמאב ניתנת בשילוב עם תרופה נוספת בשם GM-CSF אשר גורמת לגוף לייצר תאי דם מסוימים שעוזרים להילחם בסרטן ולהגן מפני זיהום.


רישום התרופה בסל שירותי הבריאות בישראל

סל שירותי הבריאות מכיל רשימה מוגדרת של בדיקות, תרופות, תכשירים וטיפולים שחברי קופת החולים זכאים לקבל מהקופה שלהם, מתוקף חוק ביטוח בריאות ממלכתי. הסל מתעדכן אחת לשנה.

לצד כל תרופה או טיפול בסל רשומים התנאים והמגבלות לקבלתו במסגרת הסל (אוכלוסיית יעד, סוג מחלה, שלב המחלה, סוג ומספר קווי טיפול קודמים ופרמטרים קליניים נוספים). תנאים ומגבלות אלה נקראים "התוויה".

התנאים והמגבלות המלאים מפורטים באתר כל הבריאות של משרד הבריאות, והם אלה המחייבים את הקופות במתן אישור לקבלת התרופה.

נקסיטמאב רשומה בסל הבריאות החל מגיל שנה, לנוירובלסטומה חוזרת בעצמות או במח או עמידה, בסיכון גבוה, לחולים שהגיבו לטיפול קודם, והיא ניתנת בשילוב עם GM-CSF.


אופן נטילת התרופה

התרופה ניתנת בעירוי לוריד


תופעות לוואי אפשריות

בדף מידע זה מתוארות תופעות הלוואי השכיחות ביותר ותופעות ששכיחותן נמוכה יותר, במטרה לתת לך מידע מוקדם על תופעות אפשריות כתוצאה מהשימוש בתרופה.

דווח לצוות הרפואי על כל תופעת לוואי המדאיגה אותך, או שאינה מובאת בדף זה.

תגובתו של כל אדם לטיפול הניתן לו היא ייחודית. חלק מהאנשים חווים מעט מאוד תופעות לוואי, בעוד אחרים חווים יותר. במהלך הטיפול, תיפגש בקביעות עם הרופא המטפל שיעקוב אחר השפעות הטיפול.

הרופא שלך יכול לרשום לך תרופות לטיפול בחלק מתופעות הלוואי. הקפד על נטילת התרופות על פי ההנחיות, על מנת להפיק מהן את התועלת המירבית. הצוות המטפל בך יוכל לייעץ לך על דרכים נוספות להקלה על תופעות הלוואי. לאחר סיום הטיפול יחול שיפור בתופעות הלוואי.

תופעות לוואי המחייבות פנייה לטיפול רפואי מיידי

תגובה לעירוי: תגובות לעירוי הן שכיחות בטיפול בנקסיטמאב ומחייבות תגובה רפואית מיידית.
דווח לצוות המטפל מייד אם אתה חווה אחד מן התסמינים הבאים במהלך העירוי או לאחריו: נפיחות בפנים ,עניים, פה, שפתיים או לשון;  גרד או פריחה; אדמומיות בפנים; קשיי נשימה; שיעול או צפצופים; נשימה רועשת או בעלת צליל גבוה; תחושת חולשה או סחרחורות.

בעיות במערכת העצבים: יש לדווח מייד לצוות המטפל אודות תסמינים חדשים או החמרה של בעיות במערכת העצבים, לרבות:

כאב ממקור עצבי (כאב נוירופתי), כאב בבטן, בעצמות, צוואר, רגליים או ידיים.

דלקת של חוט השדרה. תסמינים אפשריים כוללים חולשה ברגליים או בידיים, בעיות בשלפוחית השתן ובמעיים, כאבים בגב, ברגליים או בבטן , חוסר תחושה, עקצוץ,  תחושת בערה.

PRES שהינו מצב נוירולוגי המשפיע על המוח. התסמינים שלו כוללים: כאב ראש חזק, שינויים בראייה, שינויים במצב הנפשי, כגון בלבול, חוסר התמצאות או ירידה בערנות, קושי בדיבור, חולשה בידיים או ברגליים, פרכוסים.

חוסר תחושה, עקצוץ או תחושת צריבה בידיים או ברגליים.

בעיות במערכת העצבים של העין. סימנים או תסמינים אפשריים כוללים: גודל אישונים לא שווה, ראייה מטושטשת, בעיה במיקוד העיניים גודל אישון מורחב, ירידה ביכולת לראות, רגישות לאור.

בעיות במתן שתן או ריקון שלפוחית השתן (אצירת שתן ממושכת).

לחץ דם גבוה שכיח תחת הטיפול בנקסיטמאב ועל כן לחץ הדם שלך ינוטר בקביעות. יש לדווח מיד לצוות המטפל על תסמינים היכולים להעיד על לחץ דם גבוה, לרבות: כאבי ראש, פרכוסים, בחילות או הקאות, כאבים בחזה, סחרחורת, שינויים בראייה, קוצר נשימה, דפיקות לב, דימומים מהאף


כאב

הטיפול בתרופה עלול לגרום לכאבים לרבות כאבי בטן, כאבי עצמות, כאבי גב וכאבי שרירים. שוחח עם הרופא המטפל על אמצעים להקל על הכאבים.


עלייה בקצב פעימות הלב

השימוש בתרופה יכול לגרום לעליה בקצב פעימות הלב. יש לדווח לרופא באופן מידי אם הנך חש סחרחורות או התעלפויות.


בחילות והקאות

יש כיום תרופות יעילות ביותר נגד בחילות והקאות העשויות למנוע או להחליש את עוצמתן. תסמינים אלו עלולים להתחיל מיד לאחר הטיפול ומספר ימים לאחריו. אם לא ניתן לשלוט בבחילה, או שהיא נמשכת, דווח על כך לרופא שלך והוא יוכל לרשום לך תרופות אחרות שיתכן כי יהיו יעילות יותר.


שיעול

שיעול הוא תופעה שכיחה תחת הטיפול בנקסיטמאב . התייעץ עם הצוות אודות דרכים להקל על התופעה.


שלשולים

ניתן להתמודד עם תופעה זו ביעילות באמצעות טיפול תרופתי מתאים. אם התופעה מתמשכת או מחמירה, פנה לרופא המטפל בך. חשוב מאד להקפיד על שתייה מרובה כל עוד אתה סובל משלשולים.


חוסר תיאבון

התרופה עלולה לגרום לאובדן תיאבון ולגרום להפחתת משקל. נסה לאכול ארוחות קטנות באופן סדיר. אל תדאג אם תאכל מעט יחסית במשך יום או יומיים. אם לאחר מכן לא חל שיפור בתאבון שלך, מומלץ לפנות לאחות או הדיאטנית במרכז הרפואי בו אתה מטופל לקבלת ייעוץ תזונתי ועצות מעשיות בכדי להתמודד עם תופעה זו.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא "הטיפול התזונתי התומך" המכילה מידע רב, ומעניקה עצות ודרכי התמודדות עם תופעות שונות הקשורות בתזונה בזמן הטיפולים. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה למלחמה בסרטן בטל. 1-800-599-995. כמו כן, ניתן להתייעץ בפורום בנושא תזונה באתר האגודה באינטרנט.


עייפות וחולשה

בזמן הטיפול בתרופה ייתכן ותחוש עייפות וחולשה,. נסה לנוח ככל הנדרש ולא להתאמץ יותר מדי. כדי לאזן את העייפות מומלץ לבצע פעילות גופנית קלה, כגון הליכות קצרות.

לאגודה למלחמה בסרטן חוברת בנושא 'תשישות ועייפות אצל חולי סרטן' המכילה מידע נוסף ודרכי התמודדות עם התופעה. לקבלת החוברת ללא תשלום ניתן לפנות בשיחת חינם ל'טלמידע'® של האגודה בטל.1-800-599-995 


אלרגיה בעור

הטיפול עלול לגרום לפריחה או אדמומיות בעור המלווה בגרד - אם אתה מבחין בתופעה זו דווח לאחות או לרופא המטפל.


שינויים בכפות הידיים והרגליים (נוירופתיה היקפית)

הטיפול עלול לגרום להפרעה עצבית המכונה נוירופתיה היקפית (peripheral neuropathy) הכוללת תסמינים כגון חוסר-תחושה או תחושת יתר, חולשה, עקצוצים ונימול (תחושה שהאזור "רדום") וכאבים בכפות הידיים או ברגליים. יתכן כי יופיעו חולשה וקושי בביצוע פעולות יומיומיות פשוטות, כמו כפתור כפתורים או בביצוע פעולות מורכבות יותר של אצבעות הידיים. לעיתים תידרש הפחתה במינון התרופה. במקרה שהתסמינים אינם חולפים או שהם מחמירים, ייתכן שמתן התרופה יופסק עד לשיפור המצב, ולאחר מכן היא תינתן שוב במינון נמוך יותר. לעיתים רחוקות, יופסק הטיפול לחלוטין. לרוב, התסמינים ישתפרו לאחר סיום הטיפול. אצל חלק מהאנשים לא יחול שיפור, והתסמינים יישארו לצמיתות. חשוב שתעדכן את הרופא המטפל בך אם אתה חווה תופעות אלו.


חום גבוה

דווח לצוות הרפואי אם חלה עליה בחום הגוף מעל 38°C.


כאבי ראש

ניתן לטפל ביעילות בתופעה זו באמצעות טיפול תרופתי. אם אתה חווה כאבי ראש - פנה לרופא המטפל בך.


אגירת נוזלים בגוף

נפיחות באזורי גוף שונים, בייחוד בקרסוליים, באצבעות הידיים, באזור העיניים או עלייה במשקל יכולה להיות תוצאה של השפעת הטיפול על מאזן המים והמלחים בגוף. התופעה אינה מסוכנת, אך עלולה לגרום לחוסר נוחות. אם אתה מבחין בתופעה זו דווח על כך לרופא שלך. אם התופעה לא חולפת, ניתן להיעזר בתרופות משתנות, המסייעות בהפרשת הנוזלים מהגוף. התייעץ עם הרופא המטפל בכך בנושא זה.


תחושת חרדה או עצבנות

ייתכן שתחוש חרדה  או עצבנות במהלך הטיפול בתרופה. זו תופעה שכיחה, ומומלץ לשוחח על כך עם הרופא או האחות.


נזלת או דלקת בדרכי הנשימה עליונות

השימוש בתרופה יכולה להגביר או לגרום לנזלת, לגרום לגודש בסינוסים, כאב גרון או שיעול האופיינים למצב דלקתי של דרכי הנשימה העליונות.


שינויים בראייה

תופעת לוואי זו יכולה לכלול טשטוש בראייה, שוני בין האישונים או הרחבת אישונים. במידה והנך חווה תופעות אלו דווח על כך לרופא המטפל.


שינויים במדדים בדם

במהלך הטיפול בתרופה ייערכו לך בדיקות דם בקביעות כדי לעקוב אחר רמות הסידן, האלבומין  ומינרלים בדם כגון אשלגן, זרחן, מגנזיום, ועוד. במרבית המקרים ניתן לאתר תופעה זו בבדיקות הדם בטרם תחוש בתסמינים כלשהם.


ירידה בספירות הכדוריות הלבנות בדם

תאי דם לבנים חשובים מאוד כנגד זיהומים. בזמן קבלת הטיפול, ספירת תאי הדם הלבנים יכולה לרדת, ובכך יגבר הסיכון לזיהומים

חשוב ליידע את הצוות הרפואי אם מופיעים אחד מהתסמינים הבאים:

  • עליה בחום הגוף מעל 38°C מעלות.
  • הרעה פתאומית בהרגשה הכללית, גם אם חום הגוף תקין.
  • אם אתה סובל מתסמינים העלולים להעיד על זיהום, כגון: כאבי גרון, כאבי שרירים, צמרמורת, שיעול, כאב בזמן מתן שתן, או תכיפות במתן השתן.


אנמיה

התרופה עלולה להפחית את רמת כדוריות הדם האדומות ולגרום לאנמיה (מצב של חסר דם). תסמיני אנמיה הן עייפות, חולשה וקוצר נשימה. יש לדווח לרופא המטפל מיידית על הופעת תסמינים אלו. במקרים קשים של אנמיה יתכן צורך במתן עירוי דם. יש לזכור כי אנמיה שנגרמת כתוצאה מהטיפול היא במרבית המקרים זמנית וחולפת.


ספירת טסיות דם נמוכה

השימוש בתרופה עלול להפחית את ייצור טסיות הדם, המסייעות ביצירת קרישת הדם ומניעת דימומים או פציעה. מספר הטסיות בדמך יבדקו באופן קבוע לפני ובמהלך הטיפול. במקרים מסוימים ייתכן ותצטרך לקבל עירוי  טסיות.  במקרה של דימום או חבלה ללא סיבה, כגון דימום מהאף או מהחניכיים, נקודות אדומות, פריחה על העור או שטפי דם בידיים או ברגליים  – דווח לרופא המטפל.


השפעה זמנית על תפקודי כבד

לעיתים רחוקות, הטיפול בתרופה עלול להשפיע באופן זמני על תפקודי כבד. ברוב המקרים לא תחוש בתסמינים כלשהם. תפקודי הכבד שלך ייבדקו בבדיקות דם שגרתיות.


מידע חשוב נוסף

  • תוספי מזון ותרופות שונות, כולל תרופות ללא מרשם, צמחי מרפא, ויטמינים, וכד', עלולות להזיק לך בזמן הטיפול. יש לדווח לרופא המטפל בך לפני קבלת הטיפול - על כל תרופה/תכשיר שאתה נוטל.

  • תופעות שאינן מופיעות בדף המידע: אם אתה מבחין בתופעות אחרות שאינן מופיעות בדף המידע, ואתה חושב שהן קשורות בתרופה, תוכל לשוחח על כך עם הרופא או האחות המטפלים בך.

  • הגעה לבית החולים - אם עליך להגיע לטיפול בבית החולים, ללא קשר למחלת הסרטן – ידע את הצוות הרפואי על הטיפול אותו אתה מקבל.

  • מניעת הריון – התרופה עלולה לגרום למומים בעוברים. נשים בגיל הפוריות צריכות להקפיד על שימוש באמצעי מניעה אפקטיבים במשך זמן הטיפול ובמהלך חודשיים לפחות אחרי סיומו.

  • הנקה: יש להימנע מהנקה בזמן הטיפול בתרופה ובמשך חודשיים לאחר סיומו, היות וקיימת אפשרות שהיא עוברת לחלב האם.

  • אנשי קשר בשעת חרום: שמור בהישג יד מידע מלא, כולל אמצעי התקשרות של אנשי קשר אליהם תוכל לפנות בשעת חירום ולקבל מידע ותמיכה.

מרכז תמיכה "חזקים ביחד"
באגודה למלחמה בסרטן
קרא עוד
מידע נוסף בנושא

פורום רפואה משלימהתרופות וטיפולים במחלת הסרטן 

תודתנו נתונה ל:
פרופ׳ אלכסנדר לוסוס, מנהל היחידה הרפואית לנוירו-אונקולוגיה בהדסה, על הארותיו והערותיו.
עלה לאתר: יולי 2022

המידע אודות התרופות הניתן על ידי האגודה למלחמה בסרטן הוא לידיעה כללית בלבד ואינו משמש כהמלצות טיפוליות או כבסיס להמלצות טיפוליות. אין לראות בו תחליף להיוועצות אישית וטיפול על ידי הצוות הרפואי, או לעלון לצרכן. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.