פרופ דינה בן יהודה היקרה,
שלום,
אימי בת 74, סובלת מכאבי עצמות ושרירים בגב ובגוף, בבדיקת צפיפות עצם שעשתה נמצאה אוסטאופניה בינונית עד קשה. כמו כן, בבדיקת דם נמצא פס השקעה חלש מסוג IGG KAPPA , לאחר שקראתי על כך באינטרנט ברצוני לשאול האם בדיקת דם מהווה סימן חד משמעי למחלת מיאלומה? כמו כן, האם היית מציעה לעשות צילומים או סיטי לאזורי הגב הכואבים כדי לאבחן או שזו קרינה מיותרת? אימי נשלחה להמטולוגית, אולם עד שיגיע התור יארך זמן. בינתיים אנו מאד חוששים ולחוצים. אשמח לשמוע מה דעתך..
תודה רבה,
בהערכה תמיד
עליזה
שכחתי לציין אני כמעט בת 46 .הכל התחיל בגיל 40+. לפני כן לא ידוע על שום מחלות.
במהלך הטיפולים קיבלתי גם זריקות נויופגן ואושפזתי כי הכדוריות הלבנות ירדו לאפס.. הטיפולים התקיימו כל שבוע במהלך כ 4 חודשים ושבעה מחזורי מבטרה במקום 8 בגלל הפגיעה במערכת החיסונית.
שוב תודה
באמאראיי הבאים ראו גם הצקדמות של פגיעה במקומות נוספים וכעת הרופאים הנוירולוגים מנסים לבחון האם מדובר במחלת וסקוליטיס. או בפגיעה בכלי הדם מטרשת העורקים. בסיום הטיפולים כאשר התקשיתי לפתוח את אצבעות ידי נשלחתי לראומטולוג שאבחן אצלי תסמונת שיוגרן ומצא נוגדנים של ana , anti ro
. כרגע אני סובלת מחולשה וכבדות ברגליים במיוחד אך גם ברגליים מכאבי שרירים בעורף בכתפיים ובצוואר וסחרחורות או תחושה של חוסר שיווי משקל. בדיקת lp של נוזל שדרה תקינה הן מבחינת תאים והן מבחינת פסים אוליגליים. אני חוששת מארועים נוספים.מועמדת לאמאראיי לב ולצינתור מוחי. בהמשך ייתכן צורך בביופסיה מוחית. האם לדעתך יש קשר לטיפולים הכימותרפיים או לסטרואידים או האם יתכן שאחרי כמה שנים עדיין הכימותרפיה תמשיך לגרום לנזקים? האם תוכלי לתת לי המלצות כלשהן,? אשמח גם להגיע אלייך לייעוץ בהקדם במידה ויש צורך.
בתודה ובברכה
לפרופ' דינה בן יהודה היקרה שלום
לפני כחמש שנים ב 2009 -אובחנה אצלי לימפומה נון הודגקינס מדיאסטנלית.מסוג תאי בי גדולים . הגידול ישב על הסופריר ונה קבה ולחץ אותו וגרם לזרימת דם זרזיפית. למזלי הרב טופלתי בvicop r - כימותרפיה בשילוב מבטרה וסטרואידים והגעתי לרמיסיה מלאה. בדיקת פט סיטי אחרונה היתה ב 2011, והיתה תקינה. במהלך הטיפולים הייתי מרותקת למיטה רוב הזמן. בסיומם היתה לי חולשה גדןלה מלווה בכאבים בשרירים ובעצמות וכבדות ברגליים. היו גם תופעות של עיקצוצים בפנים בעיקר ונימולים . כעבור חצי שנה עברתי ארוע שבו התעוורתי לזמן קצר של כמה דקות ואחריו ראייתי חזרה אליי אך בליווי כאבי ראש. בהמשך עברתי ארוע לב וצינתור בו הוכנסו 3 סטנטים לאחר שראו אקינזיה אינפרו בזלית וטרשת עורקים כלילית. כל זאת למרות שמעולם לא סבלתי מבעיית כולסטרול כלשהי. בהמשך עברתי עוד מספר ארועים שבהם בכל פעם נחלש פלג גוף אחד . עברתי בדיקות אמאראיי מח שהראו פגיעה בחומר הלבן שבתחילה חשבו שמדובר על נזק מהכימותרפייה ..
אבחנה מבדלת של מחלה דמינלטיבית. ה
לפרופ בן יהודה היקרה,
לפני כ 4 שנים סיימתי טיפולים בעקבות לימפומה נון הודגקינס. הגידול מדיאסטנלית ישב על הסופריור ונה קבה. קיבלתי טיפול בפרוטוקול vicop r
בסיום הטיפולים עברתי סיטי פט והיה תקין.האחרון בוצע לפני שנתיים. תקין.
עקב קשיים בנשימה ובמאמץ עברתי אקו לב שגילה אקינזיה אינפרו בזלית. נאמר לי ששריר הלב נפגע. לאחרונה גם עברתי בדיקת סיטילב של העורקים הכליליים והריאות. נמצאו רבדים טרשתיים ועליי לעבור צינתור.
ממצא נוסף שהדאיג אותי הוא רושם להסתידויות גם בריאות. בנוסף כתוב קישוריות ריאתיות עד 2 ממ. האם יתכן וזו תוצאה של הטיפולים הכימותרפיים? או גרורות? האם עליי לעשות בדיקות נוספות? בינתיים השארתי את התוצאות לרופאה המטולוגית כי התור שלי אליה רק ביוני. אשמח מאד לקבל את חוות דעתך.
תודה רבה
3. האם בבדיקת פט סיטי עלולולים לסמן סימני דלקת או פריצת דיסק ולטעות עם סימני המחלה? (במקרה כזה אם עדיף שאדחה את בדיקת הפט עד להחלמה?)מה דעתך?שוב תודה עליזה
מכיוון שיש לי הצטברות כלשהי של נוזלים גם באזור כף היד שגורמת לכאבים בבוקר.. חשבתי על כך- האם ייתכן כי קיימת חסימה לימפתית שגורמת להצטברות נוזלים? האם זהו דבר שניתן לראות בבדיקת הPET.? תודה רבה על תשובותייך בהערכה,עליזה
פרופ' דינה בן יהודה היקרה,שלום רב,לפני כמעט שנתיים אובחנה אצלי לימפומה נון הודקינס מסוג תאי בי גדולים. עברתי 12 טיפולים פרוטוקול RVICOPB מאז עברתי מס בדיקות PET CT שהראו כי המחלה ברמיסיה מלאה. בתחילה עברתי כל חודשיים אחכ כל חצי שנה כבר עברתי 5 בדיקות כאלו. (בביקור אצלך אמרת לי שיש לבצעה כל חצי שנה במשך שנתיים) 1.מאז הבדיקה האחרונה - לפני כשבוע- אני חשה מעין זרמים באצבעות כאשר אני עובדת במחשב או אוחזת בפלאפון... האם כמות בדיקות זו אינה מסוכנת לי מבחינת הקרינה והחומר הניתן? 2.בבדיקה האחרונה אין קליטת FTG אבל נכתב שם שיש "נוזל טיפתי מאורגן באגן מצד שמאל".במקום הזה גם הרגשתי כאב דקירות חדות מס פעמים. אני קצת מודאגת מכך. (יש לי תור לרופאה בעוד כ 10 ימים). האם ייתכן כי יש קשר ללימפומה? או שהנושא קשור לכך שבבדיקת השתן שלי נמצאו כדוריות אדומות כבר מס פעמים והמחזור התעכב כבר מעל לחודשיים? אשמח לקבל חוות דעתך.. תודה רבה וכל טובעליזה
פרופ דינה בן יהודהשלום רב,ניסיתי לחפש חומר באינטרנט לגבי מהי לימפאדנופטיה רטרופריטוניאלית אך לא מצאתי. האם זהו סוג של לימפומה? אני חליתי לפני כשנתיים בלימפומה נון הודקינס ועכשיו בסדר. אצל קרובה שלי יש חשד ללימפאדנופטיה, האם אלו מחלות דומות? תורשתיות? האם יש למחלה זו טיפול? מהם סיכויי ההחלמה? תודה רבהבברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה עליזה
לפרופ' דינה בן יהודה שלום רב,בינואר שנה שעברה גילו אצלי לימפומה מדיאסטינלית נון הודגקינס- תאי B גדולים. ללא מעורבות מח עצם.ועברתי טיפול בפרוטוקול R VICOPB הטיפול אמור היה לארוך שלושה חודשים אך סיימתי הכל רק ביוני.. מאז עשיתי סיטיפט כבר פעמיים לאחר הטיפול- ביולי וארבעה חודשים אחריו- באמצע דצמבר. על פי הבדקות ואני נמצאת ברמיסיה מלאה. אני אמורה לקבוע תור לסיטי פט נוסף ביוני או קודם. כל כמה זמן מקובל לבצע את הבדיקה? ולמשך כמה זמן ? האם הבדיקה אינה מסוכנת מידי? בנוסף, כחודשיים לפני גילוי המחלה היו אצלי קשיי בליעה גם של נוזלים ותחושת לחץ באיזור. עתה תחושה זו חזרה, אני אומנם מצליחה לבלוע אך הלחץ והתחושה של האוכל אשר נשאר "תקוע" באיזור הוושט למעלה חזרו לי. הופנתי לצילום חזה והוא נראה תקין, הופנתי לחדר מיון ושם לא ביצעו בדיקות כי אמרו שזה לא נראה להם דחוף, והמליצו שאקדים את בדיקת ההדמיה. . הם שוחחו עם הרופאה ההמטולוגית שאמרה שהיא רגועה כי הבדיקה האחרונה בדצמבר היתה תקינה. האם לדעתך כדאי להמתין עד יוני או לבצעה שוב בהקדם? תודה רבה,ושיהיה חג שמח