אין מחקרים קליניים שמראים את היעילות של הפטריות האלה בהורדת מספר הטסיות מבחינת אינטראקציה עם תרופות קונבנצונאליות זה מה שמצאתי
פטריית הריישי, או ganoderma lucidum, יכולה להתערב בטיפול עם תרופות קונבנציונליות במספר דרכים:
קרישת דם ונוגדי קרישה: ריישי עלולה להאט את קרישת הדם, מה שמגביר את הסיכון לדימום כאשר משולבת עם תרופות אנטיקואגולנטיות או אנטי-טסיטות כמו אספירין וורפרין, הפרין, קלופידוגרל, איבופרופן ונפרוקסן.
תרופות ללחץ דם: ריישי יכולה להוריד את לחץ הדם, מה שעלול לגרום להיפוטנזיה כאשר נלקחת עם תרופות אנטיהיפרטנזיות כמו טריטייס קפטופריל, אנלפריל, ליזינופריל, אמלודיפין והידרוכלורותיאזיד.
תרופות לסוכרת: היא עלולה להוריד את רמות הסוכר בדם, מה שמגביר את הסיכון להיפוגליקמיה כאשר נלקחת עם תרופות נגד סכרת.
פגיעה באנזימי ציטוכרום p450 בכבד שהם אחראיים על סילוק תרופות: הטריטרפנואידים של ריישי יכולים לעכב אנזימי ציטוכרום p450 שונים (cyp), מה שעלול להשפיע על המטבוליזם של תרופות המשמשות כסובסטרטים לאנזימים אלו, כמו cyp1a2, cyp2b6, cyp2c9 ו-cyp3a4.
גם פטריית הקורדיספס, במיוחד ophiocordyceps sinensis, עשויה ללהתערב עם תרופות קונבנציונליות במספר דרכים:
תרופות להורדת סוכר: קורדיספס עלולה להוריד את רמות הסוכר בדם, מה שיכול להגביר את הסיכון להיפוגליקמיה כאשר נלקחת עם תרופות אנטידיאבטיות.
תרופות נוגדות קרישה: ישנה אפשרות שקורדיספס תגביר את הסיכון לדימום כאשר נלקחת עם תרופות אנטיקואגולנטיות כמו אספירין
תרופות ללחץ דם: קורדיספס עלולה להוריד את לחץ הדם, מה שיכול להגביר את הסיכון להיפוטנזיה כאשר נלקחת עם תרופות אנטיהיפרטנזיות, אם כי זה אינו מתועד במפורש.