מה ההבדל בין טיפול רציף בן 24 שעות (למשך 5 ימים) לבין טיפול מרוכז בן 5 שעות ביום (למשך 5 ימים) ? ומה עדיף ברמת התוצאות?
פרופסור דינה בן יהודה צרור שלומות! הייתי אצלך בחודש יוני השנה להתייעצות. מטופלת ברמב"ם. בת 56 הישנות שלישית של פוליקולר לימפומה בדרגה 4 ברמה 3A סיבוב ראשון היה ב1991 – טופלתי ב mcop – b השגתי הפוגה בת 18 שנים, סיבוב שני ב אוק' 2010 טופלתי ב R-COHP ( 5 כימו ו8 מבטרה) כולל איסוף תאים ומנטננס מבטרה כל שלושה חודשים (6 טיפולי מבטרה עד אוגוסט 2013) באוגוסט 2015 סימנים לחזרה של מחלה שהחמירו וחייבו בטיפול. נכון להיום מקבלת B\R . סבב ראשון היה בנובמבר ללא מבטרה, רק 2 טיפולי בנדמוסטין. לאחר 3 ימים ירידה דרמטית בגודל הגידולים במפסעה (שלצערי הרב, חזרו לגודלם המקורי בטרם החל הסיבוב השני) והכחדת כל תסמיני ה B. נכון להיום, כשבוע לאחר הסבב השני (שכלל כאמור מבטרה) הפחתה של 20% מהמסה הגידולית הניתנת למישוש (במפסעה) בדיקת pet c.t נקבעה לשבועיים לאחר הסבב השלישי הקרוב בחודש ינואר. שאלותיי: 1. לאור העובדה שאחרי הסבב השני בבנדמוסטין ומבטרה עדיין הגושים (במישוש) בעינם, האם הטיפול נכשל (למרות ההפוגה מתסמיני B) ? 2. הרופאה שלי גורסת כי עליי להיכנס להשתלת מח עצם לא יאוחר מחודשיים לאחר סיום הפרוטוקול הנכחי, אחרת היעילות של ההשתלה פוחתת משמעותית. מבחינות אישיות ומורכבות איני יכולה להיכנס להשתלה לפני חודש אוגוסט (משמע 4 חודשים מגמר הטיפולים) האם יש דרך ל"תחזק" אותי עד אז ? והאמנם זה עניין של "יהרג ובל יעבור"? 3. בתחושה שלי אני בתוך פס ייצור שמתאימים לטיפול המוצע והמקובל ולא להיפך (כפי שבעיני נכון שיהיה ) האם את ממליצה על רפואה אונקולוגית מתואמת אישית? אשמח גם באם מדובר בתשובה חלקית ותודה מראש .
ששת הטיפולים במבטרה שכבר קיבלתי נפרסו על פני שנתיים ולא נשמר רצף טיפולי מדוייק של אחת לשלושה חודשים (פעם, הטיפול נדחה בחודשיים עקב זיהום עם חום) והיו פעמים נוספות של איחור של שבועיים - שלושה מעבר לשלושה חודשים) מה שמעלה את שאלתי הבאה : האם אי שמירה על רצף מדויק מפחיתה מיעילות הטיפול המשמר במבטרה, או שהעניין הוא כמותי??? לפי מה שהרופאה שלי אמרה לי: לא ידוע לה על מחקרים שהשוו בין 6 טיפולי מבטרה משמרים לעומת 8 טיפולי מבטרה משמרים. לפי מה שהבנתי ממנה היו מחקרים שהשוו בין 8 טיפולים אחת לחודשיים לעומת 8 טיפולים אחת לשלושה חודשים (מהם עלה שאין הבדלים דרמטיים בסטיסטיקות... ושוב, מסייגת , זה על פי מה שהבנתי מדבריה) אנא, אודה לך אם תעירי את עיניי בסוגיה, עלי לקבל החלטה לא פשוטה מבחינתי. אני פוחדת חלילה לפגוע בסיכוי ההצלחה של הטיפול המשמר ומאידך, מרגישה שהגעתי לקצה גבול היכולת לשאת את תופעות הלוואי של החומר הזה. הטיפול אמור להתקיים בימים הקרובים ואילו הPET אמור להתקיים רק בחודש הבא. לתשובתך המהירה אודה מקרב לב.
(אני מקווה שכתבתי נכון את הבדיקות)