לדעתי פרופ' בן יהודה פשוט פיספסה בטעות את שאלתך- מציעה לך להעתיק את ההודעה ולפרסם אותה שוב בפעם 1 (כי כשאתה מוסיף עוד הודעות אז לא רואים שפורסמה הודעה חדשה).
בכל מקרה- מנסיון (בעלי חלה בלימפומה) - אם אתה ממש חושש אלי כדאי שתבצע סי טי, למרות שמהתיאור שלך אין סיבה לחשש )(הבדיקות תקינות, אין תסמינים נוספים והרופא לא חש במשהו חשוד).
לדעתי- כדאי שתעקוב אחר הגודל והכאב בבלוטה ואם יהיה שינוי אז כדאי לבדוק. אם תמתין חודש לאולטרסאנד- זה נראה לי זניח במקרה של לימפומה (חלילה).
לדעתי פרופ' בן יהודה פשוט פיססה בטעות את שאלתך- מציעה לך להעתיק את ההודעה ולפרסם אותה שוב בפעם 1 (כי כשאתה מוסיף עוד הודעות אז לא רואים שפורסמה הודעה חדשה).
תודה על ההסבר המפורט.
בעיקרון- גיסי יעבור את הטיפולים בשיבא. מכיוון שלא הייתי נוכחת איתם כשציינו את האופציות הבנתי מהם שהכוונה בטיפול אגרסיבי היא לתת לו 2 סדרות טיפול שבהם יעבור כימוטרפיה 3 ימים רצוף בימים א', ב', ג' ואז ביום א' שלאחר מכן טיפול נוסף. שבוע אח"כ תהיה הפסקה ואז שוב טיפול זהה בימים א, ב, ג', וא' שלאחריו.
לאחר מכן יבוצע סי טי פט ואז ימשיכו לטיפול ABVD.
האם זה תואם לתיאור של פרוטוקול BEACOPP?
כמו כן הוא אמור להתחיל בנטילת כדורי נטולן. הם זה חלק מהפרוטוקול? מה תפקיד הכדורים הללו?
מודה לך מקרב הלב על הליווי לכל אורך הדרך,
שבת שלום
פרופ' בן יהודה היקרה שלום רב,
פניתי אלייך מס' פעמים בעבר לגבי בעלי. אזכיר בקצרה: בן 30, חלה בנון הודג'קין לימפומה של תאי B גדולים. עבר 6 טיפולי RCHOP ואח"כ ESHAP והשתלה עצמית.
אנחנו כשנה לאחר ההשתלה ותודה לאל- הכל בסדר.
כעת אני פונה אלייך לגבי אחיו הצעיר- בן 24.
לצערינו - אובחן השבוע עם הודג'קין לימפומה לאחר שחש מס' חודשים כאבי גב ולאחרונה התקפי קוצר נשימה חוזרים ונשנים. בבקית פט סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו היום רואים פיזור נרחב של בלוטות מוגדלות ובעלות קליטה.
ישנו גוש מרכזי במדיאסטינום ויש בלוטות שגרמו לשבר בצלע 11 והתחלת תהליך ליטי בצלע 9 (דבר שמאוד הדאיג את הרופאים בתחילה).
ביום א' אמור לעבור בדיקת מח עצם ולהתחיל בטיפול. כעת מתלבטים אם לתת לו את הפרוטוקול הרגיל של הטיפול או לחלופין לתת טיפול אגרסיבי למשך 3 ימים קודם כל.
אני מציינת שכעת ההמוגלובין שלו הוא 11.
אני יודעת שאין בפנייך את כל הנתונים הדרושים, הזמן שלנו קצר מאוד ולצערי דחוף לנו להתחיל הטיפול בהקדם ולכן הייתי רוצה שתגידי לי "מה את היית מחליטה אילוא..." - האם לבצע טיפול רגיל? טיפול אגרסיבי?
2. שנית- 2 האחים עבדו בעבר , כל אחד בזמן אחר, בהדברה לתק' של מס' חודשים - האם ניתן לצפות איזשהו קשר לנושא? שכן , אני כבר יודעת שלימפומה אינה תורשתית ולא נמצא גן כלשהו הגורם לה. בנוסף לשניהם היה גוש באיזור מדיאסטינלי הקשור לנשימה. מה דעתך בנושא?
אודה לכל תשובה\/ הערה/ המלצה שלך.
ייתכן וננרצה לקבוע עימך פגישת ייעוץ אך אני אודה לך מאוד אם תוכלי לתת איזושהי המלצה מקדימה.
בהערכה רבה
החום ירד אחרי 2 כדורי אקמול והיום הוא הרגיש מצוין. משום מה לקראת הערב שוב לא חש ממש בטוב- כאב ראש וקצת ראש סחרחר. חום 37.4. אם יעלה - נלך מחר לרופאה לבדיקה. מה זה יכול להיות? אולי סתם וירוס חולף?
שבוע טוב לך פרופ' בן יהודה יקרה.
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אזכיר בקצרה את המקרה שלנו- בעלי, בן 30, חלה בפב' 2010 ב NHL מסוג LBCL. עבר 6 טיפולי R-chop, אח"כ ESHAP אחד שלא ממש הביא לשינוי (עקב שארית מחלה פעילה) ואז השתלה עצמית בנובמבר 2010.
בעלי חלה בלימפומה ואני יודעת שלא הולכים להשתלה רק על סמך פט סיטי
הדרך היחידה לאשר נוכחות מחלה פעילה היא ביופסיה! אלא אם כן לא ניתן לנתח ולהגיע לבלוטה החשודה.
פרופ' בן יהודה- איני מתיימרת חלילה לתת מידע רפואי אך הרגשתי צורך לתמוך מנסיוני ה"לא כ"כ נעים" בשנה החולפת (וגם כביולוגית :) )
שלום,
גם לבעלי היתה תופעה די דומה לאחר קבלת ניופוגן- כאבי גב תחתון עזים במיוחד עם פולסים שגרמו לצעוק ולהתפתל מרוב כאב. הרופא המליץ לו לקחת אופטלגין וזה עזר מאוד להפגת הכאב. הוא יכול לנסות. לפחות זה לא יזיק.
שירגיש טוב...