יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
כללי
מהו סרטן
גנטיקה וסרטן
נתונים עדכניים
התמודדות רגשית
עוד
מחלות סרטן
סרטן השד
גידולי מוח
מערכת המין הנשית
סרטן מעי גס
גידולי ראש צוואר
מערכת המין הגברית
סרטן ערמונית
גידולים נוירואנדוקרינים
לוקמיה
סרטן ריאות
סרטן שלפוחית השתן
לימפומה
סרטן בילדים ומתבגרים
סרטן מערכת העיכול
מחלות נוספות
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
30/05/24 | 13:40
תודה על תשובתך, האם זה מעיד על התקדמות במחלה? עד כה ידוע אצלי טחול מוגדל....לאחרונה אבחנה של כבד קצת מוגדל כ 18 ס"מ. והאם נדרש טיפול שונה?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
30/05/24 | 13:40
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
29/05/24 | 19:48
ערב טוב, האם טיפול בגאקבי עלול לגרום להגדלה של גודל הכבד? או שהמחלה עצמה p.v מביאה לשינוי בגודל הכבד?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
29/05/24 | 19:48
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
08/03/24 | 08:08
בוקר טוב פרופסור יקרה, בת 53 מאובחנת עם p/v מטופלת בשנה האחרונה עם גאקבי (מדי פעם נזקקת גם להקזה) המטוקריט אחרון לפני שבועיים 45 המוגלובין 13 mcv 60 ׁ- בירידה מתמדת... מרגישה חולשה באופן כללי מלווה בעייפות במהלך היום. לאחרונה נתקלת בתופעה של קיפאון בכפות הרגליים בשעות הלילה...האם יש קשר לזרימת הדם? אודה לתגובתך , תודה מראש.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
08/03/24 | 08:08
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
06/11/23 | 12:55
הי ..תודה על התייחסותך, נכון להיום ההמטוקריט שלי 43 - ולמרות זאת הרופא מציע המשך טיפול במתן ונופר דרך הוריד. (mcv 70 ֹ+ mch 22 האם לדעתך צריך בכל זאת להוסיף ברזל גם כאשר ההמטוקריט כפי שציינתי? ואם כן באיזה תכשיר אחר מדובר?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
06/11/23 | 12:55
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
01/11/23 | 15:13
הוסף תגובה
בריאותשלמה
01/11/23 | 15:13
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
01/11/23 | 14:54
הי פרופסור יקרה ,מאובחנת עם פולציטמיה ורה.. בהמשך לטיפול קבוע בגאקבי (2 ביום) ובהמשך לירידה בהמטוקריט ובמאגרי הברזל, והרגשה של חולשה קיצונית. הרופא החליט להוסיף לי ברזל - ונופר דרך הוריד במינון נמוך יחסית, לאחר יממה פיתחתי גרד קשה בפנים ובצוואר כולל אדמומיות תפרחת ופצעונים... האם זוהי אלרגיה לונופר? (כמה שאני זוכרת זה פעם ראשונה שאני מקבלת ברזל זה) האם התופעה קשורה לפולצטמיה עצמה הגרד? ואיך אפשר לשפר את מאגרי הברזל ? אודה לתגובתך.
כתובת אינטרנט נלווית:
פולצטמיה ורה
הוסף תגובה
בריאותשלמה
01/11/23 | 14:54
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
17/07/23 | 08:55
בוקר טוב , ותודה על ההתייחסות אני אנסה בכל דרך לקבוע תור אליך למרפאה בתקווה שזה יצליח לי..ובכל זאת עד אז מה אני עושה? אשמח לחוות דעתך . (להישאר בלי שום טיפול כרגע..סביר?) ולגבי אספירין האם לקחת בנוסף לאליקוויס?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
17/07/23 | 08:55
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
17/07/23 | 00:11
הי פרופסור יקרה, בעקבות פריקרדיטיס הופסק לגמרי טיפול באינטרפרון (בערך חודשיים ממשיכה עדיין טיפול בפרדניזון + קולכיצין) מאז ללא שום טיפול ב p.v למעט הקזות דם בערך כל שבועיים שלושה...עלי לציין שמאז הפסקת האינטרפרון הערכים רק עולים כלפי מעלה למרות ההקזות.(כולל ניטרופילים , וטסיות כרגע 800,000) עלי לציין שבעקבות ההקזות אנמיה קשה מחוסר ברזל ..מרגישה חלשה יותר ויותר וקושי רב בתפקוד היומי.(בת 52) פריטין 6 איירון 10 אישרו לי טיפול בגאקבי. מודה שאני מאוד חוששת להתחיל טיפול זה, א. מתופעות לוואי שלא יבואו. ב. דיכוי מערכת החיסון, שעלול עוד להוריד רמות הברזל בגוף. האם קיימת אופציית טיפול אחר עבורי? האם אפשר להסתדר ללא שום טיפול? למעט ההקזות. דרך אגב הרופא ביקש שאפסיק לקחת אספירין , כיוון שאני מקבלת מאז הפריקרדיטיס אליקוויס (2 ביום), האם זה מספיק? אשמח מאוד לקבל חוות דעתך ,(גם אם יש צורך להגיע אליך למרפאה, דרך אגב מנסה לחייג ולא מצליחה לקבל מענה.) בהמון תודה מראש,
הוסף תגובה
בריאותשלמה
17/07/23 | 00:11
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
28/05/23 | 01:56
שבוע טוב פרופסור יקרה, בהמשך לשיתוף שלי לגבי סבל של כאבים חזקים ולא מרפים כ 3 שבועות סביב אזור בית החזה והשכמות.. סוף סוף אבחנה, דלקת בכרום הלב - פריקרדיטיס התחלתי טיפול באיבופראן פלוס קולכיצין הטבה קטנה (לצערי הכאב עדיין קיים) לפניי יומיים התפתח פרפור פרוזדורים (דופק מהיר ללא שליטה) שוב נאלצתי להתפנות למיון, ממתינה לביקורת קרדיולוג. ברשותך , עד כמה ידוע הקשר בין הטיפול בפגאסיס לפריקרדיטיס , ההמטולוג טוען שהסיכויים קלושים. (בנתיים הופסק הטיפול בפגאסיס - אינטרפרון) נאלצתי לעבור הקזה לפני מספר ימים המטוקריט 51 טסיות 680 כרגע רק על מדלל דם אליקוויס 5 מילגרם. מה הטיפול המומלץ עבורי להמשך ? הפננו בקשה לקופה לפני כשבועיים לאישור טיפול בגאקבי טרם קיבלתי תשובה . האם יש טיפול אחר שממולץ עבורי? אודה ממש לתשובתך.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
28/05/23 | 01:56
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
09/05/23 | 04:10
הי פרופסור יקרה , לצערי אני כותבת לך שוב בעניין הכאבי תופת שאני עוברת לא מצליחה להירדם וגם לא לתפקד מרגיש לי מדי פעם בגוף צמרמורות והרגשה של חום גבוה, במדידה החום סביר, אם כי לפני מספר ימים היה חום 38 הכאב קשה וקבוע סביב בית החזה והשכמות קושי בנשימה אני לוקחת כדור בשם זלדיאור 3 פעמים ביום שממש מעט מאוד מרגיע אך לא מעלים את הכאב, ניסיתי להשיג ראומטולוג אך לצערי התורים הכי פנויים בכל הסביבה שלי וגם הרחוקה באזור של 6 חודשים זה מטורף!! יש לי ברשותך שאלות: 1. כמה זמן אני יכולה להשתמש בכדור זלדיאור, והאם יש תרופה אחרת שיכולה להקל מיידית שרופא משפחה יכול לרשום לי. 2. מאז קבלת האינטרפרון במינון של 135 - עבורו 12 יום מאז לא מקבלת האם זה מספיק זמן להחליט שאכן זה לא מהטיפול? אתמול הייתי שוב במיון לקבל הרגעה מעבר לזה לא עשו בדיקות דם בלבד, ההמטוקריט שלי היום 49.3 מה אני עושה ? מי יכול לעזור לי בבקשה אני סובלת מכאבים.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
09/05/23 | 04:10
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
05/05/23 | 07:33
פרופסור יקרה תודה רבה על תשובתך, לצערי אני עדיין כאובה ממש אין הרפייה בכלל לא הצלחתי להרדם כל הלילה קשה לנשום ואף קשה להתיישר מרב הכאב, לא עזר לי שום משכחי כאבים שקיבלתי, כפי שציינתי אני נפגשת עם הרופא רק ביום שלישי , לא יודעת אם אשרוד את הכאב עד אז אני מתפתלת מכאב, אנא הצעתך האם לגשת שוב למיון? פעם אחרונה שהייתי שחררו אותי עם משכחי כאב הקלה קטנה שהייתה לי, ואמרו לי שמבחינת הבדיקות שלי במיון הכל בסדר, מה עלי לעשות בבקשה , עזרי לי בבקשה ואפעל בהתאם.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
05/05/23 | 07:33
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
05/05/23 | 07:28
תודה רבה רבה על תשובתך , לצערי אני עם כאבים קשים מאוד לתאור קשה להתיישר קשה לנשום לא הצלחתי להרדם בלילה כאובה ממש כלום לא עוזר לי מהכדורים שקיבלתי לשיכוח כאבים...כפי שציינתי אני נפגשת עם הרופא רק ביום שלישי, לא יודעת אם אשרוד את הכאב , מה עלי לעשות? האם לגשת שוב למיון? מה להגיד שם ..פעם אחרונה פשוט נתנו משכחי כאב ואמרו לי שמבחינת הבדיקות הכל בסדר. אשמח שוב לעזרתך בבקשה.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
05/05/23 | 07:28
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
04/05/23 | 18:16
ערב טוב פרופסור יקרה, אשמח מאוד לקבל חוות דעתך , אני עם פולצטמיה ורה מעל 15 שנה בת 52) מקבלת טיפול בפגסיס 1 לשבוע קרוב לשנה, מינון התחלתי היה 45 ובהמשך עלה 90 בנוסף להידראה 3 פעמים בשבוע (כדור 1) כאשר אין תגובה מספיקה מדי פעם בין לבין נדרש לבצע הקזות דם (בערך כל חודשיים) לאחרונה הרופא העלה למינון של 135, בחודשיים האחרונים התחלתי להתלונן על כאבים קשים בשכמות, במקביל להמשך הטיפול, בשבוע האחרון הכאבים מאזור השכמות עבורו לאזור בית החזה - כאבי תופת! עם קושי וכאבים בזמן נשימה עמוקה - פניתי לחדר מיון שם עשו לי בדיקות א.ק.ג. צילום חזה ובדיקות מעבדה - תודה לאל הכל יצא תקין - קבלתי משכחי כאבים חזקים חל שיפור ושוחררתי הביתה , למחרת הכאבים חזרו בהתקפה הרבה יותר גדולה קושי בנשימה ובכל תזוזה לא הצלחתי להרדם מכאבים פניתי שוב למיון , ובהתערבות של ההמטלוג שמטפל בי ביצועו c/t בית חזה - תודה לאל יצא תקין - קיבלתי שוב משכחי כאבים חזקים tramadol ו ketorolac לאחר מכן הטבה משמעותית שוחררתי - לאחר מספר שעות חזרו שוב הכאבים בהתקף חזק - לאור הנ"ל נפגשתי עם ההמטלוג במכון הטיפולים כאשר הכאבים החזקים תמיד ברקע בביתה חזה - הרופא נתן לי מורפיום - לצערי גם לא עוזר לי אני עדיין עם כאבים קשים - הרופא אמר לי שכנראה מדובר בכאבי שריר משניים לטיפול שלי כרגע הוחלט על הפסקה בטיפול (ההמטוקריט 45) אני סובלת מכאבים קבועים וקשיים (קיבלתי מרשם לתרופות בבית) לא עוזר. אני אמורה להיפגש שוב עם הרופא שבוע הבא . אני ממש כאובה אנה ממך עזרי לי מה עלי לקחת כרגע לכאבים והאם ייתכן כל זה השפעה של הפגאיסס?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
04/05/23 | 18:16
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
15/01/23 | 20:50
ערב טוב מטופלת בהידארה 1 ליום + פג אינטרפרון 90 אחת לשבוע - למרות זאת ההמטוקריט ממשיך לעלות.. הקזת דם הכרחית כמעט פעם בחודש (המטוקריט מעל 50) הטסיות משתנה כל פעם....פעם גבוה ופעם נמוך...חולשה ועייפות קשה.. הרופא ממליץ לי לעבור לטיפול בגאקבי ..אני בת 52 חשוב לי מאוד לשמוע את דעתך בעניין בבקשה- האם טיפול בגאקבי יכול להועיל יותר? האם יש תופעות לוואי?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
15/01/23 | 20:50
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
15/12/22 | 09:13
בוקר טוב תודה רבה על תגובה מהירה, אני בהחלט אבדוק את נושא הגדלת המינון עד כמה שאני מכירה במזרק יש 135(לא יותר) כאשר את מציינת הכפלת המינון האם מדובר בזריקה אחרת? כמו כן אשמח מאוד להתייחסותך לגבי תוצאות בדיקות - ערך alt-b - 48 וערך ast-b 62 זה מעיד על משהו? טרם פגשתי את הרופא המטפל.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
15/12/22 | 09:13
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
14/12/22 | 21:10
מטופלת כבר מספר חודשים בזריקת פגאסיס (פעם בשבוע) במינון של 90 + כדור 1 הידראה 4 פעמים בשבוע...למרות זאת עדיין בדיקות דם מראות המטוקריט גבוה...רוב הזמן מתקרב ל50 ואז הקזת דם ...הרושם שלי (אבל כמובן קטונטי) שהזריקה לא משפיעה עלי כלל..הייתכן? ( הקזה אחרונה לפני 3 שבועות לאחר מכן ההמטוקריט רק עולה) כמו כן בבדיקת דם אחרונה(היום)hct-48.7 ערך alt-b - 48 וערך ast-b 62 זה מעיד על משהו? טרם פגשתי את הרופא המטפל.
כתובת אינטרנט נלווית:
http://balilti30@gmail.com
הוסף תגובה
בריאותשלמה
14/12/22 | 21:10
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
13/10/22 | 23:22
ערב טוב, חליתי בקורונה בימים האחרונים , קיבלתי טיפול בפקסלוויד למשך 5 ימים , אני מקבלת הידראה 2 כדורים ביום ..החלו לי כאבי בטן ושלשולים ..רציתי לדעת האם זה בסדר השילוב של הכדורים יחד?
הוסף תגובה
בריאותשלמה
13/10/22 | 23:22
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
06/10/22 | 23:27
ערב טוב פרופסור יקרה אני מקבלת היום פגסיס במינון 90 (אחת לשבוע) כבר 4 חודשים בנוסף לכדור הידראה ..ההמטוקריט שלי עדיין נמצא גבוה סביב ה 48 לפעמים יותר ..ואז הקזת דם..לא מצליחה להעלות את רמת הפריטין היום 9..(לא מקבלת שום ברזל) מרגישה חולשה באופן קבוע....כמה זמן לוקח לפגסיס להשפיע...והאם יתכן שלא משפיע עלי כלל? מה עושים ? האם יש טיפול אחר? להימנע מהקזות דם. שמתי לב שהזריקה כן משפיעה על wbc שהיה קבוע סביב 15 + היום 6.8 ...אודה להתייחסותך..
הוסף תגובה
בריאותשלמה
06/10/22 | 23:27
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
04/08/22 | 21:25
ערב טוב פרופסור יקרה, למרות הטיפול המשולב פגסיס והידראה 1 כדור ההמטוקריט ..נע בין 48 ומעלה..הרופא ממליץ להעלות מינון של פגסיס...כרגע המינון 45..העניין שכל הטיפול הנ"ל גורם לי לכאבי בטן ובחילות..בנוסף מרגישה חולשה ממשית עד כדי קושי בתפקוד היומי..פריטין שלי היום 6 איירון ..20 כפי הידוע הרופא לא ממליץ על מתן ברזל...מה אני עושה? כדי להתחזק ..ולאזן את הספירות..אני מרגישה בתוך לופ..שלא יוצאת מימנו..אודה לתגובתך בעניין.
הוסף תגובה
בריאותשלמה
04/08/22 | 21:25
פולצטמיה ורה
בריאותשלמה
18/07/22 | 00:18
ערב טוב ...האם יש קשר בין הידראה לכאבים בחלל הפה? בשבועיים האחרונים מרגישה מעין כוויה שריפה..בלשון ובחלל הפה..הדבר מציק ממש ..יחד עם זאת מרגישה קצת שינוי בטעם ...
הוסף תגובה
בריאותשלמה
18/07/22 | 00:18
1
2
3
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה