יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
כללי
מהו סרטן
גנטיקה וסרטן
נתונים עדכניים
התמודדות רגשית
עוד
מחלות סרטן
סרטן השד
גידולי מוח
מערכת המין הנשית
סרטן מעי גס
גידולי ראש צוואר
מערכת המין הגברית
סרטן ערמונית
גידולים נוירואנדוקרינים
לוקמיה
סרטן ריאות
סרטן שלפוחית השתן
לימפומה
סרטן בילדים ומתבגרים
סרטן מערכת העיכול
מחלות נוספות
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
פרופסור בן יהודה היקרה, שאלה נוספת בקשר לקרדיוקסן...
מיקי10
01/09/10 | 11:51
עברתי אקו לב - שתוצאתו תקינה. הקרדיולוג טוען שהוא בכלל לא מכיר את התרופה הזו ושקרדיוגים לא עובדים איתה, כי אם רק אונקולוגים. לדעתו, לאחר כל טיפול צריך לעשות אקו לב וזה בהחלט מספיק, אולם ההמטו אונקולוג חושב שכדאי לתת קרדיוקסאן .. המהי המלצתך? אם לא כדאי להתחיל את הכימו והמבטרה ללא הקרדיוקסאן ולראות בהמשך?
הוסף תגובה
מיקי10
01/09/10 | 11:51
שאלה בנוגע לקרדיוקסן
מיקי10
28/08/10 | 22:04
פרפסור בן יהודה היקרה, וזו שאלתי, מתחילה בשבוע הבא את הCHOP + מבטרה. מכיוון שבסיבוב הקודם נחשפתי לכמות לא מבוטלת של אדיאה (בעבר קיבלתי MCOP-B) הוחלט לשלב את האדריאה לפחות בשלושה מתוך ששת הטיפולים של הCHOP בשילוב קרדיוקסאן. קראתי קצת מידע על התרופה הנ"ל ודי נחרדתי, להלן ציטוט קצר: "
תופעות הלוואי הנפוצות כוללות: נשירת שיער, בחילה, הקאה, עייפות, אנורקסיה, שלשול, קשיים בבליעה, חום, כאב גרון או סימנים נוספים המעידים על זיהום ואיבוד תיאבון.
דקסרזוקסאן גורמת לדיכוי יצירת תאי הדם השונים במוח העצם, הגורר בעקבותיו אנמיה ונטייה מוגברת לזיהומים ולדימום לא תקין"
שאלותיי :
1. האם ראוי להסתכן בכל זה? (מה עוד שזה מתווסף על תופעות הלוואי של הכימו והמבטרה...)
2. האם יש מחקרים קליניים רציניים על יעילותה של התרופה?
3. לפי מה שקראתי, עד היום לא ממש ידוע בעולם הרפואה על מנגנון הפעולה של התרופה הזו וכיצד היא מגנה על הלב... האמנם?
הוסף תגובה
מיקי10
28/08/10 | 22:04
המון תודה.
מיקי10
06/08/10 | 23:05
הוסף תגובה
מיקי10
06/08/10 | 23:05
לפרופסור בן יהודה , שאלה קטנה ואחרונה...
מיקי10
05/08/10 | 18:10
האם הכן של תשובתך מתייחס לכך שאני יכולה להיות שקטה ? או "כן" ביחס להתעקשות על אשפוז בטיפול הראשון?
אלפי תודות על העידוד. לצערי, אני מאוד חסרה אותו...
הוסף תגובה
מיקי10
05/08/10 | 18:10
מדובר...
מיקי10
05/08/10 | 12:09
בבית חולים רמב"ם.
האם אני יכולה להיות שקטה ?
האם להתעקש על אשפוז בטיפול הראשון לאור ההסטוריה המאוד סבוכה שלי עם אלרגיות? לתשובתך אודה.
הוסף תגובה
מיקי10
05/08/10 | 12:09
שאלה בקשר למבטרה
מיקי10
04/08/10 | 22:16
כזכור, הייתה לנו התכתבות קטנה (בעמוד 2 ) אז התייעצתי עימך בקשר לאפשרות לדחות את הטיפול והמלצת לי לא להמתין. בינתיים כנראה המחלה רצה , מאז הביופסיה, הבלוטה בצוואר גדלה בסנטימטר וחצי (את הביופסיה עשיתי בסוף יוני) ומידי אחה"צ - ערב יש לי חום נמוך (37.4 - 37.7) ה-LDH תקין ובספירת דם מעבר לקצת לקוציטוזיס (שיש לי תמיד) הבדיקה תקינה. קבענו התחלת טיפול ב R-CHOP לסוף אוגוסט. מכיוון שלפני 18 שנים קיבלתי MCOP-B הוחלט לא לתת לי יותר מאשר 2 מנות של אדריאמיצין.
ברקע , אלרגיות קשות (מיום היוולדי) למיליון דברים. בין השאר הגעתי לטיפול נמרץ מאכילת מנגו, קיוי ותרד, קיימת אלרגיה ליוד ולפנצילין ועוד... אז, בסיבוב הראשון הייתה היערכות מיוחדת: כיסוי בהידרו קורטיזון בשילוב פנרגן (שעשה לי רע מאוד בהרגשה) קרדיולוג היה נוכח בכל הטיפולים וברקע הייתה ערכת החייאה מוכנה. מאז חלפו כאמור, 18 שנים ובעקב שינוי מקום מגוריי החלפתי בית חולים. אני פוחדת מאוד מפני תגובה אלרגית למבטרה. הרופא שלי הפריד בטיפול הראשון את המבטרה מהכימו (ביום הראשון מבטרה וביום השני כימו) והוא טוען שהם יתנו לי בבוקר 2 אהיסטון + הידרו קורטיזון ומעט פנרגן ויזרימו לאט את המבטרה. אני עדיין מאוד לא שקטה. מכיוון שמקום מגוריי מרוחק מבית החולים ביקשתי לקבל את הטיפול הראשון באשפוז, אולם הרופא שלי מתעקש שאין בכך צורך. שאלתי : האם אכן הטיפול המוצע לי על מנת למנוע אלרגיה הוא אופטימאלי? האם אני יכולה להיות שקטה? האם יש טעם להתעקש על אשפוז בטיפול הראשון? לתשובתייך אודה מקרב לב. תודתי מראש, מיקי.
הוסף תגובה
מיקי10
04/08/10 | 22:16
המון תודה על תשובתך...
מיקי10
16/07/10 | 11:50
אכן החלטתי לפנות לחוות דעת שניה.
רציתי מאוד להגיע אלייך , אך התברר לי ממזכירתך שזמן ההמתנה הוא לפחות חודש - חודש וחצי, אי לכך קבעתי תור לשבוע הבא לפרופסור פוליאק.
האם לדעתך התחלת טיפולים בתחילת חודש אוקטובר יכולה להוות בעייה?
(הרופא המטפל בי יוצא בספט' לחודש חופש)
פרופסור דינה בן יהודה, כל כך קשה לי לקבל את ההחלטה, אם חלילה הייתי מרגישה ברע - בכלל לא הייתי מתלבטת... אולם מכיון שאני חשה בטוב ובזכרוני עוד צרובה "התופת" שחויתי לפני 18 שנים - קשה לי מאוד ההחלטה, למרות שאני מבינה שאין מנוס.
הוסף תגובה
מיקי10
16/07/10 | 11:50
סיבת ההתלבטות אם כן ללכת על טיפול או להמתין...
מיקי10
15/07/10 | 19:34
מאז להודעתי האחרונה כאן אליך, הרופא שלי שינה את גישתו (לאחר שיחה עם הפתולוגית ומבט חוזר בפרפרטים) והחליט להציע לי צ'ופ בשילוב מבטרה. אני מבינה שבסוג המחלה שלי המטרה היא אינה ריפוי כי אם השגת הפוגה (?) לפי מה שהבנתי תוחלת החיים בחולי לימפומה פליקולרית לא משתנה עם טיפול או בלעדיו (?) נכון לעכשיו, אני לחלוטין
לא סמפטומטית
: אין לי חום, אין לי הזעות לילה ואיני יורדת במשקל, אני כן עייפה מהרגיל אך מייחסת זאת לקיץ, לחיים הדינאמיים ולגיל המעבר (הנני בת 49 אולם בגלל הכימו שעברתי נכנסתי מוקדם מאוד למנאופזה) אני יודעת שהטיפול הכימי עוד מחכה לי, אולם נשאלת כאן שאלת התזמון ושאלת הרווח והפסד, משמע, מה ארויח אם אלך כעת לטיפולים ומה אפסיד. שאלתי: על פי גישתך, האם רק תוצאות המעבדה הן הפרמטר לקבלת החלטה ? או שלעצם העובדה שאני חשה בטוב ובדיקות הדם שלי בסדר גמור (למעט מרקרים לסרטן שכמובן גבוהים) יש חשיבות בקבלת החלטה? אני שומעת דעות לכאן וכאן ומתקשה להחליט.
נ.ב : האם תוכלי להעיר את עיני לגבי המושג "אזורים דיפוזיים"?
לתשובתך אודה מקרב לב , מיקי.
הוסף תגובה
מיקי10
15/07/10 | 19:34
לפרופסור בן יהודה , שאלה נוספת...
מיקי10
13/07/10 | 17:39
היום הייתי אצל ההמטואונקולג שמטפל בי.
הוא גורס שלמרות שיש חזרה מלאה של המחלה- אין צורך כעת להתחיל בשום טיפול, מכיון שאני לא סימפטומטית ואני חשה בטוב ולפיכך לדעתו, יש להסתפק במעקב בלבד. עוד הוא גורס שיכול להיות שיש טעות באינדקס פרוליפרציה והוא ביקש מהמעבדה לבדוק זאת שוב. כך או אחרת דעתו איתנה (משמע, גם אם יתברר שאכן מדובר ב 70% פרוליפרציה - אין בכוונתו להתחיל בטיפול). מיותר לציין שמחד, אין שמחה ממני, מאידך, מנסיוני כבר חויתי בסיבוב הראשון לפני 18 שנים מצב שבו היו הבדלים תהומיים בין התמונה הקלינית לבין התמונה הפתולוגית (למרות שהייתי סימפוטמטית בכל הפרמטרים) ואז הסתבר שאני תחת מתקפה אגרסיבית... לסיכום, עם כל השמחה שלי, אני חוששת מסחרור של הלימפומה. אני לא שקטה. אני יודעת שזה רק פורום להתייעצות כללית, אולם אני מאוד מבולבלת. אשמח באם תעירי את עיני ולו במקצת. תודתי מקרב לב.
הוסף תגובה
מיקי10
13/07/10 | 17:39
לפרופסור דינה בן יהודה
מיקי10
13/07/10 | 00:17
אתמול בשעת לילה מאוחרת הכנסתי את הודעתי כאן לפורום.
הבוקר כבר המתינה לי תגובתך. למרות שהייתי מעדיפה לשמוע בשורות טובות יותר... איני יכולה שלא להתפעל מהתייחסותך הרצינית ומהיענותך המהירה,
תבורכי. את פשוט נפלאה, רוצה להודות לך על עבודת הקודש שאת עושה כאן בפורום. תודה על שאת מסירה את המיסוך מעל מילים ומינוחים סבוכים. לי אישית חוסר הודאות קשה יותר מהידיעה המרה שכנראה לא יהיה מנוס מסיבוב שני. שולחת לך חיבוק מכל הלב ושוב תודה על מסירותך. בברכה מיקי
הוסף תגובה
מיקי10
13/07/10 | 00:17
fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4B
מיקי10
12/07/10 | 00:06
פרופ' בן יהודה צרור שלומות!
לפני כ 18 שנים חליתי ב - fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4B
עם מעורבות מח עצם, קיבלתי טיפול כימוטרפי ב - MACOP B , לאחריו הייתי מועמדת להשתלת מח עצם . קיבלתי החלטה מבוקרת (באמצעות חוות דעת) שלא ללכת להשתלת מח עצם. הדעות היו חלוקות אך ברובן תמכו בהמתנה. ליתר ביטחון שאבו לי מח עצם שנוקה באמצעות CD19. לאחר 8 שנים הציעו לי לחדש את תרומת מח העצם העצמית. אולם החלטתי שרמת הסיכון מסיבוכים (איסוף דם היקפי) עולה על רמת הסיכוי לחזרתה של המחלה . עד 2007 הייתי במעקבים, וככל שעבר הזמן המרווחים גדלו. בשנת 2007 הובחנו ממצאים באולטרא סאונד צווארי שבעקבותיו החלו רופאיי בהערכה מקיפה. משנת 2007 ועד היום עברתי בדיקת מח עצם ו- 4 הדמיות pet, בכל פעם עם עדויות לממצאים ברטרופרוטינאום ובאתרים נוספים. מכיון שהנני סובלת גם מהידרה אדוניטיס , הרי שלא היה ברור מה יכול להיות שייך ללימפומה ומה להידרה אדוניטיס. עד כה לא היה ממצא נגיש לביופסיה. בדיקת מח עצם הצביעה על אותם תאי דיפיוז ללא שינוי של ממש. לפני כשבועיים עברתי ביופסיה צווארית תחת אולטרא סאונד בגוש ממש לא מרשים בקוטר 2 ס"מ להלן התוצאות שהתקבלו :
fol. and diffuse grade 3' mallgnant lympoma תאי הלימפומה נצבעו ב CD20 ו ב BCL6 וחלקם ל- BCL2 התאים לא נצבעו ל CD10 ו MUM1 אינדקס פרוליפרציה : 70% . שאלתי, עד כה הרופא שלי (שיש לי אמון מלא בו) גרס שאין צורך בטיפול כלשהו. חשוב לציין שלהבדיל מהסיבוב הקודם אני מרגישה בטוב, אין לי חום , אין ירידה במשקל, למעט תחלואי גיל המעבר (שבעקבות הכימו התחיל מוקדם) ואוסטיופורוזיס - אני מרגישה טוב מאוד. גם בדיקות הדם שלי הם בגדר הסביר.. האם לדעתך, עדיין הקו שלא למקוט בטיפול הוא תקף? או באם לדעתך בעקבות הממצאים - יהיה שינוי בהערכה ? התור שלי הוא בעוד מס' ימים ואני מאוד רוצה לדעת מה קורה איתי, לתשובתך אודה מקרב לב
הוסף תגובה
מיקי10
12/07/10 | 00:06
1
2
3
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה