היי פרופ' דינה בן יהודה,
ביצעתי היום בדיקת פט סי.טי ראשונה, חצי שנה מתום סיום הטיפולים הכימותרפיים בפרוטוקול ABVD.
בחודש האחרון אני סובל מסמפטומים של ירידה משמעותית במשקל (6 ק"ג בחודש) וזאת משום שהיו לי בחילות וחוסר תאבון. בנוסף אני סובל משלשולים שהולכים ומחמירים עד למצב של נוזל.
עם תחילת מזג האוויר הקר החלו לי סימפטומים דומים ל"תסמונת רנו" - כפות הידיים קרות מאוד ומשנות צבע לסגול, לעיתים אחת האצבעות הופכת ללבנה ואין לי כלל תחושה באותה האצבע למשך שעה וחצי ואז הדם חוזר בהדרגה עד למצב רגיל.
סימפטום נוסף ממנו אני סובל מרגע שהתחילו לרדת הטמפ' מתחת ל-20 מעלות צלסיוס הנו בריחת שתן. לאחר מתן שתן מספר שעות לאחר מכן ישנו טפטוף של שתן שגורם לחוסר נוחות משמעותי עד למצב שאני צריך לשים נייר טואלט/מגבונים כדי להמנע מהרטבה של המכנס והתחתון. התחושה היא של חוסר שליטה על השסתום/סוגר והיא חמורה ביותר ככל שזמן מתן השתן קרוב ומשתפרת ככל שמתרחקים ממועד זה.
בעיה נוספת שמטרידה אותי הינה חוסר צמיחת שיער באזור המפשעה. אני מוריד שיער באופן קבוע מזה שנים במכונת תספורת ובחודש וחצי האחרונים החלה הפסקה כמעט מוחלטת בצמיחת השיער במשפעה, ממש בדומה לתקופת הכימותרפייה. תופעה דומה מתרחש גם בזקן אך רק באזורים מסויימים וסימטריים שבהם הזקן גודל באופן דליל יותר משמעותי מאזורים אחרים.
ביצעתי בדיקות דם מקיפות והכל תקין, שללתי מחלות ריאומטולוגיות אצל רופא מומחה בבית החולים ושללתי תסמונת "רנו".
ביקרתי אצל רופא המשפחה שלא ידע מה להגיד לי ואמר שאין לו מושג והוא לא מצליח לקשר אף אחד מהסימפטומים לגורם כלשהו.
יש לציין שתופעת הידיים והשתן הופיע לראשונה לפני כארבע שנים ותמיד הופיעו עם ירידת הטמפ' המשמעותית בתחילת עונת החורף כך שהם קשורים בוודאות לקור. השנה הסימפטומים הופיעו בצורה הכי חמורה שהופיעו מעולם. יש לציין שלפני 3 שנים ביצעתי בדיקות מקיפות אצל אורולג הכוללות אולטרסאונד של דרכי השתן, אורודינמיקה ועוד בדיקה שלא זוכר את שמה. הבדיקות יצאו תקינות והאורולוג מסר שלא נמצאה שום בעיה אורולוגית. יש לציין שהבדיקות נעשו בקיץ כשהטמפ' הייתה חמה ולא סבלתי מן הסמפטומים הנ"ל.
צירפתי תמונה אחת שהטרידה אותי בכל התצלומים התלת מיימדיים של בדיקת הפט סי.טי. שביצעתי היום. נקודה זוהרת מעל הלב שלא הייתה באף אחת מן הבדיקות האחרות.
אשמח לקבל את חוות דעתך בנוגע לבדיקת הפט סי.טי, לסימפטומים מהם אני סובל ומהקשר שלהם לטמפ' הנמוכה ולקור.
אני ממש חסר אונים, תודה על כל עזרה ופיסת מידע שתוכל להאיר את עיניי בנושא.
אוהד.
שלום פרופ' דינה בן יהודה,
חליתי באוקטובר אשתקד בלימפומה מסוג הודג'קין שלב 2 עם סימפטומים מסוג B. סיימתי 6 קורסים בפרוטוקול ABVD באמצע מרץ השנה ובמאי ביצעתי בדיקת PET C.T והיא יצאה תקינה באופן מוחלט. עשיתי בדיקות דם לאחרונה ולאחר פגישת ביקורת עם ההמטולוג נמסר לי בתגובה שהתוצאות תקינות אך יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס.השאלה שלי הפעם היא בנוגע לאימוץ בע"ח ובפרט חתול גזעי. אני ובת זוגתי רוצים לאמץ חתול בוגר שיחייה בתוך הדירה הקטנה שלנו, שעומדת על 2 חדרים ואמבטיה. את ארגז הצרכים הסגור שלו נוכל לשים בחדר האמבטיה והחתול באופן כללי יסתובב בבית באופן חופשי. כמובן שיעבור סדרת חיסונים מלאה. עכשיו זה הרצון שלנו ואני רוצה לשאול אותך האם יש מניעה מבחינה בריאותית לבצע אימוץ זה? האם ישנם מגבלות/סכנות שעליי להיות מודע אליהם? האם יש לך המלצה בעניין זה או שאין אף מניעה לאמץ ולבוא במגע עם בע"ח ביתיים?אשמח לתשובה שכן למרות הרצון העז לאמץ חתול ולעזור לבע"ח הבריאות שלנו יותר חשובה ולא הייתי רוצה לקחת סיכון כלשהו בעניין.תודה מראש, אוהד מונצ'רש.
אין לי אף בעיה להירדם, אני נרדם בשניות, ישן שינה רצופה ללא יקיצות כלל, זמן שינה מספק של לא פחות משמונה שעות ללילה ואף יותר, אך מתעורר כאילו לא ישנתי כלל.
ניסיתי גם לקחת כדורי שינה שונים ואין שום שינוי באיכות השינה.
היי,
אני, אוהד, בן 25, אובנתי באוקובר אשתקד - 2010 - בלימפומה מסוג הודג'קין שלב 2 עם סימפטומים מסוג B הכוללים ירידה במשקל והזעות לילה.
ההבחנה נעשתה לאחר בירור ארוך ומייגע שכלל עשרות רופאים מומחים שלא אבחנו את המחלה.
הסימפטומים שהופיעו אצלי כללו עייפות קיצונית בעיקר, תחושת "סמרטוט", שינה לא מרעננת, חוסר אנרגיה.
בתור אדם בריא במיוחד אני מקפיד במשך שנים על תזונה מסודרת ותפריט ים תיכוני הכולל רק דגנים מלאים, חיטה מלאה, שיבולת שועל, חזה עוף וגבינות דלות שומן, נוסף לחמש אימונים בשבוע הכוללים אימונים אירוביים ואימוני משקולות בעצימות גבוהה. היה לי קל לזהות מכיוון שפשוט ביום אחד הכוח שלי ירד כמעט בתשעים אחוז מה שניתן למדוד בעת ביצוע התרגילים.
לאחר מכן החלו להופיע חום עד 38 מעלות צלסיוס בשעות הערב ואז פניתי על דעת עצמי למיון וביצעו לי צילום רנטגן שהראה התרחבות במדיאסטינום ולאחר סי. טי וביופסיה אובחן אצלי גידול בגודל של 10*9*10 מסוג הודג'קין.
עברתי 6 קורסים של ABVD הכוללים 12 טיפולים כימותרפיים ונכון לבדיקת הפט שנעשתה בתחילת חודש מאי השנה - 2011 אין עדות למחלה - אין קליטות פתלוגיות והבדיקה תקינה לחלוטין.
כעת אני בדיוק שלושה חודשים ממועד הטיפול הכימתורפי האחרון, חזרתי בהדרגתיות לאימונים ובמשך השבועיים וחצי האחרונים החלה להופיע אצלי עייפות שהתפתחה לעייפות קיצונית, תחושה של "סמרטוט, כבדות, חוסר אנרגיה ויכולת לבצע את פעולות היום יום ואימוני כושר שגרתיים.
יש לציין שבמהלך הטיפולים, בגלל הקרבה של הגידול ללב התפתחו אצלי דלקות חוזרות ונשנות בקרום הלב - פריקרדיטיס - לוו בכאבים עזים ובפעם הראשונה שאובחנה נאלצתי לעבור ניקור להוצאת הנוזלים.
נכון לחודש מאי האחרון לאחר ביקור במרפאת הפריקרד הובהר לי שכעת הכל תקין ואין עדות להצטברות נוזל פריקרדיאלי או דלקת בקרום הלב, ושתפקוד הלב הוא אידיאלי ואופטימלי.
אשמח לדעת מה עליי לעשות שכן איני יכול לתפקד כאדם בריא והסימפטומים קצת מדאיגים בהזכירם את הסימפטומים שלפניי אבחון ההודג'קין.
תודה מראש,
היי פרופ' דינה,
קודם כל תודה על המידע הרפואי שנתת לי עד כה, אצטרך את עזרתך המקצועית שנית. נכון להיום עברו כארבעה שבועות מאז האימון הגופני האחרון שביצעתי בחדר הכושר וישנה החמרה באיכות השינה/ העייפות. התשישות התגברה בשבוע האחרון וכעת אני מרגיש קושי בהליכה וביצוע פעולות היום יום וחוסר אנרגיה קיצוני מאוד. ע"פ ההיגיון הבריא אני חושב שארבעה שבועות זה זמן מספק למנוחה לגוף והייתי אמור לראות מגמת שיפור כלשהי. יש לציין שהעייפות הזאת אפיינה אותי בתקופה הצמודה לפני זיהוי המחלה ובתקופת הטיפולים הייתי הרבה פחות עייף.
תודה מראש על העזרה,
תודה על התגובה המהירה והמפורטת, הצלחת להרגיע אותי ולתת לי תחושה של שליטה בחיים שכן דאגתי שאמשיך במשך חודשים לגשת לרופאים ולנסות לאבחן את הבעיה.
רציתי לשאול אותך בנוגע לאימונים, האם ההמלצות האלו תקפות גם לאדם שהיה בכושר גבוה ובעל מסת שריר גבוהה לפני תחילת הטיפולים? האם ההמלצה נכונה גם במידה ואני מרגיש אנרגיה וכוחות לביצוע אימוני הכוח/ משקולות ואימוני הספינינג, ומרגיש שאני יכול לעמוד בהם בהצלחה?
אני מוכרח לציין שיש לי כוח רצון ויכולת התמדה מאוד גבוהה מה שגורם לי לבצע אימונים בעצימות גבוהה ולא לוותר אף פעם. אני מסוג האנשים לעבוד על עצמי קשה כדי לנוח בבית בעת מחלה ולא לבצע אימון.