יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
כללי
מהו סרטן
גנטיקה וסרטן
נתונים עדכניים
התמודדות רגשית
עוד
מחלות סרטן
סרטן השד
גידולי מוח
מערכת המין הנשית
סרטן מעי גס
גידולי ראש צוואר
מערכת המין הגברית
סרטן ערמונית
גידולים נוירואנדוקרינים
לוקמיה
סרטן ריאות
סרטן שלפוחית השתן
לימפומה
סרטן בילדים ומתבגרים
סרטן מערכת העיכול
מחלות נוספות
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
פרופ' בן יהודה- מחכים לתשובותייך
קושי
24/06/10 | 00:09
שלום לך פרופ' בן יהודה.
אנחנו קיבלנו הודעה שאת יוצאת לכנס עד 14.6.
מקוים שאת בקו הבריאות.
חסרה לנו ההתיחסות האישית שלך לשאלות שיש לנו עבורך באתר.
אנחנו פונים אלייך כי את מסבירה בפשטות ובאנושיות את הדברים.
מ-15.6 לא ענית לשאלות שלנו.
בבקשה, תעני לנו כי רבים הם הרופאים שאינם עונים ואינם מסבירים ואת ממלאת את החלל הזה לתפארת.
מחכים לך.
תודה והרבה כוח.
מאחלת
קושי
הוסף תגובה
קושי
24/06/10 | 00:09
שונות בתוצאות ספירת דם תוך יומיים. מה זה אומר? ועוד
קושי
22/06/10 | 23:29
שלום לך פרופ' בן יהודה.
חסרת לנו מאד כשהיית בברצלונה בכנס.
מקווה שהבאת בשורות טובות מוכחות לכל מיני סוגי מחלות שנראות מפחידות.
להזכירך, אני חולת לימפומה פוליקולרית דרגה 1 שהתגלתה בלחמיות העיניים ומקורה במזנטריום.
אני עוברת טיפולים בשיבא. טיפולי r-cop.
עשיתי סידור עם הרופא שלי שאת ספירת הדם אעשה בשיבא יומיים לפני הטיפול המיועד,בקופה שלי , אשלח לו בערב בפקס ולמחרת יקבל מהפקידות וישיב לי אם אני ראויה מבחינת הספירה לבוא לטיפול. אחרת זה טרטור למי שלוקח אותי ,אם אסע לשיבא, אבדוק דם ויאמרו לי לנסוע הביתה ללא טיפול ,ולנסות בעוד מספר ימים.
מה שהסתבר לי הוא שתוך יומיים תוצאות מסוימות משתנות בהפרשים גדולים מאד. לדוגמא:
ב-20.6.10 -
נויטרופילים באחוזים
בקופה שלי , התוצאה היתה 55.1 בעוד שבשיבא יומיים אחרי , 22.6.10 התוצאה היתה 85.6(אין לי טעות!!)
בקופה , ב-20.6.10 ,
לימפוציטים באחוזים
היה 30.9 בעוד שבשיבא ב-22.6.10 התוצאה היתה 10.6.(אין טעות !)
ב-20.6.
לימפוציטים עם סולמית
(אינני יודעת מה זה -
מבקשת הסבר לסולמית
)
היו בקופה 1.1 בעוד שבשיבא ב-22.6 היו 0.66.
שאלות:
1. מה משפיע על הנויטרופילים והלימפוציטים תוך יומיים להשתנות מקצה לקצה?
2. מה תפקיד הנויטרופילים?
3. בביקור אצל רופאת העיניים לגידולים בשיבא, בשבוע שעבר , בדקה אותי במכשיר שבודק עיניים בחדרה, אמרה שמבחינתה אינני צריכה טיפול כימוטרפי כי נראה לה שהעיניים לא בסכנת עיוורון על סמך ה- mri מוח וארובות עיניים , שנעשתה עם הגילוי ב-26.3.10 ולי הוסבר כולל את , שהטיפול ניתן
לי רק בגלל שהלימפומה יצאה מן הלימפה וחדרה לעיניים. כמובן שאני ובתי יצאנו ממנה מבולבלות וכועסות כאילו הטיפולים הם סתם ומישהו התבלבל ואני מתענה סתם. נפגשנו באותו יום עם ההמטולוג שלי שאמר שהטיפול הוא בלימפומה בגלל שהיא חדרה לעיניים. וקשה לדעת מתי מתחילה הסכנה לעיניים שלא ניתן להחזיר מצב לקדמותו .האם רצוי ששני הרופאים הללו ההמטולוג ורופאת עיניים לגידולים ייפגשו לבד או יחד אתי וידסקסו הנושא? האם זה נהוג לעשות כך? נראה לי שכך צריך לנהוג. מה דעתך?
4. האם הטיפול אותו אני מקבלת מטפל בלימפומה שבלחמיות העיניים ? אני שואלת זאת כי האחות המטפלת בי אמרה לי היום בטיפול ה-3 אותו קיבלתי היום , שכשיש פגיעה של לימפומה בראש כולל חלקיו - יש טיפול אחר אף נקטה בשם שלא רשמתי אותו וחבל. אוכל לקבל הסבר פשוט בנושא?
מחכה לתשובותייך.
תודה לך מראש.
קושי
הוסף תגובה
קושי
22/06/10 | 23:29
רפואה מותאמת אישית לחולת לימפומה פוליקולרית
קושי
10/06/10 | 17:42
שלום לך פרופ' בן יהודה.
בתקופה שאת בכנס בחו"ל , ישנה כתבה במרקר וויק ב-10.6.10 על רפואה מותאמת אישית לחולה ולא על פי פרוטוקולים שמסתבר מן הכתבה שזה טיפול מיושן קמעא.
בכתבה מתראיין דר' עמוס ברזילי החי בעמק הסיליקון ,המתאר סוג רפואה שונה ממה שמורגלים אליו. אני שומרת כתבה זו . אם תרצי, לכשתשובי מחו"ל, אוכל לשלוח לך את הכתבה.
להזכירך, לי יש לימפומה פוליקולרית דרגה 1 שהתגלתה בעפעפי העיניים ומקורה בשורש המזנטריום.
שאלות:
1. האם יש בדיקה שאת יודעת עליה , בארץ או בעולם, שיכולה לבדוק איזה סוג טיפול מתאים בדיוק לגוף שלי , עם האיפיון הגנטי שלי ,כך שיגיב בהיעלמות המחלה לתמיד?
2. האם בארץ ניסו על אנשים את שיטת איתור הטיפול המתאים לטיפוס גנטי מסוים? מה שקוראים tailor made medicine?
3. מה דעתך על השיטה הזו?
אולי כך יש סיכוי להצליח יותר ולא לבזבז זמן של ניסוי וטעייה?!
מחכה לתשובתך.
הוסף תגובה
קושי
10/06/10 | 17:42
איך עובד הטיפול הכימו+ המבטרה בגוף בין שני טיפולים במרחק של 3 שבועות?
קושי
25/05/10 | 10:35
שלום לך פרופ' בן יהודה.
להזכירך, אני חולה בלימפומה פוליקולרית דרגה 1 שהתגלתה בלחמיות העיניים והמקור שלה נמצא במזנטריום.
שאלות:
1.אני מקבלת r-cop ל 3 שבועות. על פי פרוטוקול. האם החומר אותו נתנו לי בעירוי ב-12/13.5 עדיין זורם בתוכי ומשמיד מה שצריך להשמיד או שזה קורה רק ביום בו מקבלים העירוי? איך פועל החומר בגוף ב-3 השבועות בין טיפול לטיפול?
2. יש לי כאב עמום בצד שמאל של הבטן במקום קרוב למזנטריום , רק מהיום.
האם זה כאב נורמלי של טיפול החומר הביולוגי והכימי בגידולים שם או עלי להיבדק ע"י רופא ולשלול תופעות חדשות?
3. אם המחלה הנ"ל התגלתה בעיניים שזה מחוץ לקשר הלימפתי, האם אינני צריכה לקבל גם טיפול מניעתי כדי שלא תגיע למערכת העצבים המרכזית, למוח?
מחכה לתשובותייך.
תודה מראש.
שלום.
הוסף תגובה
קושי
25/05/10 | 10:35
לימפומה פוליקולרית דרגה 1 שהתגלתה בלחמיות העיניים, שאלות והרהורים
קושי
19/05/10 | 18:32
חג שמח לך פרופ' בן יהודה.
ראשית , אני מודה לך על ההזמנה ליום העיון בנושא לימפומות בכפר המכבייה. החכמתי שם יותר אם כי יש לי הרבה מאד שאלות.
להזכירך, אני בת 60 ואצלי התגלתה הלימפומה באמצעות הרגשת חול בעיניים. נערכו לי ביופסיות בלחמיות העיניים ושם גילו את סוגה- לימפומה פוליקולרית דרגה 1. מלבד העיניים אני חשתי מצויין. כולי מלאת כוחות ואנרגיות . בדיקות הדם ו- ldh היו מצוינים.
ללא סימני b
-חולשה, הזעה , ירידה במשקל וכו..
במרכז בו אני מטופלת , החליטו על טיפול r-cop היום אני 8 ימים אחרי טיפול ראשון. הכל עבר בשלום.
אינני מרגישה את הרגשת החול בעיניים. אני חלשה מעט.
שאלות:
1. האם יכול להיות שהפתולוג שבדק את הביופסיות בעיניים ראה תאי b קטנים והחליט שזו לימפומה ובעצם זו היתה דלקת בלחמיות העיניים?
1.א.1 האם תאי b בדלקת מתנהגים ונראים כפי שהם נראים בלימפומה פוליקולרית? או האם יש הבדלים בצורה ,גודל וצפיפות בין זיהויים כדלקת או זיהויים כלימפומה?
כלומר , האם בטוח שהפתולוג שבדק את הביופסיות בעיניים לא טעה בכלל בזיהוי?
2. האם יכול אדם להרגיש נפלא, תוצאות בדיקותיו בדם ו- ldh תקינים וטובים, ללא סימני b של חולשה , הזעה או ירידה במשקל, והוא בעצם חולה בסרטן ואינו יודע על כך?
3. האם , אם לא היתה ההרגשה של החול בעיניים , לא הייתי יודעת שאני חולת לימפומה פוליקולרית?
4. אני נכנסתי לתקופת הטיפולים כשפיזית אני מרגישה מצוין והבדיקות מצוינות וכעת מרגישה עייפה יותר אחרי 8 ימים של הטיפול הראשון. יש לי תיאבון ואני אוכלת . רק נזהרת מזיהומים וקהל. אני חוששת שאצא מהטיפול ה-6 (הוקצבו לי 6 טיפולים )כשאני חולה יותר משנכנסתי . האם הגוף יכול לחזור לקדמותו מבחינת הבדיקות והכוחות? תוך כמה זמן , אם בכלל ?
5. האם יכול להיות שאינני חשה כבר את החול בעיניים , הווה אומר שהמבטרה והכימו כבר תוך 7 ימים עושים כבר את עבודתם?
6. הרהורי כפירה- אולי הייתי פזיזה מדי והתחלתי הטיפולים כשבעצם יכולתי לנקוט בשיטה של חכה והסתכל, הבט במצב.?
7. בפט סי טי גילו קליטות חמות ולקחו ביופסיית תחת סי טי היכן שהתגלו - במזנטריום.לפתולוגית שבדקה ביופסיות אלה, יש מקודם , במחשב, את תוצאות לחמיות העיניים. יכול היות שהדיאגנוזה במזנטריום מושפעת מהתוצאות שיש לה מהביופסיה של העיניים שנמצאות במחשב שלה?
8. אולי הכל נובע מהעובדה שאנחנו יודעים שמי שחולה בסרטן צריך להרגיש לא טוב פיזית?!
9. האם ישנם מחקרים מוכחים המצביעים על יציאה והחלמה מוחלטת מלימפומה פוליקולרית? היכן ניתן לקרוא?
המצב הדיכוטומי הזה מבלבל אותי.
תנסי בבקשה לסדר לי אותו. מחכה לתשובותייך.
תודה לך על הזמן והסבלנות שאת מקדישה כדי להתיחס לכל אחד.להסביר , לפשט ולהרגיע.
אנשים כמוך צריך לשמור ולשמר.
הוסף תגובה
קושי
19/05/10 | 18:32
מפגשים עם אנשים בזמן טיפולים
קושי
11/05/10 | 22:21
שלום לך פרופ' בן יהודה.
היום הייתי ביום העיון בנושא לימפומות ולויקמיה בכפר המכבייה.
היה לי מעניין מאד.
חבל שלא נשארת לשלב השאלות.
תודה לך על ההזמנה ליום העיון.
שאלות:
1. אני עובדת עם נוער בתיכון כיועצת חינוכית. יש לי קליניקה משלי וטבעי שאשב עם תלמיד/ים/הורים/מורים בחדרי. האם מותר לי מבחינת מערכת החיסון הנחלשת לשבת איתם יחד בחדר ואם כן באלו ימים של הטיפולים? אני מקבלת ממחר - R-COP
2. יש לי נכדה בת 1 ו-3 חודשים. האם מותר לי להיות במחיצתה ? האם יש תנאים לכך? ימים מסוימים? אני מקבלת טיפולים כל 3 שבועות.
3. מה עם ארועים עם קהל? האם מותר לי להיות במחיצתם או האם יש הגבלות?
מחכה לתשובתך.
תודה
הוסף תגובה
קושי
11/05/10 | 22:21
טיפול כימו וביולוגי נפרד או ביחד?
קושי
10/05/10 | 22:17
שלום לך פרופ' בן יהודה.
להזכירך, אני עם פוליקולר לימפומה שהחלה כהרגשת חול בעיניים.
מחרתיים אני מתחילה טיפולים בתל השומר בהימטולוגיה- אשפוז יום.
רק בפעם ראשונה מפרידים בין טיפול מבטרה וכימו COP בימים נפרדים.
הטיפולים האחרים הם באותו יום - ניתנים שניהם.
1. האם לא עדיף להשאיר את הפורמט של טיפולים נפרדים יום אחרי יום מאשר שניהם יחד באותו היום? כך ניתן לבקר ההשפעות של כל אחד בנפרד.
2. האם עצם היותם יחד לא גורם לגוף בלבלת ואולי כך מפחית את השפעת החומרים?
3. האם מותר לצבוע שיער בזמן הטיפולים? הצבע הוא חומר כימי.
מחכה לתשובתך.
תודה
הוסף תגובה
קושי
10/05/10 | 22:17
תרופות , משחות רפואיות, תכשירים קוסמטיים בזמן טיפולים בלימפומה פוליקולרית גרייד 1
קושי
07/05/10 | 19:12
שלום לך פרופ' בן יהודה.
אני נפעמת מהשעה , כעת, ערב שבת ואת עונה לנו , לחולים, בפורום הזה.
את באמת אוהבת אדם ואוהבת את עבודתך. כל הכבוד לך !!
אני מתחילה טיפולי R-COP ביום רביעי הקרוב.
1. אני סובלת מרוזציאה אקנה ומקבלת 1 כדור לשבוע לתחזוקה כעת, של מינוציקלין 50 מ"ג.( התחלתי לפני כ-3-4 שנים , אז הכמות היתה יותר גדולה וכעת אני מצליחה לשמור על פנים ללא פצעים באמצעות כדור אחד לשבוע ) האם עלי להפסיק את לקיחת הכדור השבועי הזה כשאני מקבלת את הטיפולים? , אם אפסיק לגמרי- תחזור האקנה לפנים.
2. האם מותר להשתמש במשחות נגד סדקים בכפות הרגליים והידיים בעת הטיפול?
3. האם מותר להשתמש בקרמים לידיים ולפנים?
מחכה לתשובתך.
תודה.
שבת שלום.
הוסף תגובה
קושי
07/05/10 | 19:12
יום עיון בכפר המכביה ב-11.5.10 לחולי לימפומה ולויקמיה
קושי
06/05/10 | 22:45
שלום לך פרופ' בן יהודה.
אני מתחילה טיפולים כימוטרפיים וביולוגיים כבר בשבוע הבא.
היום באתי למרפאת הימטולוגיה בתל השומר בראשותה של רונית עובדיה, שם מושיבים סביב קירות האולם את מקבלי הטיפולים. כשסיפרתי לה על יום העיון לחולים ומשפחותיהם , השתוממה כי לא ידעה דבר.
אם תוכלי לשלוח למרפאה ההימטולוגית בתל השומר את הפרסום כבר ביום ראשון- זה יגיע ליותר אנשים שחשוב שיבואו לשמוע ולשאול את מה שאין להם תשובה עדיין.
תודה.
הוסף תגובה
קושי
06/05/10 | 22:45
בעד ונגד כמוטרפיה לפוליקולר לימפומה גרייד 1
קושי
02/05/10 | 21:42
שלום לך פרופ' בן יהודה.
לאחר כל הבדיקות שערכו לי וגילו את הלימפומה הפוליקולרית גרייד 1, עשו לי בדיקת מיח עצם ב-29.4 אך עדיין אין תשובה. הרופאה ההימטולוגית בתל השומר מתכננת לתת לי R+COP שש פעמים במרווחים של 3 שבועות.
עלי לציין שפיזית אני מרגישה מצוין.
בדיקות הדם שלי תקינות כולל LDH .
היא אינה מסבירה לי מדוע בחרה לתת כבר טיפול. זו המנטליות שלה. כך שאין לי כתובת בתל השומר לבקש הסבר וכן הסבר להחלטה ולשיקול דעת. כאילו , החולה לא זכאי להשתתף בשיקול הדעת ובהחלטה על איזו גישה/טיפול. זו הרגשה נוראית. כשחולה צריך את ההסבר מההימטולוג ואת התמיכה- אינו מקבל אותה. לכן אני פונה אלייך
כי את מסבירה נפלא וככל שאני מקבלת הסברים- מיפלס החרדה יורד הן בעצם ההסבר והן בדרך שאת מסבירה ומפשטת.
שאלות
:
1. על פי אלו נתונים מחליט רופא לטפל או לחכות במחלה הזו?וכן , איך הוא מחליט אם לטפל בכימו זה או אחר?
2. האם ניתן לטפל קודם, רק במבטרה ולבדוק בתום הטיפול ה-4 בפט סי טי אם זה צימק את הגידולים?
3. אם הרופא כבר בגרייד הזה מתחיל בטיפול כימוטרפי , האם לא עלול להיות מצב שכשהגרייד והסטייג' יעלו, תאי הסרטן כבר יהיו חסינים נגד הכימו הזה או כימו יותר חזק ואז משלב לשלב הטיפול יצטרך להיות יותר אגרסיבי ,? מצב שעלול גם לפגוע במטופל עצמו ובסוף להמיתו? במילים אחרות, האם לתאי סרטן הלימפומה הזו יש זיכרון כלפי הכימו שמנסה להדבירם ואז הם מתחזקים מולו?.
4. לכן אולי כדאי לחכות עם טיפול כמה שניתן , ולהיות כל הזמן במעקב? חשובה לי דעתך בנדון.
5.
מחכה בקוצר רוח לפגישה איתך
, כפי שהצעת. מקווה שמינט תתקשר אלי כבר מחר , 3.5.10 ותקבע לי תור אלייך למחר בערב.
תודה לך על הגישה המאד אנושית שלך ועל הסברייך המצוינים , המרגיעים והמעודדים. כך רופא צריך לנהוג.
אמי ז"ל היתה אומרת שתרופה ניתן לקבל מכל רופא אך מענטשלעךקייט=אנושיות , לא ניתן לקבל מכל רופא.
את ניחנת בשניהם ובשפע.
ט.ר
הוסף תגובה
קושי
02/05/10 | 21:42
תור בהקדם אלייך ,כפי שהצעת -לא קיבלתי
קושי
02/05/10 | 17:43
שלום לך פרופ' בן יהודה.
קיבלתי את תשובתך אתמול, 1.5.10 והבוקר התקשרתי למינט שאמרה שהיא עובדת על תור מוקדם ועד סוף היום, יוםראשון, ל"ג בעומר, תחזור אלי. אך היא לא חזרה. וכעת כבר ערב.
בשבוע הבא אני אמורה להתחיל טיפולים שהוצעו לי .
R-COP בתל השומר.
לפני שאני מתחילה , אני מבקשת להיפגש איתך כמה שיותר מהר.
מבקשת להיפגש אתך בהקדם.
ט.ר
הוסף תגובה
קושי
02/05/10 | 17:43
מבקשת תור כבר ליום שני,3.5.10
קושי
02/05/10 | 00:31
שלום לך פרופ' בן יהודה.
את מציעה שאתקשר למינט. זה עשיתי כבר מ-21.4.10 אך היא דיווחה לי שעלי לחכות הרבה שבועות. זה מה שמיאש.
היות ואני צריכה להתחיל בטיפולים (אני מטופלת בתל השומר )והיות והם צריכים להתחיל ב-9.5.10 והיות ואת מקבלת בימי ב' נותר רק יום ב' הקרוב 3.5.10
אני אטלפן מחר, יום ראשון למינט, ל"ג בעומר, שוב למינט על מנת להקדים כבר ליום שני הקרוב. מקווה שתעזור לי לקבל התור הדחוף.
תודה לך מאד.
שמי האמיתי שונה מהשם בפורום.
קושי
הוסף תגובה
קושי
02/05/10 | 00:31
מסמכים בקובץ נילווה +פגישה
קושי
30/04/10 | 18:12
שלום לך פרופ' בן יהודה.
1. מקבלת את הערתך- לשנות את הכינוי. כיצד עושים זאת כשבהרשמה לפורום כך נרשמתי?
2. אם אני שולחת לך מסמכים סרוקים- האם זה נחשף בפורום?
3. היות ואני נדרשת להחליט תוך ימים ספורים על תכנית הטיפולים שהוצעה לי, הייתי רוצה לפני כן להיפגש איתך.
האם הדבר אפשרי?
מחכה לתשובתך.
ט.ר
הוסף תגובה
קושי
30/04/10 | 18:12
שאיבת מיח עצם לבדיקה ושימור
קושי
26/04/10 | 16:09
שלום לך פרופ' בן יהודה.
להזכירך, חליתי בפוליקולר לימפומה גרייד 1 שהתגלתה בלחמיות העיניים בהרגשה של כמו גרגירי חול.
עברתי פט סי טי ושם גילו קליטה חמה באזור המזנטריום. עברתי ביופסיה תחת סי טי במזנטריום ומחכים לתשובה פתולוגית.
בינתיים, הרופאה ההימטולוגית במרכז הרפואי מבקשת לשאוב מיח עצם.
מתשובתך הבנתי שדווקא בפוליקולר לימפומה חשוב לשאוב תאי אב ולשמר אותם.
שאלות:
1. האם שאיבה של תאי אב היא על פי בקשתי או זו רוטינה המחייבת כל הימטולוג כשלמטופל יש פוליקולר לימפומה? כלומר, כדאי שאוודא שהיא שואבת תאי אב לשמירה?
2. בשאיבת מיח העצם כבדיקה למעורבותו במחלה, האם זה נשלח לפתולוגיה ומחכים לתוצאה? אחרי כמה זמן יש תשובה?
3. האם שאיבת מיח עצם לתאי אב היא שאיבה שונה מזו של בדיקה למעורבות במחלה?
4. האם הקופה (מכבי ) צריכה/יכולה לא לאשר שאיבה לשמירת תאי האב?
5. היכן ומי שומר את תאי האב?
6. והיה ולא שאבו ולא שמרו תאי אב או שהם נמצאו כבר עתה מעורבים במחלה ( אני מרגישה מצוין ללא סימני B בכלל )האם בעתיד, אם אזדקק לתאי אב, יש אפשרות לשאוב ממני תאי אב, להעבירם " טיהור וניקיון " ולהשתילם חזרה בהשתלה עצמית לגוף?
היות ועושים לי שאיבת מיח עצם ביום חמישי, 29.4.10 אני מבקשת לקבל תשובתך,
אם רק באפשרותך
, לענות לי עוד מחר, יום ג' או יום ד' כי אני אהיה אצל הרופאה ביום ד' בבוקר.
תודה לך מאד על תשובותייך והסברייך. תענוג להבין אותם.
את משמשת מקור הרגעה למטופלים שרופאיהם חסרי אנושיות כלפיהם ויש כאלה רבים שאיבדו האנושיות בדרך לעבודה עם מטופליהם.
מחכה לתשובתך.
קושי
הוסף תגובה
קושי
26/04/10 | 16:09
שימור תאי אב של מיח עצם , תוספי מזון.
קושי
26/04/10 | 01:42
שלום לך פרופ' בן יהודה.
אני נהינית לקרוא את הסברייך לכל שאלה.
את יודעת לפשט דברים מסובכים ומעבירה את המידע בצורה כל כך עניינית ופשוטה.
כל הכבוד לך.!!
בהמשך לשאלותי לגבי בדיקת מיח עצם , הסברת ששומרים תאי אב למצב שאולי בעתיד נזדקק להם להשתלה עצמית כשמיח העצם מעורב לעיתים קרובות בפוליקולר לימפומה גרייד 1, מה שיש לי.
שאלות:
1. לאיזו כמות של תאי אב זקוקים כדי לערוך השתלה עצמית אם צריך?
2. מתי שואבים את תאי האב? בבדיקת מיח העצם? או בתהליך אחר ?
3. האם ההימטולוגים בכל מרכז רפואי בארץ, כשעושים בדיקת מיח עצם למטופל , מודעים לכך שהם צריכים לאסוף כבר בבדיקה או בתהליך נוסף , את תאי האב?
4. היכן שומרים את תאי האב? לכמה שנים?
5. האם ניתן להירפא מפוליקולר לימפומה גרייד 1?
6. האם כדאי לקחת כבר תוספי מזון למערכת החיסונית עוד לפני תחילת הטיפול הכימי ו/או הביולוגי? כגון כורכומין, שתיית תה שיבה, מולטי ויטמין. ועוד- לחיזוק הגוף?
6. אם אני לוקחת את תוספי המזון, אני לא מאכילה את הסרטן בגופי וגורמת לו להתגבר?
7.איך נקבע סוג הטיפול , עוצמתו, והחומרים הציטוטוקסיים הניתנים?
8. האם יכול להיות מצב שלאותו חולה, רופא אחד יחשוב שצריך לתת cvp + מבטרה והשני יחשוב שלאותו חולה צריך לתת r-chop ?
9. האם כדאי/חשוב להיוועץ בעוד מומחה בפוליקולר לימפומה בבי"ח אחר , כשכל תוצאות הבדיקות נפרשות לפניו על מנת לשמוע חוות דעת נוספת?
10. מה עושים אם יש המלצות שונות לטיפול? מה יעשה המטופל?
11. אם מטופל לא מרוצה מיחס רופאים, קשיי שפה, חוסר אנושיות מצד הרופא, חוסר תמיכה ועידוד, לא עונים לשאלותיו ואף גוערים בו שהוא שואל- האם ניתן להחליף מרכז רפואי ולטפל במרכז אחר?
12. אני כבר חודש , היום, מאז שהודיעו לי בביופסייה בלחמיות העיניים שיש לי ליפומה פוליקולרית גרייד 1. בתוך אותו חודש עשו לי אם אר אי במוח ובארובות העיניים, פט סי טי, ביופסייה תחת סי טי במזנטריום, נעשתה ב-19.4 כשהתגלו שם קליטות חמות בפט סי טי.
מחכה לתשובת הביופסיה במזנטריום, לא עשו לי עדיין בדיקת מיח עצם.
זה לא נמשך יותר מדי זמן? יכול להיות שתשובות תגענה בעוד 7-10 ימים מהיום.
הסיפור יכול להימשך כחודשיים ומעלה מיום הגילוי (22.3.10 )ועדיין אין התחלת טיפול, גורם הזמן הוא לא מרכיב חשוב בהרצת וזירוז התחלת הטיפול? הרי הסרטן שוכן בי כבר הרבה זמן. מדוע משתהים עם תחילת הטיפול ולא מזרזים עשיית בדיקות נחוצות וזירוז תוצאות בדיקות?
האם הסרטן לא מתפשט בינתיים , יותר ויותר בגוף ולבסוף לא תהייה אפשרות להציל אותי?
מחכה לתשובותייך.
לילה טוב.
קושי
הוסף תגובה
קושי
26/04/10 | 01:42
שאיבת מיח עצם
קושי
21/04/10 | 21:59
שלום לך פרופ' בן יהודה.
בהמשך לשאלותי כחולה חדשה בלימפומה פוליקולרית שהתגלתה בעיניים אך מקורה במזנטריום במעי הדק,(נעשתה ביופסיה ביום 19.4 במזנטריום כדי לבדוק זהות הסרטן ) הרופאה ההימטולוגית אמרה שצריך לשאוב ממני מיח עצם.
שאלות:
1. לשם מה עושים זאת? מה מחפשים שם?
2. היא אמרה שלא עושים בעמוד השידרה אלא באגן? האם כך נהוג? האם יש הבדל בין מיח עצם מעמוד שידרה לזה באגן?
3. איך עושים זאת? מזרק? איך מגיעים לעצם שהיא קשה?
4. איזה סוג רופא עושה זאת? הימטולוג, נוירולוג, רדיולוג?
5.האם בהרדמה מלאה? מקומית? האם הפעולה כואבת ? האם יש סכנה להישאר נכה מזה?
6. איך יודע הרופא היכן עצם האגן?
7. האם זה משנה את תכנית הטיפול?
8. כמה זמן מחכים לתשובה?
מחכה לתשובתך .
הבדיקה די מפחידה אותי.
ערב טוב.
תבורכי על עבודת הקודש שאת עושה.
קושי
הוסף תגובה
קושי
21/04/10 | 21:59
2 סוגי סרטן בגוף?
קושי
18/04/10 | 08:04
בוקר טוב לך פרופ' בן יהודה.
אני שמה לב לשעה בה כתבת התשובה. 5.55 בבוקר. וואו!!
את קמה ועושה זאת עבור החולים? יישר כוח!!!
בעיניים גילו לי פוליקולר לימפומה גרייד 1 לפני חודש . וכשעשו פט סי טי לפני שבועיים , היתה קליטה חמה במזנטריום, שם עושים לי ביום 19.4 ביופסיה תחת סי טי
האם יכול להיות שבמזנטריום יהיה סוג סרטן אחר מפוליקולר לימפומה גרייד 1 שהתגלה חודש קודם בביופסיה בלחמיות?
מודה לך מראש על התיחסותך.
תודה.
קושי
הוסף תגובה
קושי
18/04/10 | 08:04
פוליקולר לימפומה גרייד 1
קושי
17/04/10 | 18:14
שלום לך פרופ' דינה בן יהודה.
ראשית , אני מבקשת לומר לך שאת עושה עבודת קודש בהסברייך על הסרטן לסוגיו. אני אדם שרוצה לדעת מראש ולכן שואלת שאלות. כך אני מורידה את מפלס הלחץ והחרדה שמחלה זו גורמת.
כבר סיפרתי לך במדור זה , שלך, שהתגלתה אצלי לימפומה פוליקולרית גרייד 1 בלחמיות העיניים. בפט סי טי התגלה גידול במזנטריום וביום שני, יום הזיכרון לחללי צה"ל , שואבים לביופסיה תחת סי טי כדי לבדוק את זהות הגידול במזנטריום. כנראה שלאור התוצאות יחליטו על הטיפול.
שאלות:
1. האם יכול להיות שבמזנטריום יהיה סרטן מסוג אחר ושונה מזה שהתגלה בלחמיות העיניים?
2. אם אכן זה סרטן שונה - מה עושים אז? אלו טיפולים? האם הגוף עומד בזה?
3. אם הסרטן זהה, כלומר, לימפומה פוליקולרית גרייד 1 - מהו פרוטוקול הטיפולים לסוג זה? אם תוכלי לומר את שמות התרופות הכימוטרפיות והביולוגיות?
4. האם תוכלי לתת לי שמות רופאים בארץ ובעולם המומחים/חוקרים את הלימפומה הפוליקולרית?
מחכה לתשובתך.
קושי
הוסף תגובה
קושי
17/04/10 | 18:14
שמות של רופאים מומחים ללימפומה
קושי
07/04/10 | 07:43
שלום פרופ' בן יהודה.
האם תוכלי לתת לי שמות של רופאים מומחים ללימפומה והמרכזים בהם הם עובדים?
זה בהמשך לשאלתי לגבי פוליקולר לימפומה גרייד 1
אתמול עשו לי פט סי טי
כולם מחכים לתשובות.
מודה לך מראש.
קושי
הוסף תגובה
קושי
07/04/10 | 07:43
פוליקולר לימפומה גרייד 1
קושי
03/04/10 | 18:28
שלום לך פרופ' בן יהודה.
לפני כשבועיים התבשרתי שיש לי את הלימפומה הנ"ל. התחיל כהרגשה של גרגירי אבק בעיניים מחודש דצמבר, 4 חודשים.
עברתי ניתוחי ביופסיה בלחמיות, אם אר אי שהמפענח שיבש והיחס בגוף הפיענוח לעין ימין ובסיכום הפיענוח לעין שמאל.
החזרתי לו פקס שיבדוק מחדש את הדיסק ויתן תשובה מפורטת לגבי כל עין וללא טעויות.
הרופאים מחכים לפט סיטי. אני בת 60. חוץ מעיניים הרגשתי טוב ובדיקות תקינות לחלוטין.
כבד שומני.
שאלות:
1. איך מגיע אלי דבר כזה? יש הסבר לכך?
2. אני אדם הנזהר באוכל וגם הולכת להליכות. אז מה השתבש?
3. האם יש בארץ מומחים לסוג זה של לימפומה?
4. האם הכרחי לסבול את ההרגשות והכאבים בטיפולים השונים ואיך אני יודעת שנותנים לי את הטיפול הנכון?
5. האם ניתן בתוספי מזון לחזק את המערכת החיסונית?אלו תוספים? האם יש לך רשימה שתוכלי לשלוח לי?
6. מה אלה טיפולים חד שבטיים?
7. מה הן תרופות ביולוגיות?
8. האם הטיפולים הקונבנציונליים המחלישים את הגוף- מקלקלים את מה שבריא לעולמי עד בלי אפשרות לתקן או שזה הפיך?
מאד מתוחה באשר לתוצאות הפט סיטי.
מחכה לתשובותייך.
חג שמח.
טובה
הוסף תגובה
קושי
03/04/10 | 18:28
1
2
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן