דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
מאחר ודרגת הקרבה שלך לאימך היא הגבוהה יותר, ההמלצה היא קודם כל לבדוק אותך. הדבר רלוונטי עבורך משום שמגיל 35 יש המלצות למעקב בנשאים, ואם יתברר שאתה נשא, תקבל המלצות מתאימות.
בנוגע לביתך - כיום מקובל להתחיל מעקב בגיל 25 לכל המוקדם, כלומר שלפני כיל זה, לפחות כיום, אין לתוצאות השלכות רפואיות. מסיבה זו כיום לא מקובל לבצע את הבדיקה לפני גיל 18, משום שבהעדר השלכות רפואיות מעוניינים להשאיר את הבחירה בבדיקה בידי האישה כשהיא כבר תהיה בגירה. מאחר ולגבי ביתך מדובר בעתי הרחוק, הייתי מתייעצת בעניינה בעוד 3-5 שנים.
לסיכום - לאור הזמן הרב שחלף מאז הייעוץ הקודם, מציעה לך לפנות לייעוץ גנטי חוזר
שלום,
לאחר בדיקה שביצעתי לאחרונה גיליתי כי אני נושאת את הגן BRCA1. אני בת 21 צעירה מאוד לגילוי כזה אך בעקבות התייעצות עם היועץ של המשפחה ולאור מקרי סרטן השד שהתגלו בגיל צעיר מהממוצע במשפחה הוחלט כי כן מומלץ לי לבצע את הבדיקה בגילי ולהתחיל לפעול לגילוי מוקדם. מרגע השיחה עם היועץ הגנטי מהדהדת לי בראש השאלה האם יש מקום לחשוב על כריתת שדיים מונעת בשנים הקרובות, אשמח לקבל ייעוץ והשלכות במידה ואני מחליטה לא לכרות. יש לציין כי אני מאוד מרוצה מהשדיים שלי ולא הייתה בכוונתי כל מחשבה לשנותם. תודה מראש
שלום אני נשאית של גן BRCA1.
אני צריכה לפנות למעקב של מרפאת נשאיות באחד מבתי החולים.
כרגע המפרא שלי (כללית) איפשרה לי 2 אופציות - בית חולים מאיר\ בית חולים בלינסון.
חשוב לי לברר לפני האם יש מרפאה שנחשבת טובה יותר\עם רופאים טובים יותר?
תודה רבה
באתר האגודה יש מידע על המרפאות מעקב לנשים בסיכון גבוה לסרטן שד ושחלה.
להמשך בירור צרי איתנו קשר בטל. 03-5721608
שלום
אני בת 56 ואם לשני ילדים שנולדו בהפריה חוץ גופית. 3 אחיות של אבא חלו בסרטן השד והבריאו. שתים מהן נפטרו מסרטן המעי הגס שהופיע בגיל 90. אבא ואחות אחרת נפטרו מסרטן המעי הגס בגיל 84 64 בהתאמה. אני לא נשאית brca 1 .2
אני עורכת בדיקות תקופתיות לסרטן השד והשחלות. הגניקולוגית מתיחסת אלי כאל נשאית וממליצה על הסרת שחלות. יש לי צלקות בבטן מניתוחים קודמים.
מה ההמלצה?
תודה
בגיל 56 גריתת שחלות אינה אמורה להשפיע על הסיכון לסרטן שד, ולכן בגיל זה מקובל לבצע כריתת שחלות מניעתית רק אם יש חשד לסיכון יתר לסרטן שחלות.
ע"ס מה שכתבת אכן נראה שאת מצויה בסיכון גבוה לסרטן שד אולם לא ברור לי שאת מצויה בסיכון יתר לחלות בסרטן שחלה. במשפחות שבהן יש מקרים רק של סרטן שד (ולא סל סרטן שחלה) מקובל לומר שאין סיכון יתר לסרטן שחלה. ניתן לברר זאת באופן יותר מקיף משום שכיו ישנן בדיקות גנטיות נרחבות הכוללות גנים נוספים מעבר ל BRCA1/BRCA2
אני מציעה שתיפני לייעוץ גנטי חוזר בנושא הסיכון לסרטן שחלה אצלך.
בברכה
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה אתכן ליום עיון בנושא סרטן שד גרורתי שיערך במרכז הכנסים "ישראל יפה בפארק" שבת"א ב- 19/6/18, בהשתתפות מיטב המומחים בתחום.
יום העיון הינו ללא תשלום אך נדרשת הרשמה מראש.
הרשמו בקישור המופיע למטה.
נשאית ל BRCA ומתמודדת או התמודדת עם סרטן שד?
נשמח אם תצטרפי אלינו לקבוצת תמיכה וליווי בבית החולים איכילוב אשר תתחיל להיפגש במהלך חודש מאי.
הקבוצה מיועדת לנשים אשר אובחנו עם נשאות לאחת המוטציות הגנטיות brCA 1 אוbrCA 2 והתמודדו או שעודן מתמודדות עם סרטן בשד.
ניתן להירשם או לקבל פרטים נוספים בכתובת המייל – naamala@tlvmc.gov.il
או במספר הטלפון 0525-140140 אצל נעמה.
הקבוצה היא חלק ממתן מענה ייעודי לנשאיות brCA אשר ניתן במסגרת המרפאה לבריאות השד בבית החולים איכילוב בשיתוף ובמימון האגודה למלחמה בסרטן.
לצערנו מספר המקומות מוגבל ולכן מומלץ להירשם בהקדם.
בעקבות אבחון גידול סרטני ורקע משפחתי הומלץ לבצע בדיקות גנטיות כבסיס להחלטה על אופן הטיפול.
אימי ושתי בנות דוד מצד האב חלו בסרטן השד.
מחיפוש יועצים ומכוני בדיקה, אני מבינה כי יש בדיקות שונות (דם, רוק, ריצוף מלא או חלקי). נראה כי כל יועץ נוטה להפנות לבדיקות המבוצעות במכון איתו הוא עובד.
כיצד ניתן לדעת איזה מהבדיקות מתאימות לי? מה השיקולים בבחירת בדיקה זו או אחרת? מה היתרון של בדיקת דם על בדיקת רוק (או להיפך)?
האם מספיק לבדוק גנים BRCA או מומלץ ריצוף רחב יותר?
טוב שעשית הכנה לפגישת הייעוץ - לפי מה שנכתב נראה לי שעדיין לא היית בייעוץ עצמו, שבו את אמורה לקבל הסברים על השאלות שהעלית. הבדיקות הן די סטנדרטיות ואין סיבה לחשד ש "כל מכון מפנה לבדיקות שמוצעות על ידו".
הבדיקות המומלצות תלויות בסוגי הסרטן במשפחה, ובמוצא העדתי. אין הבדל עקרוני בין דם לרוק - משניהם אפשר להפיק את הדנ"א ועליו מבוצעת הבדיקה. הבחירה בסוג הדגימה תלויה במעבדה המבצעת - בדיקות פשוטות מבוצעות בישראל לרוב על דגימות דם, ובדיקות מורכבות יותר נשלחות למעבדות בחו"ל שבהן לעתים קרובות משתמשים בדגימת רוק.
כאמור, אין לי ספק שבמהלך ייעוץ באחד המכונים תוכלי לקבל הסבר ברור על סוג הבדיקה המתאימה לך ביותר.
שלום לכולם,
אם מישהו מעוניין \ מעוניינת לקנות את התרופה אולפריב, יש ברשותי כדורי אולפריב לחודש ימים שקניתי עבור בן משפחה, ולצערי הוא אינו יכול יותר להשתמש בהם.
ניר 055-9813711
אם עדיין לא ענו לך - ניתן לפנות לארגון "חברים לרפואה" שאוסף תרופות נתרמות ומעביר אותן למי שזקוק להן.
http://www.haverim.org.il/
תרמתי הרבה מאוד תרופות אחרות לחברים לרפואה, אך את האולפריב אני מעוניין למכור בשלב זה.
לצערי המאבק במחלה הביא אותנו להוצאות גבוהות מאוד ולהרעה משמעותית במצב הכלכלי ולכן אני נאלץ לעשות כן.
אני כמובן לא מחפש להרוויח על חשבון חולים אחרים, ובוודאי שאמכור במחיר הנמוך משמעותית ממחיר השוק.
בברכת בריאות שלמה לכולם!
לכל המעונין, התרופה עדיין ברשותי.
ניתן ליצור קשר ב 055-9813711
שלום רב,
המודעה עדיין רלוונטית.
ניר
שלום רב. אני בת 38, נשואה +3. לא נשאית אך מוגדרת בסיכון גבוה לאור רקע משפחתי בסרטן שחלות(אמא) ושד (סבתא רבא). המליצו לי לעבור כריתת שחלות וחצוצרות מניעתית. למעט ההחלטה לגבי סיום הלידות מה עלי עוד לדעת טרם ההחלטה? תופעות לוואי, גיל מומלץ ...
בנוסף, האם ישנם רופאים ומנתחים המומחים והמומלצי בתחום זה?
ראשית - חשוב לברר שנעשה בירור מירבי שכולל בדיקת פאנל לגנים הקשורים לסרטן שחלה, משום שאם יתברר שניתן לזהות מוטציה אצל אימך (או בדגימה שלה) ואת לא ירשת אותה - אפשר יהיה לומר שאינך בסיכון. בדיקות פאנל היום זולות בהרבה משהיו בעבר (עלות סביב 1000 ש"ח)
לגבי הגיל המומלץ - אם אין ממצא גנטי ברור , "כלל האצבע" הוא לבצע ניתוח 10 שנים לפני הגיל בו חלתה החולה הצעירה במשפחה. נדיר שיש צורך לבצע כריתת שחלות לפני גיל 40 בהעדר נשאות ברורה. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם מי שנתן לך ייעוץ גנטי.
תופעות הלוואי קשורות בעיקר לכניסה מוקדמת למנופאוזה, וניתן בהחלט לקבל טיפול הורמונלי חליפי עד גיל 50.
מבחינה ניתוחית, כריתת שחלות וחצוצרות איננו ניתוח מסובך, והוא מבוצע במרכזים רבים. מה שחשוב הוא דווקא לוודא שתיעשה בדיקה פתולוגית מדוקדקת כדי לשלול ממצאים בשחלה ובחצוצרה שנכרתו.
שלום ד"ר
תודה על תשובתך. כך כתבת. תוכלי לציין באלו תרופות מדובר? אני חייבת לציין שאני מטופלת כבר שנים ובמעקבים של נשאיות ולראשונה שומעת זאת. תודה רבה
מדובר על :
א. מעכבי PARP
(PARP inhibitors ) תרופות שפותחו בהקשר של נשאיות, והן מאושרות לחולות סרטן שחלה נשאיות בארץ, וכיום גם יש להן התוויות בסרטן שד בנשאיות (כיום הם אינן תרופות קו ראשון אך הדבר מצוי במחקר
ב. טיפולי כמותרפיים - - ישנם טיפולים כמותרפיים מוכרים - בפרט Plantins שנמצא שנשאיות מגיבות אליהן יותר משנים שאינן נשאיות, ולכן סטטוס הנשאות עשוי להיות חלק מהשיקול בבחירת הכמותרפיה