דר' שלומית פרי:
פרופ' אפרת לוי-להד:
קשרי לימפה בגודל 1.7×0.5 ס"מ . מראה סונגרפי שפיר , כלי דם מפשעתיים דו"צ .. ב.מ.פ . בסריקה המפשעה במנוחה ובלסלוה לא הודגם בקע דו"צ ..
אשמח לדעת מה זה אומר
מומלץ לברר במכון הגנטי שבו קיבלת ייעוץ גנטי.
ידוע לי שנן מרפאות גסטרו-גנטיות מיועדות בביה"ח רמב"ם, בביה"ח איכילוב ובביה"ח שערי צדק, אך בהחלט ייתכן שיש מרפאות נוספות.
היי
בת 31 נשאית brca2
מתכננת להיכנס להריון .איזה סוג של מעקב עליה לנהל
שלום, מומלץ לבצע את המעקב השגרתי קרוב ככל האפשר לכוונה להיכנס להריון. בהריון עצמו לרוב לא עושים מעקב פרט לבדיקת שד ע" רופא, ויש בשיבא מחקר על ביצוע MRI ללא חומר ניגוד בזמן הריון והנקה. צריך לזכור שהסיכון פר שנה הוא נמוך (אולי אחוז וחצי) גם בנשאיות, ולכן גם בהעדר מעקב אין חשש משמעותי. בטווח הארוך, הריונות מקטינים את הסיכון לסרטן השד.
שיהיה בהצלחה!
במהלך פברואר תקיים המרפאה לבריאות השד בבי"ח איכילוב, במימון האגודה למלחמה בסרטן, מפגש קבוצתי לנשים שאובחנו עם נשאות למוטציה הגנטית brCA (אשר לא חלו בסרטן שד/שחלות). מטרת המפגש היא לאפשר לצוות המרפאה להעמיק את הידע באשר לצרכי הנשים ובהתאם לדייק את הליווי במרפאה.
אנו מזמינות אתכן להשתתף במפגש, לשמוע מניסיונן של נשים אחרות ולשתף מניסיונכן. דעתכן חשובה לנו!
לפרטים והרשמה ניתן ליצור קשר עם עו"ס נעמה לוין דגן בטלפון – 0525140140 או במייל naamala@tlvmc.gov.il
שלום, בת 32 נשאית brca1 נבדקת כל חצי שנה בינתיים הכל תקין.
יש לציין שמנושא השחלות אני חרדה כל הזמן מחשש שמא אני אחלה ויגלו מאוחר מדי... בזמן האחרון יש לי כאבים חלשים בבטן תחתונה וכן כאב עמום בגב תחתון. בחילות גם יש לי די הרבה. הייתי לפני כחודש וכל הבדיקות אולטרסאונד ודם יצאו תקינות. איזה עוד בדיקה אני יכולה לעשות כדי לוודא שאין לי סרטן?
החשש מאוד מובן. כדאי לזכור שסרטן שחלה נדיר ביותר לפני גיל 40 גם בנשאיות. ממליצה לפנות לרופא המשפחה - יש אפשרויות הרבה יותר שכיחות מסרטן שחלה ...
שלום,
בת 40, לפני כ20 שנה נמצאתי נשאית BRCA2.
אימי ודודתי חלו בסרטן שד בגיל מאוחר יחסית- מעל 60, ואין שום עדות משפחתית לסרטן שחלה.
היום כשאני ניצבת מול הדילמה של הסרת שחלות, הייתי רוצה לדעת חד משמעית: האם יש סיכוי של טעות בבדיקה הגנטית ואולי איני נשאית כלל? אני בטוחה שהיום לאחר 20 שנה הבדיקות הגנטיות הן הרבה יותר אמינות,משוכללות ומפורטות כך שאולי אם אבצע היום את הבדיקה יימצא אולי שאיני זקוקה כלל לניתוח!
אני מוכנה לשלם מכיסי כל סכום שיכול לחסוך ממני את הניתוח המפחיד הזה, ולכן בשורה התחתונה אני שואלת האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת כלשהי שעשויה לשנות את התמונה.
תודה רבה על הסבלנות!!
שלום נסיה
הסיכוי לטעות קטן, אבל הגיוני בהחלט לבצע בדיקה חוזרת לפני ביצוע ניתוחים. ניתן לבצע את הבדיקה בתשלום עצמי בכל מכון גנטי
בברכה
במידה ואני מעוניינת בשל מערך שלם של שיקולים, לבצע כעת בגיל 40 כריתת חצוצרות בלבד, ובעוד מספר שנים בודדות, בהתאם לנתוני המחקרים העדכניים שיהיו, לשקול להסיר גם שחלות. אני נשאית סוג 2.
כיצד ניתן לקבל אישור רפואי לבצע הסרת חצוצרות בלבד? האם יש פרופסור ספציפי שמתמחה בכך, והאם קופת החולים תאשר לי את הסרת החצוצרות בלבד??
תודה!!
להערכתי כל רופא שיודע לבצע ניתוח כריתת שחלות וצוצרות יודע גם לבצע כריתת חצוצרות.
בהנחה שיהיה רופא/גניטקאי שיפנה אותך לניתוח זה ישקופת החולים אמורה לתת מימון.
שלום.
אני נשאית BRCA2 בת 40. מאד לא מעוניינת לבצע כריתת שחלות כרגע מסיבות שונות. מעדיפה לחכות קצת לגיל 45
השאלה שלי- הבנתי ממאמרים שכריתת חצוצרות בלבד נותנת הגנה גבוהה מאד מפני סרטן שחלות, ושבעוד כמה שנים יש סיכוי שההמלצה לכריתת שחלות תצומצם לחצוצרות בלבד. האם ניתן לבצע בארץ כריתת חצוצרות בלבד בתור שלב ראשון ורק לאחר כמה שנים, אם יידרש-לבצע כריתת שחלות? (אני מוכנה לשאת בהוצאה הכספית הנוספת)
לחילופין- נטילת גלולות נגד הריון הבנתי שגם הן מהוות הגנה בפני סרטן שחלות.
האם נקיטת אחד מצעדים אלו או שניהם יחד יכולים להוות תחליף זמני עבורי לכריתה מלאה ולאפשר דחיית ניתוח ההסרה?
חשוב להדגיש שלמרות שיש כיום גישה של כריתת חצוצרות כשלב ביניים, אין עדיין הוכחות שכריתת החצוצרות אכן מקטינה את הסיכון לסרטן שחלה בנשאיות.
יש הגורסים שנשאיות של מוטציה ב BRCA2 יכולות לעבור את כריתת השחלות והחצוצרות מאוחר יותר, משום שבממוצע, בנשאיות BRCA2 גיל התחלואה בסרטן שחלה מבוגר יותר (ב- 8-10 שנים) לעומת נשאיות BRCA1. ע"פ המלצות ה NCCN "סביר לדחות כריתת שחלות וחצוצרות מניעתית בנשאיות BRCA2 לגיל 40-45".
שאלת בחירת העיתוי היא שאלה כמעט פילוסופית - הסיכון לסרטן שחלה בכל שנה ספציפית הוא קטן, אולם נשאלת השאלה איך תרגישי אם יתגלה חס וחלילה סרטן שחלה שניתן היה למנוע ע"י ניתוח מוקדם יותר. מבחינת הערכת העלות-תועלת הדבר תלוי בשיקולים שלך לדחיית הניתוח (כלומר אם הדחייה נעשית מסיבה שהיא מאוד חשובה לך סביר שתחליטי שאת שבעת רצון מדחייה לגיל 45 גם בהינתן קיום הסיכון). יש לציין שקיימים אמצעים לשימור פריון (כגון הקפאת ביציות או עוברים) אם זה השיקול המנחה אותך.
רופאים המבצעים כריתת שחלות וחצוצרות יודעים גם לבצע כריתת חצוצרות בלבד. נטילת גלולות אכן מקטינה את הסיכון לסרטן שחלה אולם מדבר באפקט לאחר נטילה ממושכת, ובנשים בגיל 40+ לרוב לא ניתן טיפול בגלולות.
בהצלחה!