לפני כ 3 חודשים היה לי psa 4.04 ביצעתי ביופסיה והתוצאה היתה חיוביתעם gleason 6(3+3) - לפני שלושה ימים בדקתי psa והתוצאה 3.28 אודה לך אם תאיר את עיניי על מה מצביעה הירידה ב - psa
פרופ' סלע שלום- כמו שידוע לך לאבא שלי יש small coll crinoma זו המסקנה שהגיעו אחרי בדיקת הביופסיה הישנה, וכמובן לצערי gleason10(5,5)במחלקה בתל השומר לא רוצים לעשות ביופסיה נוספת , לא CT נוסף ובטח לא MRI , אולי יש בעיה עם הפתולוגיה הישנה? מה יקרה אם יעבור MRI כדי לראות התפשטות? , הטיפול שהמליצו הוא cisplatin+vp16 , + טיפול תומך אחרי שלחצתי כמובן EMEND ו nulastin.כרגע אני מבקש לברר אם טיפול זה נכון או שצריך בכל זאת לעשות ביופסיה וPSA לפני שקופצים למסקנות אלה המחלה יכולה גם להיות ANAPLASTIC CANCER ןאז כמובן טקסוטר + קרבופלטין מה שלא ממליצים כרגע.אני מאוד מודאג למרות הספרות ומדגמי התוחלת אנחנו נלחם עד הסוף אני רוצה לציין שאבא התאושש לאחר הסטומה והתחזק.אשמח לתשובה בהקדם!!!גיל ארתר
באם פתולוג מנוסה הגדירת את המחלה כ small cell, יש לקבל זאת כנכון, והנגזרת היא הטיפול המוצע.אין צורך לחזור על הביופסיה כעת.באם בדיקות ההדמיה פחות מ 3-4 שבועותף אין צורך לחזור עליהן.
האגודה למלחמה בסרטן בישראל מזמינה ליום עיון לחולי סרטן הכליה ושלפוחית השתן שיתקיים ביום רביעי, 1.7.09 בשעה 09:00 ב"כפר המכביה", רחוב פרץ ברנשטיין 10, רמת גן.
יום העיון בהנחיית: פרופ' אבישי סלע, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי "אסף הרופא".
לתוכנית יום העיון ומידע נוסף - לחץ כאן