יש להניח שבדיקה רקטלית לא הייתה מאבחנת את המחלה. אולטראסאונד ערמונית מתבצע לבירור סרטן ערמונית. לא ממהרים לבצע בדיקה כזאת בגיל הזה מכיוון שאיתור מוקדם של סרטן ערמונית לא האריך תוחלת חיי המאובחנים.
פרופ' שלום,לפני שבוע התבשרנו שאבי חלה בסרטן הערמונית בדרגה 8 ב-4 מוקדים. אודה לך מאד אם תסביר לי מה משמעות הממצאים הבאים:ב-CT: "הגדלת בלוטת הערמונית. גודש קל של המערכת המאספת דו"צ. שינויים טרשתיים באאורטה הבטנית. שינויים ניווניים קלים בע"ש המותני. מספר נגעים ליטיים קטנים בגופי החוליות המותניות המתאימים להמנגיומות".במיפוי עצמות: "קיימת קליטה מוגברת בקלקנאוס טובורוזיטי מימין באזור חיבור גיד אכילס, במדור פטלו פמורלי דו"צ ואי סדירות בקליטה בע"ש, בעיקר באספקט6 לטרלי ימני בע"ש גבי. סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים".אודה לך מאד פרופ' באם תסביר לי משמעות הממצאים. אציין שאבי בן 70 חולה סכרת, עבר CVA שבעקבותיו איבד ראיה בעין אחת. מצפה לתשובתך. נורית.
שלום דר',
8 שנים אחרי ניתוח רדיקלי של הערמונית. שוליים נקיים. PSA בהתחלה 0.01 כעת 0.14 (כאשר בשיא ,לפני חצי שנה 0.2). בן 58. שאלתי היא מתי הכי מומלץ לבצע הקרנות? להמתין ל 0.5 או אולי להקדים בערכים פחותים מזה.
בתודה,
ש. אסף
נותחתי בניתוח לפרוסקופיה לכריתת ערמונית לפני 4 חודשים.לצערי,למרות שעברתי לאחרונה במשך 3 שבועות גם טיפול פיסיוטרפי ,אין שיפור במצב,ורק במצב של שכיבה ואו ישיבה -אין דליפות.אני בן 60 ולא סובל משום בעיות רפואיות.הנושא כמובן מאוד מציק לי .לאחרונה גם נודע לי כי 98%מהטופלים של פרופ בניאל חוזרים לשליטה מלאה לאחר כ6 שבועות.עובדה זו מעוררת אצלי כמובן ספק רב לגבי החלטתי לעבור את הניתוח הזעיר פולשני.מבקש עצה להמשך טיפול בנושא.