הועברה לביופסיה ערמונית בממדים 5X4X5 ס"מ ובמשקל 63 גרם, מכוסה קופסית חלקה עם שלפוחית זרע. האבחנה הפתולוגית:
IN ADDITION, AREAS OF HIGH GRADE PIN AND FOCI OF NON SPECIFIC GRANULOMATOUS PROSTATITIS ARE IDENTIFIED.
מה משמעותה המלאה? ומה סיכויי שהסרטן נעקר ולעולם לא יחזור? כמה זמן לאחר הניתוח לבדוק PSA ובאיזו תדירות הלאה?
תודה רבה על תשובתך.
אם אין מידע ברור מדוע האונקולוגים ממליצים על טיפול זה וזהו הפרוטוקול?כיצד נקבעים פרוטוקולים באונקולוגיה.? האם ידוע לך מי מהחומרים חשוב יותר הגמזר או הציס פלטינום או השילוב של שניהם.?
שוב תודה רבה.
שלום לך,אובחנתי כסובל מסרטן הערמונית במחצית 2008, גילסון 9, psa 20, הוחל בטיפול הרמונלי-זריקות "דקקפטיל" לאחר זאת אובחן cll/sll .עברתי הקרנות וסיימתי שנתיים של הדקקפטיל, בחודש יולי 2010 ה-psa ירד לרמות של 0.03-0.05.בספטמבר 2010 "חטפתי" הרפס זוסטר שבפצעיו אני סובל עד היום.כיום אני (ממשיך) וסובל מגלי חום וצמרמורות, תחושה רעה.בבדיקה אחרונה ה-PSA עלה פי 22 ל-0.67אנא הבהרות הסבר, תודה
קרוב משפחה שלי מטופל בגמזר וציס פלטינום בשל סרטן שלפוחית השתןT3 .הטיפול הוא ארבעה מחזורים ,סה"כ שמונה טיפולים.הטיפולים קשים. במידה ויפסיק את הטיפולים לאחר שלושה מחזורי טיפול האם הדבר עלול לפגוע משמעותית במטרת הטיפול או ביעדי הטיפול.והאם לחילופין טיפול בגמזר בלבד במחזור הרביעי יקטין את תופעות הלואי ויהיה אפקטיבי?
תודה רבה.
לפרופסור סלע תודה רבה.
אם אין מידע ברור מדוע האונקולוגים ממליצים על טיפול זה וזהו הפרוטוקול הממולץ?
כיצד נקבעים פרוטוקולים באונקולוגיה ?על סמך מה נקבעו ארבעה מחזורי טיפול ולא שלושה.?
מי מהחומרים חשוב יותר בטיפול הציס פלטינום או הגמזר או השילוב של שניהם?
המרכיב הראשוני של הגליקסון=3 (3+4)7הבעיה היא שהניתוח היה על סמך ממצאי ה CT ומיפוי העצמות. שהם הראו שהכול תקין. לאחר הניתוח ביצענו MRI אגן ששם צויין במפורש ש " ערמונית נכרתה, אין עדות לקשריות אגניות מוגדלות, דופן כיס השתן מעט מעובה, אין עדות לאות חריג ממח העצם, אין עדות להאדרה פתולוגית, סיכום: ללא עדות לנאופלזיה". יש לציין שהרדיולוג המומחה שפנינו אליו באופן פרטי לא הסתכל על ה MRI אגן, אלא הסתמך רק על ה CT שבוצע יומיים לפני הניתוח. העניין הוא שבצענו את הניתוח בהסתמך על ה CT ועל המיפוי עצמות. ומאותו היום שהרדיולוג המומחה טען שהוא כן רואה ממצא ב CT אני בחשש כבד.מה אתה מציע לעשות כעת? לפנות לרדיולוג נוסף? לבקש בדיקה נוספת של ה CT מהמכון בו בצענו אותו? או פשוט להמתין במתח חודשיים עד לביצוע בדיקת ה PSA?מצטערת שאני לוחצת...
איך אפשר לדעת? הוא מפענח של אסותא בת"א. שמו פרופ' סוסנה יעקב. האם הוא נחשב למומחה בתחום?