מחקר מדעי בדק את הקשר בין צריכת סוגים שונים של ויטמין B (בתזונה, בתוספים ובשניהם) לבין הסיכון לחלות בסרטן השד.
המחקר כלל נתונים של 27,853 נשים בצרפת, בנות 45 ומעלה, שהשתתפו במחקר עוקבה אינטרנטי בנושא תזונה בין השנים 2009-2016. החוקרים נעזרו בשאלון על מנת להעריך את מידת השימוש בתוספי תזונה לאורך 12 חודשים.
נבדקה צריכתם של ויטמינים באמצעות תזונה, תוספי תזונה ושילוב של שניהם. אובחנו 462 מקרים של סרטן השד בקרב המשתתפות. מממצאי המחקר עולה כי צריכת ויטמין B6 מהתזונה, מתוספים או משניהם יחד מפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן שד:
צריכת ויטמין B6 מהתזונה מביאה לירידה של 26% בסיכון לחלות בסרטן שד. צריכתו באמצעות תוסף תזונה מורידה את הסיכון לחלות ב-39% וצריכתו מתוספים ומהתזונה יחד מורידה את הסיכון לחלות ב-33%.
צריכה של ויטמין B1 (תיאמין) מתוסף תזונה ומהתזונה עצמה הביאה לירידה של 22% בסיכון לחלות בסרטן שד, אחוז שנחשב לגבולי מבחינת השפעת הויטמין על הסיכון לחלות. כמו כן, נמצא כי צריכת תוסף התזונה ויטמיני B קומפלקס מפחיתה את הסיכון של נשים לחלות בסרטן שד, בתנאי שהן נהגו לצרוך אלכוהול בתדירות נמוכה או כלל לא.
לעומת זאת, לא נראתה השפעה של צריכת ויטמיני B קומפלקס על הסיכון לתחלואה בסרטן שד בקרב נשים שנהגו לשתות אלכוהול בתדירות גבוהה.
המחקר פורסם בכתב העת המדעי Nutrients בגיליון מאי 2017 ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
קישור לתקציר המאמר
האגודה למלחמה בסרטן מזמינה את הציבור הרחב להתקשר למוקד הטלמידע המאויש 24 שעות ביממה למענה על שאלות ולקבלת עלוני מידע ללא תשלום בנושא מניעה ואיבחון מוקדם של סרטן ולדעת יותר על שרותי התמיכה לחולים לטלפון שמספרו 1800-599-995.