מחקר ארוך, מקיף וחדש שנערך באוניברסיטת הרווארד שבארצות הברית, עקב במשך 30 שנה אחר הנבדקים ובחן את השפעת אורח החיים בקרב אוכלוסיית הגברים והנשים בארצות הברית על היקפי התחלואה והתמותה ממחלות סרטן שונות. המחקר התבסס על נתונים מתוך 2 מחקרים ארוכי טווח בהשתתפות כ-90 אלף נשים וכ-46 אלף גברים לבנים בארצות הברית. משתתפי המחקרים התבקשו למלא שאלונים מפורטים על אורח חייהם ומצבם הבריאותי בתחילת המחקר וכן שוב מדי שנתיים ועד לתום המעקב אחריהם שנמשך כ-30 שנה. לצורכי מחקר זה, המשתתפים חולקו ל-2 קבוצות סיכון על פי 4 קריטריונים המפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן. משתתפים שעמדו בכל הפרמטרים הוכללו בקבוצת הסיכון הנמוך לחלות בסרטן והיתר השתייכו לקבוצת הסיכון הגבוה.
על פי הממצאים, הגיעו החוקרים למסקנה כי הסיכון לחלות בסרטן באופן כללי עמד על 25% יותר בנשים ועל 33% יותר בגברים בקבוצת הסיכון הגבוה לעומת הנמוך. בקבוצת הסיכון הנמוך, לעומת כלל האוכלוסייה, הסיכון עמד על 41% יותר בנשים ועל 63% יותר בגברים.הסיכון לתמותה מסרטן באופן כללי עמד על 48% יותר בנשים ו-44% יותר בגברים בקבוצת הסיכון הגבוה לעומת הנמוך, בקבוצת הסיכון הנמוך, לעומת כלל האוכלוסייה סיכון זה עמד על 59% יותר בנשים ועל 67% יותר בגברים.
הבדלים בסיכון לתחלואה ולתמותה מסוגי סרטן ספציפיים בין גברים ונשים עלו מתוך ממצאי המחקר. לדוגמא, בסרטן ריאות הסיכון לחלות בסרטן היה גבוה ב-82% בגברים וב-78% בנשים בקבוצת הסיכון הגבוה לעומת קבוצת הסיכון הנמוך.
בסרטן לבלב הסיכון לחלות היה גבוה ב-30% בגברים וב-29% בנשים בקבוצת הסיכון הגבוה לעומת הנמוך. הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס בכלל האוכלוסייה לעומת קבוצת הסיכון הנמוך עמד על 59% יותר בגברים ו-60% יותר בנשים.
הסיכון לתמותה מ-4 סוגי סרטן אלה, היה דומה בקרב שני המינים.
לפיכך, החוקרים הסיקו שאימוץ אורח חיים בריא על פי ארבע הקטגוריות שהוגדרו במחקר זה, שהן הימנעות מעישון, צריכת אלכוהול מתונה, שמירה על מישקל תקין וביצוע פעילות אירובית יכול להפחית באופן משמעותי את התחלואה והתמותה מסרטן.
לחצו כאן לתקציר המאמר באנגלית
בחזרה לרשימת המאמרים בנושא עישון >>