מחקר חדש שנערך באוניברסיטת פרוג'ה באיטליה וכלל מטה אנאליזה של 41 מחקרים שנערכו ברחבי העולם קובע כי אכילת תפוחי עץ יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסוגים שונים של סרטן.
החוקרים סקרו מחקרים שבדקו את ההשפעה המגינה של תפוחי עץ מפני מחלות סרטן שונות באמצעות מטה אנאליזה שכללה השוואה וצרוף של תוצאות כל המחקרים אשר נערכו באירופה, המזרח הרחוק, דרום אמריקה ואפריקה, בין השנים 2014-1994 והגיעו למסקנה דרמטית. כל המחקרים נערכו בקרב נשים וגברים בגילאי 18 ובדקו את הקשר בין צריכת תפוחים ובין הסיכון להתפתחות מחלות סרטן שונות.
כמו כן, נבחרו מחקרים אשר ציינו באופן ברור את כמות התפוחים שנאכלו על ידי המשתתפים, סיפקו מידע סטטיסטי להערכת הקשר בין צריכת תפוחים ומחלת הסרטן וכן מחקרים אשר נטרלו גורמים שונים שעלולים להטות את התוצאות, לדוגמא, גיל הנבדקים, עישון, צריכת אלכוהול, צריכה של ויטמינים מסוגE ו-C, וכדומה. במהלך המחקר שנערך על ידי צוות חוקרים מאוניברסיטת פרוג'ה שבאיטליה נערכה גם התאמה סטטיסטית בין המחקרים השונים מהעולם לצורך שקלול תוצאות חד משמעיות והגדרת הכמות המדויקת הנדרשת כדי להפחית את הסיכון לסרטן. צריכה גבוהה של תפוחים הוגדרה למשל כאכילה של לפחות תפוח אחד ליום או יותר או לחילופין, מספר תפוחים במהלך השבוע. בחלק מהמחקרים, רמות צריכה נקבעו בגרמים, כאשר צריכה גבוהה הוגדרה כאכילה של 25 גרם תפוחים לפחות מדי יום. צריכה נמוכה של תפוחים הוגדרה כאכילה של תפוח אחד בשבוע או פחות.
מהממצאים שסוכמו מכלל המחקרים, העלו החוקרים מסקנות ברורות המתייחסות לסוגי סרטן שונים:
המחקר פורסם ב-19 באוקטובר 2016 בכתב העת המדעי לבריאות הציבור ולתזונה Public Health Nutrition
קישור לתקציר המאמר באנגלית
בחזרה לרשימת המאמרים בנושא תזונה וסרטן >>