במחקר גדול שנערך בארצות הברית - "מחקר האחיות II", שהחל בשנת 1989, בו עקבו אחרי 116,000 אחיות צעירות בגילאי 24-43, נאספו נתונים אודות הרגלי התזונה שלהן באמצעות שאלונים מפורטים. במעקב של 12 שנה נמצא קשר בין צריכת בשר אדום בגיל צעיר, לבין הסיכון לפתח סרטן שד בגיל מאוחר יותר, אך הקשר לא נמצא מובהק סטטיסטית.
עתה, חוקרים ממרכזים שונים בעולם, לרבות בית הספר לתזונה של אוניברסיטת הרווארד והמכון לסרטן של בית החולים דנה פרבר בארצות הברית, ניתחו נתוני מעקב ממושך יותר של "מחקר האחיות II", ובו ביקשו לבדוק את הקשר בין צריכה כוללת של בשר אדום, מעובד ולא-מעובד, בגיל צעיר, לבין הסיכון לפתח סרטן שד. כמו כן, נבחנה השפעת הצריכה של מזונות אחרים העשירים בחלבון, דוגמת דגים, עוף, ביצים, אגוזים וירקות, על התחלואה בסרטן השד.
גודל סטנדרטי של מנת בשר הוא 70-85 גרם ובמחקר זה, צריכה של 120 גרם בשר אדום בשבוע נחשבת כצריכה מועטה וצריכה של מעל 950 גרם לשבוע נחשבת לצריכה גבוהה ביותר. חשוב לציין שארגונים חשובים בעולם ביניהם ארגון הסרטן האמריקאי, ממליצים על צריכה מתונה של בשר אדום שאינה עולה על 500-600 גר' לשבוע.
במשך 20 שנות המעקב של מחקר זה, תועדו בקרב האחיות שהשתתפו במחקר, 2,830 מקרים של סרטן שד חודרני.
לאחר שעובד המידע, התקבלו הנתונים הבאים:
החוקרים מסכמים שצריכה מוגברת של בשר אדום בגיל הצעיר, עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן השד והחלפה של מנת בשר אדום ביום, במנת חלבון שמקורה בעוף, או במנת חלבון המשלבת קטניות, אגוזים, עוף ודגים, עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן השד.
המחקר פורסם בכתב העת The BMJ במהדורת יוני 2014
בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן השד >>