לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: מה הקשר בין משקל גוף ופעילות גופנית לסרטן צוואר הרחם?

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



חוקרים מסאול בקוריאה ואלבמה בארצות הברית, בדקו את הקשר בין השמנת יתר מתונה (Mild Obesity), פעילות גופנית והסיכון לחלות בנגעים טרום סרטניים וסרטן בצוואר הרחם.

 

במחקר השתתפו 1,125 נשים בריאות בגילאים 18-65 שנבדקו ורואיינו אודות אורחות חייהן. במהלך שנות המעקב של המחקר 2006-2013 נמצאו 382 מקרים של נגעים טרום סרטניים ו-200 מקרים של סרטן צוואר הרחם.

 

בניתוח סטטיסטי נמצא קשר ישיר בין מדד מסת הגוף והסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם. כמו כן נמצא קשר הפוך בין פעילות גופנית לסיכון לסרטן צוואר הרחם ולסיכון לפתח נגעים טרום סרטניים מסוג CIN2/3  אבל לא מסוג CIN1 .

 

נשים עם עודף משקל (BMI=23-25) היו בסיכון גבוה ב-25%  ואלו עם השמנת יתר מתונה (BMI> 25) היו בסיכון גבוה ב - 70% לחלות בסרטן צוואר הרחם, לעומת נשים בעלות מדד מסת גוף תקין (  BMI=18.5-23). לעומת זאת נמצא  יחס הפוך בין פעילות גופנית לסיכון לחלות במחלה: סוגי הפעילות הגופנית חולקו ל-3 דרגות עצימות. נשים שביצעו פעילות גופנית בעצימות נמוכה, היו בסיכון מופחת ב-5% לחלות, ואלו שביצעו באופן קבוע פעילות גופנית בעצימות בינונית וגבוהה הפחיתו את הסיכון שלהן לחלות בכ - 40%.

 

לאור הממצאים החד-משמעיים של המחקר המחזקים את הידע הקיים, החוקרים ממליצים כי בנוסף לבדיקות הפאפ ולטיפול בנגעים טרום סרטניים, מומלץ לשמור על משקל גוף תקין, ולבצע פעילות גופנית, להפחתת הסיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם.

 

המחקר פורסם בכתב העת PLoS One ביוני  2013

בחזרה לרשימת המאמרים בנושא  >>