חוקרים מאוניברסיטת קולורדו בארה"ב סקרו מאמרים חדשים שבדקו את התועלת הבריאותית של צריכת עמילן עמיד על מערכות הגוף והשפעתה על אפשרויות המניעה או השיפור של מצב החולים במחלות שונות, בינהן סרטן המעי הגס וסכרת.
העמילן העמיד מצוי במגוון רחב של פירות, ירקות ומזונות צמחיים אחרים. הוא מייצג מגוון רחב של פחמימות תזונתיות שאינן ניתנות לספיגה, או פירוק ע"י המעי הדק, כך שהוא עובר כמעט ללא שינוי למעי הגס. מרכיב תזונתי זה נמצא בדגנים מלאים, אפונה, שעועית, בננות ירוקות, חיטה, שעורה ואורז, עמילן שבושל והתקרר, כגון אורז או פסטה עמילן תירס, עמילן מהונדס גנטית ועוד.
המחקרים שנסקרו מאמתים עדויות קודמות על ההשפעות החיוביות של צריכת עמילן עמיד. הסוקרים מצאו כי הוא בעל השפעה מיטיבה על המערכת הפיזיולוגית של המעי, הוא מסייע בהפחתת משקל גוף ובקרב אנשים שירדו במשקל הוא מונע עליה חוזרת במשקל. לעמילן העמיד יש תפקיד חשוב בהפחתת תופעות דלקתיות במחלות כרוניות רבות ובמניעה של סרטן המעי הגס. החוקרים קובעים שנדרשים מחקרים נוספים בבני אדם אשר יאששו תוצאות אלו.
החוקרים קובעים שניתן אף לנצל את העמילן העמיד לטיפול מכוון לסרטן המעי הגס על ידי ציפוי תרופות כימותרפיות במרכיב זה, דבר שיאפשר לתרופה להשתחרר בתוך הגידול בלבד. כמו כן ניתן יהיה לשלב את העמילן העמיד במזונות כמו דגני בוקר, לחמים, ממתקים, פסטה, יוגורט, גבינות ושייק פירות.
הסוקרים מדגישים שמידע על השפעתו של העמילן העמיד בתחום הסרטן עומד להתרחב במהירות ומידע ראשוני מתוך מחקר שהדגים תוצאות חיוביות על חולדות, מצביע על יכולתו של מרכיב זה לטפל במחלות סרטן נוספות, כגון סרטן השד.
הסקירה פורסמה בגיליון מרץ 2013 של כתב העת:Current Opinion in Gastroenterology.
עלה לאתר: אוקטובר 2013
בחזרה לרשימת המאמרים בנושא סרטן המעי הגס>>