חוקרים אוסטרלים מצאו, כי אורח חיים נייח, הכולל ישיבה ממושכת, עלול להעלות את הסיכון לסרטן. מחקרים רבים מעידים על כך, שפעילות גופנית הינה טובה לבריאות ומפחיתה את הסיכון לסרטן. אך כעת מתברר שאין בכך די, וגם בקרב אנשים המתעמלים באופן קבוע, ישיבה ממושכת מעלה את הסיכון לסרטן. החוקרים השתמשו בנתונים של הגופים האמריקאים National Cancer Institute ו-Centers for Disease Control and Prevention ועל פיהם העריכו, שניתן יהיה למנוע כ-49,000 מקרים של סרטן השד ו-43,000 מקרים של סרטן הערמונית בשנה בארה"ב אם אנשים יהיו נייחים פחות. והכוונה היא לא רק לבילוי זמן רב יותר במככון הכושר, אלא גם בילוי זמן מועט יותר בישיבה.
על פי נתוני החוקרים, אנשים מבוגרים מבלים 9.3 שעות ביום, המהווים 60% מיומם, בישיבה ו-6.5 שעות (35% מהיום) בביצוע פעילות קלה, כגון הליכה למכונית. כך שגם פעילות בחדר כושר למשך חצי שעה, המהווה 3% מן היום בלבד, אינה מספיקה ויש לחשוב על האופן בו מנוהל היום כולו.
הקשר בין ישיבה וסרטן טמון בשינויים פיסיולוגיים, המתרחשים כאשר הגוף אינו פעיל למשך זמן ממושך. בזמן ישיבה, השרירים הגדולים, במיוחד בחלק התחתון של הגוף, אינם מבצעים את עבודתם. חוסר הפעילות גורמת לשינויים במטבוליזם של הגוף ומפיקה מספר סמנים ביולוגיים הקשורים לסרטן. אפילו עמידה למשך דקה או שתיים פעם בשעה תספק הגנה מסוימת. אפשר ללכת לדבר עם קולגה במקום לשלוח מייל או ללכת למתקן המים.
המחקר הוצג ב-3.11.2011 בכנס השנתי של ה-American Institute for Cancer Research.עלה לאתר: נובמבר 2011
בחזרה לרשימת המאמרים בנושא פעילות גופנית וסרטן >>