חוקרים מ-Case Western Reserve University במישיגן, ארה"ב, מצאו שמחסור בשינה יכול להעלות את הסיכון לפוליפים במעי, העלולים להיות טרום סרטניים בכ-10% מהמקרים.
במחקר השתתפו 1,240 גברים ונשים, אשר עברו בדיקת קולונוסקופיה. טרם בדיקת הקולונוסקופיה עברו הנבדקים בדיקות שונות, כולל בדיקת דם. כמו כן, הם ענו על סקר התנהגותי מקיף, שכלל שאלות בנוגע למשך ואיכות השינה ומאפיינים נוספים שלה.
338 פוליפים נמצאו בקרב המשתתפים במחקר (27%). מניתוח תבניות השינה של הנבדקים עולה כי ישנו שיעור גבוה יותר של בעלי פוליפים בקרב המדווחים על פחות משש שעות שינה בלילה (29%), לעומת המדווחים על שבע שעות שינה ומעלה (22%).
החוקרים מציינים כי אין בכך מספיק כדי להוכיח שמחסור בשעות שינה גורם לפוליפים, אך הממצאים מצביעים על כך שאנשים הישנים מעט הינם בעלי סיכון מוגבר לפתח פוליפים וסרטן המעי הגס, בדומה לאנשים בעלי היסטוריה משפחתית של המחלה, או הצורכים בשר אדום בכמות גדולה.
החוקרים מוסיפים כי זהו המחקר הראשון שמצא קשר בין משך שינה וסיכון לסרטן המעי הגס וכי יש לאשש ממצאים אלה במחקרים נוספים. הם מסבירים כי טיב הקשר אינו ברור עדיין, אך ייתכן כי הורמון השינה מלטונין מהווה גורם מגן מפני המחלה.
המחקר התפרסם באופן מקוון באוקטובר 2010 בכתב העת Cancer.
עלה לאתר: מרץ 2011