מחקרים קודמים מצאו קשר בין ויטמין D למנגנוני הפיקוח על צמיחה ומוות של תאים והפחתת התפתחות של כלי דם התומכים בגידולים.
במחקר זה, שנערך ב-IARC (רשות מחקר הסרטן של ארגון הבריאות העולמי) שבליון, צרפת, השתמשו החוקרים בנתונים ממאגר של 520,000 אנשים מעשר מדינות באירופה. הם השוו 1,248 אנשים שאובחנו כחולי סרטן מעי גס מאז התחלת המחקר, ל-1,248 אנשים ללא המחלה. רמות טרום-אבחנה של ויטמין Dבדם של המשתתפים נמדדו וכן הושגו נתונים בנוגע לתזונה וסגנון חיים באמצעות שאלונים. המשתתפים חולקו על פי 5 רמות של ויטמין D שאותר בדמם.
מניתוח התוצאות עולה כי ככל שרמת ויטמין D בדם גבוהה יותר, כך קטן הסיכון לסרטן המעי הגס. הסיכון לסרטן המעי הגס של המשתתפים עם הרמה הנמוכה ביותר של ויטמין D בדם, היה גבוה ב-32% לעומת המשתתפים ברמה הבינונית. הסיכון לסרטן המעי הגס של המשתתפים עם הרמה הגבוהה ביותר של ויטמין D בדם, היה נמוך ב-40% לעומת הסיכון של המשתתפים עם הרמה הנמוכה ביותר של ויטמין D בדמם.
המחקר פורסם באופן מקוון ב-22 לינואר 2011 בכתב העת British Medical Journal.
עלה לאתר: מרץ 2011