מחקר אירופאי מצביע על כך שצריכת קפה ותה יכולה להפחית את הסיכון לגידול מוח מסוג גליומה. החוקרים ניתחו את הרגלי התזונה של למעלה מ-410,000 גברים ונשים בגילאי 25 עד 70 מצרפת, הולנד, איטליה, ספרד, בריטניה, יוון, דנמרק, נורבגיה, שוודיה וגרמניה. המשתתפים גויסו בין השנים 1991 ו-2000. הם מילאו שאלונים בהם הם דיווחו, בין היתר, על צריכת התה והקפה שלהם ונמצאו במעקב רפואי לאורך תקופה של כ-8.5 שנים. במהלך תקופה זו התגלו בקרבם 343 מקרים של גליומה. נמצא שצריכת 100 מ"ל (חצי כוס) ומעלה של קפה או תה ביום הפחיתה את הסיכון לגליומה ב-34%.
המחקר פורסם בגיליון נובמבר 2010 של כתב העת American Journal of Clinical Nutrition.
עלה לאתר: פברואר 2011