מחקר הולנדי מראה שצריכה של מגוון פירות וירקות יכולה להפחית את הסיכון לסרטן ריאות. הפסקת עישון היא עדיין הדרך החשובה ביותר להפחית סיכון זה, אך גם צריכת פירות וירקות יכולה להפחית אותו, במיוחד בקרב מעשנים. במחקר נבחנו נתוניהם של 452,187 משתתפים בסקר סרטן ותזונה אירופאי. 1,063 מתוכם חלו בסרטן ריאות. ממצאי המחקר העידו, כי צריכה של מגוון של פירות וירקות מפחיתה את הסיכון למחלה, גם ללא קשר לכמות הנצרכת. הפחתת הסיכון נוגעת במיוחד לסוג מסוים של סרטן ריאות - קרצינומה של תאים קשקשיים. החוקרים מציינים שחשוב לא רק לצרוך את הכמות הנדרשת של פירות וירקות, אלא גם לצרוך פירות וירקות שונים, על מנת ליהנות ממגוון עשיר של חומרים מגנים המצויים בהם.
המחקר פורסם בגיליון ספטמבר 2010 של כתב העת Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.
עלה לאתר: פברואר 2011