במחקר הולנדי נמצא, כי צריכת פלבנואידים עשויה לספק לגברים בעלי עודף משקל ולנשים בעלות משקל תקין, הגנה מסוימת מפני סרטן המעי הגס והחלחולת. במחקר השתתפו 120,825 גברים ונשים, בגילאי 55-69, אשר מילאו שאלונים בנוגע להרגלי התזונה שלהם. לאחר מכן, נמצאו המשתתפים במעקב למשך תקופה של כ-13 שנים. במהלך תקופה זו חלו 1,444 גברים ו-1,401 נשים בסרטן המעי הגס או בסרטן החלחולת.
תוצאות המחקר הראו, שלצריכה הגבוהה ביותר של catechins (סוג של פלבנואידים המצויים בפירות יער, ענבים, שוקולד מריר, תה, יין אדום וסוגים מסוימים של קטניות) יש קשר לסיכון מופחת לסרטן מעי הגס בקרב גברים בעלי משקל עודף ונשים בעלות משקל תקין. מגמה דומה נצפתה לגבי flavonols (מצויים בבצלים, סוג של כרוב הקרוי kale, תפוחים, אגסים, תה, יין ומיצי פירות) בקרב נשים בעלות משקל תקין.
החוקרים סבורים, כי יש לערוך מחקרים נוספים בנושא, על מנת לפענח את המנגנון בו פועלים חומרים אלה להפחתת הסיכון לסרטן מעי גס ואת האופן בו משפיע עליו המשקל.
המחקר התפרסם ב-15 לדצמבר 2009, בכתב העת
International Journal of Cancer.
עלה לאתר: ינואר 2010