במחקר שנערך לגבי אוכלוסיה מסינגפור נמצא, כי צריכת משקאות קלים עלולה להעלות את הסיכון לסרטן הלבלב באופן משמעותי. החוקרים האמריקאים בחנו נתונים של 60,524 משתתפים מסינגפור, בנוגע לצריכת משקאות קלים, מיצי פירות וגורמים נוספים הקשורים לאורח חייהם. הם עקבו אחר המשתתפים במשך 14 שנים. במהלך תקופה זו חלו 140 מהמשתתפים בסרטן הלבלב. משקאות קלים מוגדרים בעיקר כמשקאות מוגזים ממותקים.
הממצאים הראו שמשתתפים, אשר צרכו שני משקאות קלים לפחות בשבוע (ממוצע של חמישה משקאות קלים בשבוע), היו בעלי סיכון הגבוה ב-87% לפתח סרטן הלבלב, לעומת משתתפים שלא צרכו כמות זו. לא נמצא קשר בעל מובהקות סטטיסטית בין צריכת מיצי פירות וסרטן הלבלב. החוקרים סבורים, כי כמות הסוכר הגדולה במשקאות הקלים מעלה את רמת האינסולין בגוף ובכך תורמת לצמיחת תאי סרטן לבלב.
הסברים אפשריים לכך שבין מיצי הפירות וסרטן הלבלב לא נמצא קשר הם רמת סוכר נמוכה יותר לעומת משקאות קלים, נפח משקה קטן יותר שנצרך וקשר בין מיצי פירות ואורח חיים בריא יותר.
מספר מקרי סרטן הלבלב הקטן יחסית במחקר מהווה מגבלה, אולם בכל זאת יש בו כדי להעיד על תפקידם של משקאות קלים בהתפתחות סרטן לבלב. יש צורך במחקרים נוספים לבחינת קשר זה.
המחקר פורסם בגיליון פברואר 2010 של כתב העת
Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention.,
עלה לאתר: מאי 2010.