באוניברסיטת אילינוי שבארה"ב נערך מחקר לבחינת הקשר שבין דיאטה והישרדות של חולות סרטן השחלה. זהו אחד המחקרים הראשונים, אשר בוחנים קשר זה. במחקר השתתפו 351 נשים, אשר אובחנו עם סרטן השחלה. הנשים השתתפו לפני כן במחקר אחר, בו נאסף מידע בנוגע להרגלי התזונה שלהן במהלך שלוש עד חמש שנים לפני האבחנה. הן מילאו שאלונים ובהם רשימת פריטי מזון, שחולקו לקטגוריות הכוללות פירות, ירקות, דגנים, בשרים, מוצרי חלב, שומנים ושמנים, מתוקים ואלכוהול. הדגנים, הבשרים ומוצרי החלב חולקו גם לכאלה שהם בריאים וכאלה שלא.
ניתוח הממצאים העלה, כי נשים אשר צרכו יותר פירות וירקות שרדו לאורך יותר זמן לעומת נשים אחרות. קשר דומה נמצא גם בקרב נשים, אשר צרכו יותר ירקות בלבד וכן בקרב נשים ארש צרכו דגנים בריאים יותר. הירקות שנמצאו כמיטיבים עם שיעורי ההישרדות הם מקבוצת המצליבים, כגון ברוקולי, וירקות צהובים. השפעה לרעה על זמן ההישרדות נמצאה בקרב נשים אשר צרכו כמויות גדולות של בשרים לא בריאים (כגון בשר אדום או משומר). על כן, הגיעו החוקרים למסקנה שהרגלי תזונה בשלוש עד חמש שנים לפני אבחנה של סרטן השחלות, עשויים להשפיע על זמן ההישרדות של החולות.
המחקר פורסם במרץ 2010 בכתב העת Journal of the American Dietetic Association.
עלה לאתר: מרץ 2010
מידע נוסף בנושא