לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: דיאטה ים-תיכונית מפחיתה סיכון לסרטן קיבה

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



במחקר ספרדי נמצא, כי דיאטה ים-תיכונית עשויה להפחית את הסיכון לסרטן קיבה. במחקר נבחנו נתוניהם של 485,044 גברים ונשים בגילאי 35 עד 70 מעשר מדינות באירופה. המשתתפים קיבלו ציון שהתבסס על "סרגל" של 18 נקודות בהתאם למידת הקרבה של הדיאטה שלהם לדיאטה הים-תיכונית, העשירה בפירות, ירקות, קטניות, דגים, דגנים ושמן זית. במהלך תשע שנים של מעקב, 449 משתתפים חלו בסרטן קיבה. הממצאים הראו, שהאנשים בעלי הציונים הגבוהים יותר (דיאטה שקרובה לדיאטה הים-תיכונית) היו בעלי סיכון הנמוך ב-33% לחלות בסרטן קיבה לעומת אנשים, שהדיאטה שלהם הייתה הרחוקה ביותר מהדיאטה הים-תיכונית. הסיכון לסרטן קיבה פחת ב-5% עם כל עלייה של נקודה בציון הדיאטה.

 

המחקר פורסם באופן מקוון ב-9 לדצמבר 2009, בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.

 

עלה לאתר: ינואר 2010

 מידע נוסף בנושא