במחקר ספרדי נמצא, כי דיאטה ים-תיכונית עשויה להפחית את הסיכון לסרטן קיבה. במחקר נבחנו נתוניהם של 485,044 גברים ונשים בגילאי 35 עד 70 מעשר מדינות באירופה. המשתתפים קיבלו ציון שהתבסס על "סרגל" של 18 נקודות בהתאם למידת הקרבה של הדיאטה שלהם לדיאטה הים-תיכונית, העשירה בפירות, ירקות, קטניות, דגים, דגנים ושמן זית. במהלך תשע שנים של מעקב, 449 משתתפים חלו בסרטן קיבה. הממצאים הראו, שהאנשים בעלי הציונים הגבוהים יותר (דיאטה שקרובה לדיאטה הים-תיכונית) היו בעלי סיכון הנמוך ב-33% לחלות בסרטן קיבה לעומת אנשים, שהדיאטה שלהם הייתה הרחוקה ביותר מהדיאטה הים-תיכונית. הסיכון לסרטן קיבה פחת ב-5% עם כל עלייה של נקודה בציון הדיאטה.
המחקר פורסם באופן מקוון ב-9 לדצמבר 2009, בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition.
עלה לאתר: ינואר 2010
מידע נוסף בנושא