לתרומה
חפש
מאגר המחקרים הקליניים באונקולוגיה בישראל
מחקרים קליניים - מערכת העיכול

מחקר על פטריטומאב דרוקסטקאן (Patritumab Deruxtecan) במחלות סרטן של מערכת העיכול (NCT06596694)

עוד בנושא

מחקר פאזה I/II להערכת הבטיחות והיעילות של פטריטומאב דרוקסטקאן (Patritumab Deruxtecan) במחלות סרטן של מערכת העיכול



A Phase 1/2 Study to Evaluate the Safety and Efficacy of Patritumab Deruxtecan in Gastrointestinal Cancers



Protocol: 1022-011
MK-1022-011
2024-512442-41
U1111-1305-0677

NCT06596694




תאור המחקר

טיפול ממוקד נגד HER3 באמצעות תצמידי נוגדן-תרופה: זהו מחקר שלב 1/2 רב מרכזי, לא אקראי, גלוי תווית על טיפול מונותרפיה ב-HER3-DXd במשתתפים עם מחלות סרטן גרורתיות במערכת העיכול. במחקר זה, שמטרתו למצוא סימנים ליעילות הטיפול, מתוכננות להיחקר שלוש עוקבות ראשוניות של מטופלים, המייצגים אוכלוסיות עם צורך רפואי שטרם ניתן לו מענה במקרים של מחלה עמידה לטיפול: CRC (סרטן המעי הגס והחלחולת), BTC (סרטן דרכי המרה) ו-HCC (סרטן כבד ראשוני). סוגי הגידולים האלה נבחרו לאור הצורך הרפואי שטרם ניתן לו מענה במקרים של מחלה עמידה לטיפול, כמפורט בסעיף 2, ויחס הסיכון-תועלת של HER3-DXd באוכלוסיות אלה צפוי להיות חיובי. לא יהיו קריטריונים לבחירת מטופלים המתייחסים לרמות הביטוי של HER3 בנקודת ההתחלה המבוססים על ההבנה הנוכחית של הפעילות הקלינית של HER3-DXd.

התוויות נחקרות:

סרטן המעי הגס והחלחולת (CRC), סרטן דרכי המרה (BTC), סרטן כבד ראשוני (HCC).


***לחצו כאן להסבר על ניסויים קליניים באונקולוגיה - ארבעה שלבים***




תנאי קבלה עיקריים למחקר

  • סרטן המעי הגס והחלחולת בקו טיפול שני (עוקבה 1):
    - סובל מסרטן המעי הגס והחלחולת שאינו מתאים לכריתה כירורגית או גרורתי שאומת בבדיקה היסטולוגית (שלב IV לפי ההגדרות שב-AJCC eighth edition).
    - יש לו גידול עם פעילות תקינה של מנגנון ה-mismatch repair לתיקון DNA (pMMR) או גידול שאינו מוגדר כבעל אי יציבות גנומית גבוהה (MSI-H), לפי בדיקה מקומית.
    - טופל בעבר בקו טיפול אחד בלבד שכלל פלואורופירימידין ואוקסליפלטין עם או בלי טיפול ב-mAb נגד VEGF או ב-mAb נגד EGFR, לפי הצורך הרפואי.

  • סרטן בדרכי המרה בקו טיפול שני או יותר (עוקבה 2):

    - מטופל עם BTC (כולנגיוקרצינומה [CCA] תוך כבדית או חוץ כבדית או סרטן בכיס המרה [GBC]) בשלב מתקדם (גרורתי) ו/או שאינו מתאים לכריתה כירורגית (מתקדם מקומית) שאומת בבדיקה היסטולוגית.
    - קיבל קו טיפול קודם אחד בטיפול מערכתי המבוסס על גמציטבין (gemcitabine) או בשני קווי טיפול קודמים (טיפול המבוסס על גמציטבין וטיפול לא ציטוטוקסי [טיפול מולקולרי ממוקד או אימונותרפיה]) נגד מחלה שאינה מתאימה לכריתה כירורגית או מחלה גרורתית.

  • סרטן כבד ראשוני בקו טיפול שני (עוקבה 3):
    - יש לו אבחנה של HCC שאושרה בבדיקה היסטולוגית (מחלות מסוג סרטן פיברולמלרי [fibrolamellar] או סרטן מעורב של תאי כבד/כולנגיוקרצינומה אינם מתאימים למחקר).
    - המשתתפים חייבים להיות אחרי קו טיפול קודם אחד בלבד באימונותרפיה מערכתית ב-mAb נגד PD-1/PD-L1 שניתן כטיפול מונותרפי או בשילוב עם מעכבי נקודת בקרה אחרים או טיפולים אחרים.
    - מחלה בדרגה C לפי הסיווג של מרפאת ברצלונה לסרטן כבד (BCLC) או בדרגה B לפי סיווג BCLC, שאינה מתאימה לטיפול מקומי או שהייתה עמידה לטיפול מקומי, ואינה מתאימה לגישת טיפול במטרה לרפא.
    - הייתה לו הערכת כבד המתאימה לדרגה A לפי סיווג Child-Pugh ולדרגה 1 לפי רמות אלבומין-בילירובין (ALBI), במהלך 14 הימים שלפני קבלת המנה הראשונה של טיפול המחקר (ראה נספח 10 ונספח 11).
    - יש לטפל במשתתפים עם דליות גדולות בוושט עם סיכון לדימום באמצעות התערבויות רפואיות קונבנציונליות. יש לבצע בדיקת דליות בוושט באמצעות אנדוסקופיה במהלך שלושת החודשים שלפני תחילת המחקר.

  • אדם מכל מין/מגדר, שגילו 18 לפחות בעת מתן ההסכמה מדעת.

  • גברים - אם המשתתף מסוגל לייצר זרע, עליו להסכים לתנאים המפורטים בפרוטוקול המחקר במהלך תקופת הטיפול, וכן לפחות למשך הזמן הנדרש להתנקות מכל טיפולי המחקר אחרי קבלת המנה האחרונה של טיפול המחקר. משך הזמן הדרוש להמשך השימוש באמצעי מניעה אחרי טיפול המחקר הוא: 120 ימים.

  • נשים - תתאים להשתתפות במחקר אם היא אינה הרה או מיניקה, ואם יתקיים לפחות אחד מהתנאים המפורטים בפרוטוקול המחקר.

  • המשתתף נתן הסכמה מדעת מתועדת להשתתפות במחקר.

  • מחלה הניתנת למדידה בהתאם לקריטריונים RECIST 1.1, לפי הערכת החוקר במרכז המקומי/בדיקה רדיולוגית ואישור באמצעות BICR. נגעים הממוקמים באזור שטופל בעבר בקרינה נחשבים ניתנים למדידה אם נראתה בהם התקדמות של המחלה.

  • נתן דגימה של רקמת גידול מארכיון ורקמת גידול מביופסיית גידול שבוצעה לפני הטיפול באמצעות מחט עבה או חיתוך מגידול שלא עבר לפני כן טיפול בקרינה. לפרטים על הגשת רקמת הגידול, יש לעיין במדריך המעבדה.

  • משתתפים שהיו להם AEs כתוצאה מטיפולים קודמים נגד מחלת הסרטן חייבים להחלים עד לכדי דרגה לפחות 1 או עד חזרה למצבם בנקודת ההתחלה. משתתפים עם AEs אנדוקריניים, המטופלים כהלכה בטיפול הורמונלי חליפי, או משתתפים עם נוירופתיה בדרגה לפחות 2, מתאימים למחקר.



מרכזים רפואיים בהם מתקיים המחקר ופרטי איש הקשר

מרכז רפואי ע"ש רמב"ם, חיפה

חוקרת ראשית: פרופ' מריה פסשק

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 03-7776234o_trials@rambam.health.gov.il



בית חולים האוניברסיטאי הדסה עין כרם

חוקרת ראשית: פרופ' איילה הוברט

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 02-6778388ORITCOHEN@hadassah.org.il


מרכז רפואי תל אביב ע"ש א. סוראסקי

חוקרת ראשית: פרופ' רוית גבע

ליצירת קשר עם צוות המחקר: itaye@tlvmc.gov.il052-7283777

עודכן: אוקטובר 2024

קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות

בחזרה לדף המחקרים>>