לתרומה
חפש
מאגר המחקרים הקליניים באונקולוגיה בישראל
מחקרים קליניים - סרטן הריאות

מחקר של MK-2870 לעומת כימותרפיה בסרטן ריאות NSCLC עם מוטציות ב-EGFR או שינויים גנומיים אחרים, בשלב מתקדם או גרורתי, שטופל בעבר (NCT06074588)

עוד בנושא

מחקר שלב 3, אקראי, גלוי תווית של MK-2870 לעומת כימותרפיה (דוסטאקסל או פמטרקסד) בסרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) לא קשקשי עם מוטציות ב-EGFR או שינויים גנומיים אחרים, בשלב מתקדם או גרורתי, שטופל בעבר


Sacituzumab Tirumotecan (MK-2870) Versus Chemotherapy in Previously Treated Advanced or Metastatic Nonsquamous Non-small Cell Lung Cancer (NSCLC) With EGFR Mutations or Other Genomic Alterations (MK-2870-004)



Protocol: 2870-004
2023-503539-16

NCT06074588

תאור המחקר

Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC) ממשיכה להיות סיבת המוות הראשונה, מבין מחלות הסרטן. מוטציות ב-EGFR, לצד שינויים גנומיים אחרים מצויים ב-NSCLC, וכל אחד מהמטופלים עם המוטציות האלה חווה, בסופו של דבר, התקדמות המחלה למרות משטרי הטיפול הקיימים כיום. מסיבה זו, ישנו הצורך לפתח אפשרויות טיפול חדשות ויעילות יותר לאוכלוסיות ובייחוד לאלו שמחלתם התקדמה אחרי הטיפולים המקובלים (SOC) כיום. מטרות המחקר: השוואה בין MK-2870 לכימותרפיה מבחינת שיעור הישרדות ללא התקדמות מחלה (PFS) בהתאם לקריטריונים להערכת התגובה בגידולים מוצקים (RECIST 1.1), לפי סקירה מרכזית בלתי תלויה (BICR) ללא הסרת סמיות, בטיפול ב-NSCLC עם מוטציות ב-EGFR. - השוואה בין MK-2870 לכימותרפיה מבחינת שיעור הישרדות כוללת (OS), בטיפול ב-NSCLC עם מוטציות ב-EGFR.

MK-2870 היא תרופה ניסיונית המורכבת מנוגדן חד שבטי המשולב עם רעלן (טוקסין). MK-2870 נצמד לאתר מטרה על גבי תאים סרטניים מסוימים הנקרא אנטיגן TROP2 המצוי על תאים סרטניים רבים וכן על חלק מתאים תקינים. הנוגדן החד-שבטי שבו משתמשים ב-MK-2870 קשור לטוקסין ומשמש להכוונתו ישירות לתאים סרטניים, כדי לנסות ולהגביר את הפעולה נגד תאים סרטניים, ולמזער את הפגיעה בתאים תקינים. מטרת הניסוי לבדוק את הבטיחות של MK-2870 ואת הפעילות האנטי סרטנית של התרופה בבני אדם. 


התוויה נחקרת:
סרטן ריאות מסוג תאים שאינם קטנים (NSCLC) לא קשקשי עם מוטציות ב-EGFR או שינויים גנומיים אחרים, בשלב מתקדם או גרורתי, שטופל בעבר.


***לחצו כאן להסבר על ניסויים קליניים באונקולוגיה - ארבעה שלבים***




תנאי קבלה עיקריים למחקר

  • גברים ונשים בגיל 18 שנים ומעלה

  • NSCLC לא קשקשי בשלב מתקדם (שלב III שאינו מתאים לכריתה כירורגית או לטיפול בקרינה למטרת ריפוי) או גרורתי שתועד בבדיקה היסטולוגית או ציטולוגית עם מוטציית exon 19del או exon 21 L858R ב-EGFR או עם שינויים גנומיים אחרים ב ALK, ROS1, BRAF-V600E, NTRK, MET exon 14 skipping או RET ומשתתפים עם מוטציות פחות נפוצות ב- EGFR (exon 20 S768I, exon 21 L861Q ו/או exon 18 G719X) לפי בדיקה במעבדה מקומית.

  • תיעוד התקדמות המחלה בהתאם לקריטריוני RECIST 1.1 לפי בדיקה רדיולוגית מקומית בזמן טיפול אחרון או אחריו.

  • משתתפים עם מוטציות exon 19del או exon 21 L858R ב-EGFR חייבים להיות אחרי 2 טיפולים הבאים:
    - קו טיפול 1 או 2 קודמים ב-EGFR TKI, הכולל TKI מהדור ה-3 למשתתפים עם מוטצית T790M. אם מחלה התקדמה בזמן טיפול ב-EGFR TKI מדור 1ו/או 2, ולאחריה היה טיפול מבוסס פלטינום, נדרש תיעוד תוצאה שלילית למוטציית T790M.
    - טיפול אחד המבוסס על פלטינום אחרי התקדמות המחלה במהלך טיפול ב-EGFR TKI, או אחריו.

  • משתתפים עם שינויים גנומיים אחרים חייבים להיות אחרי 2 הטיפולים הבאים:
    - קו טיפול 1 או 2 קודם/ים ב-TKI המומלץ מקומית לאותו השינוי הגנומי
    - טיפול אחד המבוסס על פלטינום אחרי התקדמות המחלה במהלך טיפול ב-EGFR TKI, או אחריו.

  • גברים חייבים להסכים לא לתרום זרע, ולהשתמש באמצעי מניעה על מנת למנוע הריון לאורך המחקר בומהלך 100 ימים לאחר סיום הטיפול.

  • משתתפות בעלות פוטנציאל להרות מחוייבות לא לתרופ ביציות או להקפיא ביציות ולהשתמש באמצעי מניעה. אין להכנס להריון במהלך הטיפול וב-190 הימים שלאחר סיומו.

  • המחלה הניתנת למדידה בהתאם לקריטריונים RECIST 1.1, לפי הערכת החוקר במרכז המחקר המקומי. נגעים הממוקמים באזור שטופל בעבר בקרינה נחשבים ניתנים למדידה אם נראתה התקדמות של המחלה.

  • מתן דגימה של רקמת גידול מארכיון או מביופסיה שבוצעה לאחרונה. הרקמה נדרשת לצורך קביעת סטטוס TROP2 על ידי נותן שירות מרכזי לפני השיבוץ באקראי.

  • משתתפים שהיו להם תופעות לוואי כתוצאה מטיפולים קודמים נגד מחלת הסרטן חייבים להחלים עד כדי דרגה קלה או עד חזרה למצבם בנקודת ההתחלה. משתתפים עם אירועים חריגים אנדוקריניים, המטופלים כהלכה בטיפול הורמונלי חליפי, מתאימים למחקר.

  • תפקוד מתאים של האיברים כמוגדר בטבלה מתוך הפרוטוקול. יש לאסוף את הדגימות במהלך עשרת הימים שלפני תחילת טיפול המחקר.

  • משתתפים חיוביים ל-HBsAg יתאימו להשתתפות במחקר אם קיבלו טיפול אנטיויראלי נגד נגיף הפטיטיס B (HBV) במשך 4 שבועות לפחות, ואם יש להם עומס נגיפי של HBV שאינו ניתן לזיהוי לפני השיבוץ באקראי.

  • משתתפים שסבלו בעבר מזיהום HCV יתאימו להשתתפות במחקר אם העומס הנגיפי של HCV אינו ניתן לזיהוי בעת הסינון. 14.המחלה של משתתפים עם זיהום HIV חייבת להיות מאוזנת היטב בטיפול אנטי רטרוויראלי (ART), המוגדר: ספירת תאי CDA+ >=350 תאים/ממ"ק בעת הסינון השיגו דיכוי וירולוגי לאורך זמן המוגדר כרמת RNA של HIV מתחת ל-50 או ל-LLOQ לפי המבחן המקומי, בזמן הסינון ובמשך 12 שבועות לפחות לפני הסינון לא סבל מזיהום המצביע על איידס ב-12 החודשים האחרונים קיבל משטר טיפול יציב ב-ART, ללא שינויים בתרופות או במינון במשך ארבעה שבועות לפחות לפני השיבוץ באקראי, ומסכים להמשיך לקבל את טיפול ה-ART לכל אורך המחקר.

  • תוחלת החיים הצפויה היא לפחות שלושה חודשים.

  • רמת תפקוד 0 או 1 לפי הסיווג של ECOG, בשלושת הימים שלפני השיבוץ באקראי.



מרכזים רפואיים בהם מתקיים המחקר ופרטי איש הקשר

מרכז רפואי ע"ש רמב"ם, חיפה

חוקר ראשי: ד"ר סאמח דאהר

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 04-7776731o_trials@rambam.health.gov.il


מרכז רפואי רבין, קמפוס בילינסון

חוקרת ראשית: ד"ר יקטרינה חנוביץ

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 03-9378089hanaave@clalit.org.il


בית חולים שערי צדק, ירושלים

חוקר ראשי: פרופ' ניר פלד

ליצירת קשר עם צוות המחקר: 077-7759734einat.l@szmc.org.il



עודכן: מאי 2024

קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות

בחזרה לדף המחקרים>>