מחקר חדש שנערך בספרד בדק את הקשר בין שלושה סוגי תזונה ובין הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. המחקר התבסס על מידע אפידמיולוגי שנאסף מ-15,296 גברים בין השנים 1996-1992. שלושת סוגי התזונה כללו תזונה מערבית, תזונה ים תיכונית ותזונה מאוזנת.
609 מהגברים חלו בסרטן הערמונית במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 17 שנים. החולים חולקו גם לפי מידת האגרסיביות של הגידול בערמונית (הנמדדת על פי מדד גליסון).
ממצאי המחקר מראים כי לא קיים קשר בין תזונה ים תיכונית או תזונה "זהירה" ובין הסיכון לחלות בסרטן ערמונית. עם זאת, נמצא כי תזונה מערבית, שנחשבת לתזונה לא איכותית, מעלה ב-29% את הסיכון לחלות בגידול אגרסיבי יותר (מדד גליסון גבוה מ-6).
החוקרים מסכמים כי רצוי להימנע ממאפייני התזונה המערבית כדי להקטין את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי.
המחקר פורסם בכתב העת BJU international במהדורת ספטמבר 2023, תורגם והונגש על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
לקריאת תקציר המחקר באנגלית
עלה לאתר - ספטמבר 2023