לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

דפוס התזונה משפיע על הסיכון לחלות בסרטן הערמונית

עוד בנושא

מחקר חדש שנערך בספרד בדק את הקשר בין שלושה סוגי תזונה ובין הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. המחקר התבסס על מידע אפידמיולוגי שנאסף מ-15,296 גברים בין השנים 1996-1992. שלושת סוגי התזונה כללו תזונה מערבית, תזונה ים תיכונית ותזונה מאוזנת.

  • התזונה המערבית כללה צריכה גבוהה של מוצרי חלב עתירי שומן, בשר מעובד, דגנים מעובדים (לא מלאים), ממתקים, משקאות עתירי קלוריות, מזון מהיר, רטבים מוכנים וצריכה נמוכה של מוצרי חלב דלי שומן, ירקות, פירות ודגנים מלאים.
  • התזונה הים תיכונית כללה צריכה גבוהה של דגים, ירקות, קטניות, תפוחי אדמה מבושלים, פירות, זיתים ושמן זית וצריכה נמוכה של מיצים.
  • התזונה המאוזנת התאפיינה בצריכה גבוהה של מוצרי חלב דלי שומן, ירקות, פירות, דגנים מלאים ומיצים.


609 מהגברים חלו בסרטן הערמונית במהלך תקופת מעקב ממוצעת של 17 שנים. החולים חולקו גם לפי מידת האגרסיביות של הגידול בערמונית (הנמדדת על פי מדד גליסון).

ממצאי המחקר מראים כי לא קיים קשר בין תזונה ים תיכונית או תזונה "זהירה" ובין הסיכון לחלות בסרטן ערמונית. עם זאת, נמצא כי תזונה מערבית, שנחשבת לתזונה לא איכותית, מעלה ב-29% את הסיכון לחלות בגידול אגרסיבי יותר (מדד גליסון גבוה מ-6).

החוקרים מסכמים כי רצוי להימנע ממאפייני התזונה המערבית כדי להקטין את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי.

המחקר פורסם בכתב העת BJU international במהדורת ספטמבר 2023, תורגם והונגש על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

לקריאת תקציר המחקר באנגלית




עלה לאתר - ספטמבר 2023