מחקר עוקבה חדש שופך אור על הקשר בין צעידה יומית למניעת מחלות סרטן, לב וכלי דם.
צוות חוקרים מדנמרק, אוסטרליה וארה"ב, ביקש לבדוק מה הקשר בין ספירת צעדים יומית וקצב הליכה למקרי סרטן, מחלות לב וכלי דם ולתמותה ממחלות אלו או בכלל והאם לקצב ולעוצמת ההליכה יש יתרון כלשהו.בשנת 2013 החוקרים ביקשו מכ-80,000 בריטים שגילם הממוצע היה 61, לענוד מד תאוצה, שבודק מספר צעדים וקצב, למשך שבוע לפחות.
כ-7 שנים מאוחר יותר (בשנת 2021), נבדק מצבם הבריאותי ונתוני תמותה ולאחר שהנתונים נותחו נמצא כי נחקרים שצעדו כ-10,000 צעדים ביום, היו בסיכון נמוך יותר לתמותה מכל סיבה ובסיכון נמוך יותר לתחלואה בסרטן ומחלות לב וכלי דם. עם זאת, גם כמות קטנה יותר של צעדים יומיים נמצאה מפחיתה את הסיכון, כשכל תוספת של 2,000 צעדים הפחיתה את סיכון התמותה ב-8-11%. לא נמצאה תרומה לירידת הסיכון בצעידה של יותר מ-10,000 צעדים ליום. כמו כן נמצא כי קצב ההליכה (מספר צעדים בדקה) ומידת המאמץ שהושקעה בהליכה נקשרים באופן עיקבי עם שיפור בשיעורי התחלואה והתמותה, כשלקצב מהיר יותר תוצאות טובות יותר.
המשמעות היא שצבירת צעדים רבים מידי יום (עד לכ- 10,000) עשויה להיות קשורה לסיכון נמוך לתמותה מסרטן, מחלות לב וכלי דם או מכל סיבה אחרת, ושהליכה מאומצת, כלומר בקצב מהיר, תורמת אף היא לבריאות.
המחקר פורסם ב-12 לספטמבר 2022 בכתב העת Jama Internal Medicine
קישור למחקר