Concomitant Radiotherapy, Tremelimumab & Durvalumab for Advanced NSCLC Patients Progressing on First-line Immunotherapy (CORAL-Lung)Protocol: ESR-17-13252NCT05000710
מחקר להערכת הבטיחות של טיפול המשלב קרינה עם טיפול אימונוטרפי משולב ב-Durvalumab ו-Tremelimumab הבא לבדוק בטיחות במודל safety run in (run-in ). הערכת שיעור התגובה (response rate) של מטופלי המחקר בהשוואה לנתונים היסטוריים של תגובה לכימותרפיה מבוססת פלטינום הניתנת כתשלובת של 2 תרופות, בקו ראשון.
מטרת מחקר משנית: הערכת מדדי ההישרדות ללא התקדמות המחלה (PFS) progression free survival וההישרדות הכוללת (OS)overall survival של מטופלי המחקר בהשוואה לנתונים היסטוריים של מטופלים בכימותרפיה מבוססת פלטינום הניתנת כתשלובת של 2 תרופות, בקו ראשון.
רציונל שילוב מעכבי CTLA-4 ו- PD(L)1 הגישה הנחקרת כיום להפחתת עמידותם של גידולים הינה עיכוב משולב של PDL1 ו CTLA4. שילוב זה עשוי להיות בעלת יתרון סינרגטי. באופן זה מתאפשרת אקטיבציה של מערכת החיסון הן במסת הגידול והן בבלוטת הלימפה שבסביבת התאים הסרטניים. שילובן של תרופות אימונותרפיות כבר נצפה כבעל שיעור תגובה משופר ביחס למונותרפיה. כך למשל, מתן nivolumab ו- ipilimumab לחולי מלנומה מתקדמת הוביל לשיעורי תגובה אובייקטיבית(ORR) over all response rate גבוהים מאלו שהושגו במתן טיפול עם תרופה יחידה. בנוסף, התגובה aנצפתה הייתה משמעותית וממושכת יותר. מצופה כי טיפול משולב עם מעכבי PD-L1 ו- CTLA-4 ( durvalumab ו- tremelimumab ) יביא לאקטיבציה מוגברת של מערכת החיסונית, ולפעילות אנטי סרטנית בחוליNSCLC . שילוב זה נצפה כבעל פרופיל בטיחות מקובל, על אף שהיקף תופעות הלוואי המסווגות כ immune-related adverse events (irAEs) עלול להיות נרחב יותר מזה הנצפה עם טיפול בתרופה יחידנית.
מינוני התרופות במחקר זה, durvalumab ו-tremelimumab , נבחרו להשגה אופטימלית של עיכוב ממושך יחד עם שמירת פרופיל בטיחות מקובל.
התוויה נחקרת:סרטן ריאות מסוג תאים לא קטנים (NSCLC) אשר החמירו על משטר טיפול ראשון באימונותרפיה.
***לחצו כאן להסבר על ניסויים קליניים באונקולוגיה - ארבעה שלבים***
מרכז רפואי שיבא, תל השומר, רמת גןחוקר ראשי: פרופ' יאיר ברליצירת קשר עם צוות המחקר: 052-3550204, Dana.Botser@sheba.health.gov.il
עודכן: אוגוסט 2022
קישור לפרטי המחקר באתר המחקרים הקליניים mytrial של משרד הבריאות
בחזרה לדף המחקרים>>