לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: חשיפה פסיבית לסיגריות אלקטרוניות ובעיות נשימה בצעירים

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.





מחקר חדש שנערך בארה"ב מצא כי חשיפה לעישון פסיבי של סיגריות אלקטרוניות יכולה לגרום לבעיות נשימתיות בצעירים. במחקר נבדקו 2,097 צעירים בני 21-17 מקליפורניה, שהשתתפו בסקר שנתי שעקב אחר בעיות נשימתיות במהלך 4 שנים. הבעיות הנשימתיות שנבדקו הן חרחורים, תסמיני ברונכיטיס (ברונכיטיס, שיעולים או ליחה) וקוצר נשימה.


חשיפה לעישון פסיבי של סיגריות אלקטרוניות הוגדרה על סמך דיווחי המשתתפים, אם מישהו מבני הבית משתמש בסיגריה אלקטרונית. כמו כן, נאסף מידע על השימוש של המשתתפים עצמם בסיגריה אלקטרונית, קנאביס או ניקוטין, במהלך חודש בכל שלב של המחקר.


נמצא כי שכיחות החשיפה של המשתתפים לעישון פסיבי של סיגריה אלקטרונית עלתה במהלך שנות המחקר: מ-11.7% בשנת 2014 ל-15.6% בשנת 2019. כמו כן, נמצא כי השכיחות של חרחורים עמדה על 12.3%, של תסמיני ברונכיטיס על 26-14.9% ושל קוצר נשימה על 18-16.5% במהלך תקופת המחקר.


נמצא כי משתתפים שנחשפו פסיבית לעשן סיגריות אלקטרוניות, היו בסיכון גבוה ב-40% להופעת תסמיני ברונכיטיס וב-53% לתסמיני קוצר נשימה, לעומת משתתפים שלא נחשפו פסיבית לסיגריה אלקטרונית. לא נמצא קשר ישיר בין חשיפה פסיבית לסיגריות אלקטרוניות לבין חרחורים. תוצאות אלה נמצאו נכונות גם לאחר נטרול חשיפה אקטיבית או פסיבית לטבק או קנאביס, ומאפיינים דמוגרפיים (גיל, מגדר, גזע/אתניות ורמת חינוך של ההורים).


לסיכום, החוקרים מציינים כי הם מצאו קשר בין חשיפה פסיבית לעישון סיגריה אלקטרונית בבית ובין תסמינים של ברונכיטיס וקוצר נשימה. יידרשו מחקרים נוספים כדי לבחון מסקנה זו.

המחקר פורסם במהדורת ינואר 2022 בכתב העת Thorax

קישור למחקר המלא

קישור לתקציר המחקר