לתרומה
חפש
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם

סיפורה של אופיר זליכה - מחלימה מסרטן צוואר הרחם

אם אפילו מישהי אחת תקרא את הסיפור שלי ותלך להיבדק - אני את שלי עשיתי

אופיר זליכה


אני אישה צעירה בת 25, סטודנטית למשפטים. מגדירה את עצמי כבריאה בנפשי ובגופי, מה כבר יכול לקרות לי? מי היה מאמין שהמילים "חולה אונקולוגית", "סרטן", קשורות אלי? אבל זה קרה לי. חליתי בסרטן צוואר הרחם.





הכל התחיל לפני שנה, בתחילת 2021, בעודי סטודנטית בשנה השנייה בתואר כשאמא שלי הסבירה לי כי עלי ללכת להיבדק בבדיקה לגילוי מוקדם של סרטן  צוואר הרחם. לא הכרתי את הבדיקה ולא ידעתי על קיומה, אבל כשהבנתי את חשיבות הבדיקה, שבוע לאחר שחגגתי יום הולדת 25, הלכתי להיבדק. קבעתי תור אצל רופא הנשים ועשיתי את הבדיקה. וזהו. מאחורי. כך חשבתי.


כמה שבועות אחר כך, הגיעו התוצאות והתברר לי שהן אינן תקינות. מסתבר שזה לא מאחורי. הוסבר לי שיש לערוך בירור מקיף. דיברו איתי על וירוס הפפילומה. לא היה לי מושג מה זה הוירוס הזה, ועד כמה הוא שכיח ושהוא עלול לגרום לסרטן.


כשאני הייתי בכיתה ח', עדיין לא ניתנו החיסונים לפפילומה שניתנים כיום. לא חשבתי על זה בכלל. לא חשבתי שאני צריכה ללכת ולהתחסן בעצמי. לבסוף גם הלכתי להתחסן, אבל כנראה שזה היה כבר מאוחר מדי לוירוס.


תוך זמן קצר עברתי ביופסיה. זה היה יום שישי כשקיבלתי את הטלפון מהרופא, בעודי נמצאת במקום העבודה שלי. לא אשכח את הרגע הזה. "יש לך התחלה של סרטן צוואר הרחם" היו מילותיו של הרופא. כמה שלא הכנתי את עצמי לרגע הזה, כשהוא הגיע, הבנתי שאי אפשר באמת להתכונן. נכנסתי לשוק. מה רוצים ממני? הרגשתי מצוין, בלי כאבים או תסמינים, והנה אני חולת סרטן. לא הבנתי איך זה פתאום קשור אלי, אני בת 25 ובריאה, לי יש סרטן?? זה הגיע בלי שום התראה מוקדמת.


מקופת החולים קיבלתי את התואר "חולה אונקולוגית". המילים הדהדו בראשי. אני באמצע לימודי משפטים, שנה ב' וברור לי שהמצב יגרום לצבור פערים ולשבש לי את הלימודים. כמה שבועות אח"כ הוזמנתי להליך ניתוחי. רק רציתי שכבר יוציאו לי את הדבר הזה מהגוף שלי. להיפטר ממנו ולהיות אחרי זה. ההליך עבר בהצלחה והגידול הוסר לגמרי. נשמתי לרווחה, אפשר להתחיל לעכל את כל מה שעברתי.


לאחר הניתוח נכנסתי לאתר האגודה למלחמה בסרטן. קראתי עוד ועוד. רציתי להבין מה היה לי, מה עברתי ומה יהיה הלאה. ראיתי שהאגודה מציעה קבוצת תמיכה לצעירים וצעירות. החלטתי לנסות ומאז אני שם כל שבוע. אנחנו רק צעירים וצעירות בקבוצה, רווקים ורווקות בני 20-35. הקבוצה מונחת על ידי שתי עובדות סוציאליות מתחום הפסיכואונקולוגיה. כל אחד ואחת עם הסרטן שהיה לו ולה, אבל כולנו עוברים חוויה דומה סביב ההתמודדות עם הסרטן. הקבוצה נותנת לי מקום לדבר על התחושות, הרגשות, והפחדים שלי. הם מבינים אותי. הם מרגישים בדיוק את מה אני מרגישה וחשים את אותן תחושות עליהן אני מדברת בקבוצה. לפעמים לא צריך לדבר הרבה, כבר במבט אני יודעת שחברי הקבוצה מבינים ותומכים בי. אני יודעת שאני לא לבד.


אני חושבת על העתיד שלי ואני אופטימית. אני יודעת שהניתוח יכול לגרום להיחלשות צוואר הרחם ויתכן שיהיו קשיים בהריון, אבל זה נדיר, וגם אם יהיו קשיים, אני יודעת שהרפואה מתקדמת ומתפתחת ויש מה לעשות בנושא.


חשוב לי מאוד שנשים צעירות יקראו את הסיפור שלי ושיבינו שבסרטן צוואר הרחם, לא בהכרח מרגישים משהו. את יכולה לחיות את חייך בלי לדעת שהסרטן קיים בגופך עד שלב מאוחר של המחלה ואז סיכויי ההחלמה מאוד נמוכים. לולא אמא שלי שאמרה והסבירה לי כמה חשוב להיבדק, מי יודע מתי ואיך הסרטן היה פוגש אותי. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה, לו הייתי מגלה את הסרטן בשלב הרבה יותר מאוחר.


בדיקה לגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם מתבצעת באמצעות בדיקת פאפ של צוואר הרחם או בבדיקה לאיתור HPV, או שתיהן ביחד. הבדיקות הללו יכולות לאבחן שינויים ומאפשרות גילוי מוקדם וטיפול בזמן, שימנע התפתחות של גידול סרטני.


אני קוראת לכל אישה ללכת להיבדק, אל תגידי "לי זה לא יקרה", כי אם לי זה קרה, בלי שום התראה מוקדמת ובלי שום סימן מקדים, זה יכול לקרות לכל אחת. לכי לרופא/ת נשים להיבדק, ואם צריך אפילו לעשות בירור מקיף יותר, אז תעשי. תהיי קשובה לגוף שלך ולבריאות שלך. ואם אפילו מישהי אחת תקרא את הסיפור שלי ותלך להיבדק - אני את שלי עשיתי.


אופיר הינה אחת ממשתתפות קבוצת התמיכה בוגרים צעירים יוצאים לחיים המיועדת לרווקים ורווקות בגיל 35-20. האגודה למלחמה בסרטן מפעילה קבוצות תמיכה נוספות: קבוצת תמיכה לנשים צעירות בגיל 45-30, קבוצת תמיכה לזוגות צעירים שאחד מבני הזוג חולה, קבוצות תמיכה להורים שכולים שאיבדו את ילדם הבוגר, קבוצה לצעירים שאיבדו אם, קבוצת צעירים עם סטומה ועוד.

מרכזי התמיכה חזקים ביחד פרוסים ברחבי הארץ ומשמשים בית חם בקהילה לחולים, מחלימים ובני משפחותיהם. המרכזים מסייעים בהתמודדות האישית והנפשית עם המחלה. במרכזים קיימות פעילויות ייעודיות לצעירים. כמו כן, מתקיימות סדנאות מחלימים לחיים בריאים שנועדו ללוות מחלימים בהתמודדות לאחר המחלה, לשיפור איכות חייהם, להדריכם להרגלים בריאים ולעודדם לחזור לחיים אישיים וקהילתיים פעילים. כל הפעילויות הן בפריסה ארצית וללא תשלום.


לסיוע ומענה אנושי התקשרו אלינו: 1-800-599-995