לציון חודש המודעות לסרטן השד השיקה קבוצת החברות אסתי לאודר בישראל מיזם חברתי חדש, המהווה חלק מהקמפיין השנתי של הקבוצה להעלאת המודעות לבדיקה מוקדמת, אותו מובילים בחברה זו השנה ה-19, בשיתוף האגודה למלחמה בסרטן.
מיזם "הספר הוורוד" הינו ספר מתכונים דיגיטלי המוקדש לזכרה של מירי מורד (בליש) ז"ל, שחלתה בסרטן השד וחלמה להמשיך ולהעניק טעמים מנחמים ממטבחה הפורה גם לאחר לכתה.
מיטב אושיות קולינריה ושפים מובילים הצטרפו למיזם בהתנדבות עם אינטרפרטציה אישית למתכוניה הביתיים של מירי, אותם ערכה הסופרת ומגישת הטלוויזיה, גליה תורן חן, למקבץ מרגש של טעמים ביתיים אותנטיים.
בין המתכונים ניתן למצוא את סיר הדגים של שגב משה וסנדרה רינגלר, החמין של דניאל עמית, כתף הטלה החגיגית של ראובן מייסלוס והבולונז המפתיע של רחלי קרוט. מתכון העוף של מירי בגרסה מלכותית של מלכת המטבח יונית צוקרמן , עלי סלק של ללי הס , שמרים של תמרה אהרוני ועוגת פירות עשירה של תומר אומנסקי .
הספר הוורוד מעניק הרבה מעבר למתכונים וסיפורי מטבח, הוא שופך אור ורוד על דרכי ההתמודדות המורכבות של חולות ומחלימות סרטן השד ומשפחותיהן.
יחידות פילה דגים טריים (כל פילה כ-200 גרם)
צרור גדול של תערובת צמחי תבלין: כוסברה, שמיר, פטרוזיליה
חופנים מלאים בעלה תרד טריים
30 עגבניות שרי חצויות
7-5 שיני שום טריות וחצויות
חופן זיתים ירוקים ללא גרעינים
1/2 כוס שמן תירס/ קנולה (אפשר גם פחות)
כוס מים חמים
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה אריסה
1/2 כפית מלח
פרוסות פלפל ירוק חריף
מחממים סיר נמוך ורחב.
מכניסים את השמן עם הזיתים, עגבניות השרי והשום ומבשלים כמה דקות.
מוסיפים את המים החמים עם הפפריקה והאריסה ומרתיחים שוב.
מוסיפים את הדגים ומכסים את הסיר.
קוצצים את כל העלים הירוקים ומכניסים פנימה.
מכסים שוב ומבשלים 15-10 דקות עד שסיר הדגים מהביל ומוכן.
הספר יימכר במהלך חודש אוקטובר בגרסה דיגיטלית באתר המוביל e-vrit בעלות של 9.90 ₪ בלבד.
כל הרווחים ממכירת הספר ייתרמו ע"י קבוצת החברות אסתי לאודר ואתר עברית לאגודה למלחמה בסרטן לטובת מחקר תחום סרטן השד והעלאת המודעות לבדיקה מוקדמת מצילת חיים לאיתור סרטן השד.