לתרומה
חפש
סרטן השד
חודש המודעות

דיון מיוחד בוועדת הבריאות של הכנסת בנושא סרטן השד, גילוי מוקדם ואפשרויות הטיפול

עוד בנושא
סרטן השד
סרטן השד - מידע כללי
מניעה ואבחון מוקדם
חודש המודעות
חודש המודעות למאבק בסרטן השד 2024
חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד 2023
חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד 2022
חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד 2021
האגודה למלחמה בסרטן הפיקה סדרת פודקאסטים חדשה בנושא סרטן השד
דיון מיוחד בוועדת הבריאות של הכנסת בנושא סרטן השד, גילוי מוקדם ואפשרויות הטיפול
חודש המודעות לסרטן השד: פארק תמנע יואר בוורוד
לקראת חודש המודעות לסרטן השד - הוצבו "תמרורי עצור" ורודים ברחבי קניון עזריאלי בתל אביב
"הספר הורוד" - ספר מתכונים דיגיטלי למען המאבק בסרטן השד
חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד 2020
חודש המודעות הבינלאומי לקידום המאבק בסרטן השד 2019
חודש המודעות לסרטן השד 2018
חודש המודעות סרטן השד 2017
ניידת הממוגרפיה
הסיכוי שבסיכון
'יד להחלמה'
סרטן השד בצעירות
סרטן השד בגברים
הטיפול הכירורגי
הטיפול הקרינתי
הטיפול ההורמונלי
מחקרים קליניים
מיניות ופוריות האישה
התמודדות ושיקום
פורום סרטן השד
פורומים שונים
פעילויות האגודה
ימי עיון סרטן השד
סקירת חידושים במחקר

ד"ר שני פאלוך שמעון יועצת האגודה למלחמה בסרטן, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד בית חולים הדסה בוועדת הבריאות: "השמנת יתר הולכת לעקוף עד שנת 2035 את העישון כגורם סיכון למחלות הסרטן כולל סרטן שד"

ועדת הבריאות בכנסת בראשותה של ח"כ עידית סילמן קיימה הבוקר דיון מיוחד בנושא גילוי מוקדם ושיפור אפשרויות הטיפול בסרטן השד.


במסגרת זו הוצבה ניידת ממוגרפיה הפועלת ביוזמה ובסיוע האגודה למלחמה בסרטן בהפעלת אסותא מרכזים רפואיים, ברחבת משכן הכנסת למשך יום שלם וערכה בדיקות לחברות הכנסת, שרות ועובדות המשכן העומדות בקריטריונים לבדיקה.


פרופ' ליטל קינן-בוקר, מנהלת המרכז הלאומי לבקרת מחלות של משרד הבריאות: "הנזק בבדיקות הסקר לסרטן השד עולה על התועלת בגיל הצעיר ולכן נכון להיום ההמלצה היא לבצע את הבדיקה מגיל 74-50  כתוכנית לאומית, נשים מגיל 49-40 שיש להן גורמי סיכון כלולות בתכנית. ברוב המדינות המערב, הממוגרפיה כבדיקת סינון מבוצעת מעל גיל 50 - גיל בו התועלת עולה על הנזק".

ד"ר שני פאלוך שמעון, יועצת האגודה למלחמה בסרטן, מנהלת היחידה לאונקולוגיה של השד בית חולים הדסה ומומחית בינל"א כאונקולוגית לסרטן שד בצעירות: "השמנת יתר הולכת לעקוף עד שנת 2035 את העישון כגורם סיכון למחלות הסרטן כולל סרן שד, מה שאפשר וצריך לעשות זו מניעה. תוכנית לאומית לטפל במגיפת המאה – השמנת יתר".


פרופ' תניר אלוייס, מנהלת המחלקה לכירורגיית שד בית חולים הדסה: "ממוגרפיה כבדיקת סינון לנשים צעירות גורמת למקרים רבים של אבחון יתר ויש לה מגבלות הקשורות במבנה השד, ונזקים כמו תוצאות חיוביות או שליליות כוזבות ובסוף  נשים מסתובבות עם חרדות שיש להן סרטן למרות שתשובה היא חיובית כוזבת".


מירב דמארי, מנהלת ההסברה של האגודה למלחמה בסרטן: "למרות שהבדיקה הגנטית לאיתור מוטציות גנטיות בגן BRCA1,2 המעלות את הסיכון לסרטן השד והשחלה, כבר שנה כלולה בסל הבריאות עבור נשים אשכנזיות בריאות, על פי הצהרה עצמית וללא היסטוריה משפחתית, בגלל העובדה שהן בסיכון גבוהה משמעותית להיות נשאיות. בשל משבר הקורונה מעט מאוד נשים הגיעו לבצע את הבדיקה, שעשויה להציל את חייהן".


חברות הכנסת במסכות ורודותחברות הכנסת במסכות ורדות


האגודה למלחמה בסרטן יזמה ומסייעת בפעילות הקונסורציום לגנטיקה שבראשו עומדת הפרופ' אפרת לוי להד משערי צדק. מירב דמארי שהשתתפה בישיבה בשם האגודה התריעה על כך שיש צוואר בקבוק בהגעה לייעוץ גנטי: "יש עדיין פחות מידי מכשירי MRI שנשאיות בריאות וחולות זכאיות להן במסגרת הסל אחת לשנה ואין מספיק רופאי הדמיה שמומחים בפענוח בדיקה חשובה אך רגישה זו. השקנו קמפיין חדש שעלה ברדיו בעיתונים וברשתות החברתיות.

האגודה למלחמה בסרטן פועלת בכל החזיתות בתחום סרטן השד לקדום המחקר, להפחתת הסיכון, ויזמה את פרויקט הממוגרפיה הארצי שישומו הביא לך שרוב הנשים המאובחנות מאובחנות בשלב מוקדם, ששיעורי הריפוי הם מהגבוהים בעולם, ולכן גם חלה בעשור האחרון ירידה של 25% בשיעורי התמותה מסרטן השד בישראל. על פי נתוני ה-WHO ל-2020 ישראל ממוקמת גבוהה יחסית מקום 26 במספר החולות המאובחנות מידי שנה, כנראה בין השאר בגלל השכיחות הגבוהה של המוטציה בנשים אשכנזיות, ששיעוריה בקרב יהודיות הם מהגבוהים בעולם. מאידך ממוקמת מאוד נמוך, מקום 69 בשיעורי התמותה. הישג עצום זה נובע מהשיעור הגבוהה של האבחון המוקדם אליו הובלנו, ומטיפול מיטבי ועדכני שכלול בסל לכל אזרחיות מדינת ישראל".

לאגודה פעילויות רבות מגוונות בתחום סרטן שד לטובת הנשים החולות בסרטן השד, כגון קבוצות תמיכה: לנשים צעירות, לנשים שיש להן מחלה גרורתית, לבני זוג, הדרכה להורים לילדים קטנים, פרויקט יד להחלמה בו חולות שהחלימו או מתמודדות עדיין עם המחלה והוכשרו לסייע ולתמוך בחולות שזה עתה אובחנו והן מותאמות בגיל ובשפה ובסוג הניתוח או הטיפול של האישה. ייעוץ מיניות ופוריות, אישי ופרטני והכל ללא תשלום. כמו כן פורומים רבים עם מיטב המומחים בתחום סרטן השד, גנטיקה, כמו גם פרויקט "להראות טוב להרגיש טוב יותר" שיזמה מתנדבת יד להחלמה, פרנסין רובינסון ז"ל במסגרתו קוסמטיקאיות ופיאנים מספקים את השרות לנשים החולות, ימי עיון ועוד.


כאמור, במהלך היום חנתה ברחבת המשכן ניידת הממוגרפיה הפועלת ביוזמה ובסיוע האגודה למלחמה בסרטן בהפעלת אסותא מרכזים רפואיים, וחברות הכנסת ועובדות המשכן העומדות בקריטריונים הגיעו להיבדק. האגודה מימנה רשת אחיות ועו"ס לתאום הטיפול בסרטן השד, המתעדכנות במהלך השנה ע"י האחות הראשית של האגודה למלחמה בסרטן. בנוסף, האגודה סייעה בהקמת מרכזי שד כוללניים במרכזים רפואיים ברחבי הארץ, ובאתר האגודה הנרחב והעדכני מידע רב בנושא סרטן השד, כמו גם רשימת מחקרים הקליניים המבוצעים ברחבי הארץ,  ועוד ועוד.


צוות ניידת הממוגרפיה ונציגות האגודהצוות ניידת הממוגרפיה ונציגי האגודה עם רופא הכנסת ד"ר נועם אופק


רחל הולנדר, מנהלת אסותא "השלום"
 המפעילה את הניידת במסגרת הפרויקט המשותף עם האגודה למלחמה בסרטן: "זו שליחות גדולה עבורנו לפגוש את עובדות הציבור ובכללן את עובדות וחברות הכנסת ולהביא את היכולות הרפואיות המתקדמות של אסותא לפיתחו של המשכן עם פתיחת מושב החורף החל במקביל לחודש המודעות לסרטן השד. אנו קוראים לכל אישה בכל מקום לקחת אחריות על מצבה הבריאותי ולבצע את הבדיקות הנדרשות למען הצלת חיים ואיכות חיים" בזכות יוזמה זו של האגודה למלחמה בסרטן להפעלת הניידת בישראל, ניידת שמגיעה לפריפריות גיאוגרפיות וחברתיות ברחבי הארץ, צומצמו פערים במגזרי אוכלוסיה שונים וישראל דורגה על צפי ה WHO כמובילה בסגירת פערים באוכלוסיה מגוונת".


בסוף הועדה יצאו חברות הכנסת לצילום משותף עטויות מסכות ורודות