לתרומה
חפש
סרטן וקורונה
נגיף הקורונה: מידע לחולים אונקולוגיים והמטולוגיים

נגיף הקורונה: מידע לחולים אונקולוגיים והמטולוגיים

עוד בנושא

קורונה


אתם שואלים ופרופ' אברהם קוטן עונה
פרופ' אברהם קוטן, אונקולוג, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן, עונה על שאלותיכם בנוגע לסרטן והתמודדות עם נגיף הקורונה. ריכזנו עבורכם חלק מהשאלות והתשובות שהתקבלו.

לחצו כאן לקריאת השאלות והתשובות ולהשארת שאלה משלכם


יש לפעול על פי ההמלצות המעודכנות באתר משרד הבריאות


התפשטות מחלת COVID-19 הנגרמת ע"י נגיף הקורונה מציבה אתגר מיוחד בפני המטופלים ובני משפחותיהם. בדומה למבוגרים ולחולים הסובלים ממחלות כרוניות כמו סוכרת או יתר לחץ דם, גם חולי סרטן, ובפרט אלה הנמצאים בטיפול, עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לתחלואה וסיבוכים.

בקבוצת הסיכון הגבוהה ביותר נמצאים ככל הנראה חולים לאחר השתלת מח עצם וכן חולים המטולוגיים וחולים אונקולוגיים המקבלים טיפול כימי, אך גם חולים המקבלים טיפול פעיל אחר כלשהו (ביולוגי, אימונותרפי וכו') וחולים שלהם מחלה פעילה, אך אינם מקבלים טיפול פעיל כעת, למשל לאחר ניתוח, או כאלה המקבלים טיפול תומך בלבד, עלולים להיות בסיכון מוגבר.

האם עלי להיות בבידוד?

לא. אם לא נחשפת לחולה שאובחן ואינך בקבוצות הסיכון כפי שמוגדרות מעת לעת ע"י משרד הבריאות (למשל מי שחזר מחו"ל) אינך מחויב בבידוד. עם זאת, מכיוון שהסיכון לחלות עלול להיות גבוה יותר, מומלץ לנקוט במספר צעדים להקטנת הסיכון.

הוירוס עובר בעיקר ישירות בין בני אדם, ובפרט כאשר מרחק החשיפה קטן משני מטרים. בנוסף הוא עלול להישאר בתוך טיפות על משטחים שונים. מומלץ לכן (המלצות מעודכנות נכון ל- 15/3/20. יש לפעול על פי ההמלצות המעודכנות באתר משרד הבריאות):

  • להימנע ככל האפשר מחשיפה לאנשים העלולים להיות חולים.
  • להימנע במידת האפשר מנסיעה בתחבורה הציבורית.
  • להימנע ככל האפשר ממקומות הומי אדם, למשל חנויות, מסעדות ומרכזי קניות ולהתרחק מחולים.
  • מומלץ לבצע פעילות גופנית ואף לצאת מהבית למשל להליכה, אך תוך הימנעות ממקומות הומי אדם ותוך שמירה על מרחק של לפחות שני מטרים מאנשים אחרים.

כיצד עלי לשמור על היגיינה?

יש להקפיד על רחצת ידיים, במשך 20 שניות לפחות, יש להימנע ככל האפשר מלגעת בפנים, יש להתעטש ולהשתעל למטפחת או אל המרפק, יש לנקות משטחים וחפצים בהם נוגעים בקביעות.

האם עלי לבטל את התור ולא להגיע למכון האונקולוגי או ההמטולוגי?

לא מומלץ לבטל את התור ויש להגיע לביקור או לטיפול כמתוכנן. ייתכן שהרופא או המרפאה ינחו אתכם בדבר דרכים חליפיות לביקור, למשל טל-רפואה, ייעוץ טלפוני או פניה במייל. יש להימנע במידת האפשר מלהביא מלווים בעת הביקור, ובכל מקרה אין להביא יותר ממלווה אחד.

מה לעשות אם אני חש ברע?

סימני המחלה הם בין היתר חום, שיעול וקוצר נשימה. אם אתה חש ברע כתוצאה מסימפטומים אלו, יש לפנות למוקד מד"א או לחדר מיון. אם אתה סובל מחום ו/או תסמינים נשימתיים, הודע מראש על כך לרופא שלך, והמנע מלהיכנס לשטח המכון ללא תאום. לפני פניה לבית החולים, חבוש מסכה המכסה את הפה והאף. יש לזכור כי לא כל סימן קל הוא עדות למחלה ויש להפעיל שיקול דעת לפני הפנייה למיון.

כיצד ניתן לחזק את מערכת החיסון שלי?

יש להמשיך ולהקפיד על אורח חיים בריא, כולל הקפדה על פעילות גופנית סדירה בבית או בהליכה (עדיף להימנע מפעילות בחדר הכושר), הימנעות מעישון, שנמצא, שבנוסף לשאר נזקיו, כמחריף את ההתמודדות של מי שאובחן בקורונה, והקפדה על שעות שינה ותזונה מאוזנת. שאל את הרופא/ה שלך על חיסונים מומלצים, כגון חיסון לשפעת וחיסון לדלקת ראות.



דף מידע זה הוכן מטעם האיגוד הישראלי לאונקולוגיה קלינית ורדיותרפיה, ע"י פרופ' עדו וולף, מנהל המערך האונקולוגי, מרכז רפואי ת"א ויועץ לאגודה למלחמה בסרטן.






בכל מקרה, מומלץ להתעדכן באתר משרד הבריאות




יש לכם שאלות נוספות?

צרו איתנו קשר בטל. 1800599995 או השאירו פניה  בטופס ונחזור אליכם