לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: ברוב מחלות הסרטן השכיחות בישראל – לא נמצא קשר מובהק לסיכון של אובדן התעסוקה, עשור לאחר האבחנה

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



מחקר שנערך בסיוע האגודה למלחמה בסרטן:


חוקר: ד"ר יקיר רוטנברג, המרכז הרפואי הדסה עין-כרם.

 

בשנים האחרונות ניתנת תשומת לב מיוחדת לצרכים של מחלימים מסרטן. תעסוקה היא אחד המדדים להרגשה נורמלית שתורמת לשיפור באיכות החיים, ונמצאה כיעילה בהתמודדות עם סרטן. כמחצית מהמחלימים מסרטן הינם מתחת לגיל 65 שנים, ולכן התחלואה בסרטן והטיפול בו יכולים להשפיע על אפשרויות התעסוקה.

עד כה, לא קיים מידע בספרות המחקרית ביחס לחוסר תעסוקה אצל מחלימים מסרטן לאחר 10 שנים.

במסגרת המחקר, נבדק הסיכון לחוסר תעסוקה - 10 שנים לאחר אבחון של סרטן בקרב אוכלוסייה בגילאי העבודה, שחלו בסרטן בין השנים 2000-2005, לעומת אוכלוסייה ללא אבחנה של סרטן. כלל המשתתפים שנפטרו עד שנת 2015 הוצאו מעיבוד הנתונים, והעיבודים תוקננו למשתנים שונים, כולל גיל, מין, מצב חברתי-כלכלי ותעסוקה, שנתיים לפני האבחנה של הסרטן.

המחקר כלל 2,493 חולים שאובחנו בסרטן ו-7,360 משתתפים ללא היסטוריה של סרטן.

תוצאות המחקר הראו עלייה בשיעור הסיכון לחוסר תעסוקה אצל החולים בסרטן לאחר 10 שנים, בכ-30% לעומת האוכלוסייה הכללית.

הגידולים שהיו בסיכון המוגבר ביותר לחוסר תעסוקה היו גידולי מערכת העצבים (עלייה של 171%),  וכן לימפומות (66%).



על פי ממצאי המחקר, ברוב המחלות השכיחות בישראל – סרטן המעי הגס, השד, מלנומה, צוואר הרחם, אשכים ותירואיד – לא נמצא קשר מובהק, או שלא נמצא קשר כלל, בין האבחנה בסרטן, לבין התעסוקה, 10 שנים לאחר מכן, ונראה כי המחלימים נמצאו במעגל התעסוקה 10 שנים לאחר האבחנה.

כאמור, תשומת לב מיוחדת צריכה להיות מופנית לחולים שאובחנו בגידולי מערכת העצבים המרכזית, ובשיעור סיכון מוגבר גם בחולי לימפומה.




בסדנאות 'מחלימים לחיים בריאים'® של האגודה למלחמה בסרטן ניתנת התייחסות מיוחדת לחשיבות החזרה לעבודה לאחר ההחלמה. כמו כן, העובדה שחולים זוכים ל-100% פטור ממס במהלך הטיפול, מסייעת לעידוד המשך התעסוקה, גם בתקופת הטיפול הפעיל.

לחצו כאן למידע נוסף על 'מחלימים לחיים בריאים'