חוקרים מאוניברסיטת סורבון בצרפת ביקשו לבדוק אם היצמדות להמלצות תזונה בינלאומיות יכולה להפחית את הסיכון לחלות בסרטן בכלל, ובסרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן המעי הגס בפרט. למחקר גויסו 41,543 משתתפים בריאים מצרפת, גברים ונשים בגיל 40 ומעלה. כל המשתתפים מילאו שאלונים מקיפים, הכוללים נתונים סוציו-דמוגרפיים, היסטוריה רפואית, מידע על עישון, צריכת אלכוהול, ביצוע פעילות גופנית, הרגלי תזונה ועוד. החוקרים עקבו אחר המשתתפים במשך 8 שנים (בין השנים 2017-2009). במהלך תקופה זו מילאו המשתתפים מדי חצי שנה שאלונים בנוגע להרגלי התזונה שלהם. הרגלי התזונה נמדדו באמצעות ניקוד מצטבר עבור עמידה בהמלצות של אחד ממדדי התזונה הללו:
במהלך תקופת המעקב חלו בסרטן 1,489 משתתפים. על פי עיבודים סטטיסטיים, אימוץ המלצות של האיגוד האמריקני לחקר הסרטן, נמצא משמעותי יותר בהשוואה למדדי התזונה האחרים: הסיכון לתחלואה במחלת סרטן כלשהי פחת ב-12%, הסיכון לסרטן השד פחת ב-14%, והסיכון לסרטן ערמונית פחת ב- 12%, כתוצאה מאימוץ כללי ההתנהגות המומלצים.
לסיכום החוקרים מציינים, כי היצמדות להמלצות האיגוד האמריקני לסרטן, יכולה לתרום באופן משמעותי להפחתת התחלואה במחלות הסרטן שנבדקו במחקר.
המחקר פורסם בכתב העת המדעי Cancer Research, בגיליון יולי 2018 ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
לחצו כאן לתקציר המחקר באנגלית.
עלה אלתר - אוקטובר 2018