חוקרים מאיטליה ביקשו לבדוק את הקשר בין אכילה מאוזנת, הכוללת צריכה גבוהה של פירות וירקות והצמדות לתזונה ים תיכונית, לבין הסיכון לסרטן רירית הרחם. הסיכון העיקרי לתחלואה בסרטן רירית הרחם נגרם עקב חשיפה ממושכת ובלתי מאוזנת להורמונים שעלולים לגרום לדלקת כרונית ברירית, ועקב כך להעלות את הסיכון להתפתחות סרטן.
החוקרים שיערו כי תזונה ים תיכונית, הכוללת צריכה גבוהה של פירות וירקות, יכולה לאזן את הדלקת, וכך להפחית את הסיכון לחלות בסרטן רירית הרחם. במחקר השתתפו 604 נשים, גילאים 74-40 מאזורים שונים באיטליה. 297 נשים –מאובחנות חדשות בסרטן רירית הרחם היוו את קבוצת המחקר, ו-307 - נשים שאינן חולות בסרטן הרחם (ולא עברו כריתת רחם), היוו את קבוצת הביקורת, בגילאים דומים. כל הנשים מילאו שאלון נרחב המתייחס ל- 260 מוצרי מזון שונים וכולל שאלות לגבי הרגלי תזונה ב-12 החודשים האחרונים. כמו כן כלל השאלון, שאלות לגבי צריכת הורמונים, משקל גוף והרגלי פעילות גופנית, עישון, ונתונים דמוגרפיים שונים.
מתוצאות המחקר עולה: כי צריכת ירקות הייתה נמוכה יותר בקרב הנשים בקבוצת המחקר שצרכו רק – כ-85 גרם ירקות ביום בממוצע, זאת לעומת קבוצת הביקורת, שאופיינה בצריכה של כ-112 גרם ירקות ביום. באופן דומה, גם צריכת הפירות בקרב קבוצת המחקר הייתה נמוכה יותר- כ-262 גרם פירות ליום, לעומת כ-289 גרם ליום בקרב קבוצת הביקורת. בנוסף, תוצאות המחקר מראות גם כי היצמדות ל-8-6 הרגלי תזונה מתוך מדד התזונה הים תיכונית, ביניהם: צריכה של: שומן חד-רווי או שומן שאינו רווי, קטניות, דגנים, ירקות, פירות, וכן צריכה מועטה של בשר, אלכוהול ומוצרי חלב, נמצאה מפחיתה סיכון לסרטן רירית הרחם ב-50%!
המחקר פורסם במהדורת נובמבר 2017 של כתב העת המדעי BMC CANCER ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.
עלה לאתר - ינואר 2018