לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: צריכה מרובה של קטניות יכולה להפחית את הסיכון לסרטן ערמונית

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



מחקר חדש שנערך בסין קובע שצריכה מרובה של קטניות מפחיתה משמעותית את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. החוקרים ערכו ניתוח על של 8 מחקרים, (סיכום סטטיסטי של תוצאות מחקרים) שבוצעו ברחבי העולם (אירופה, צפון אמריקה ואסיה) בהם נבדק הקשר בין צריכת קטניות והסיכון לחלות בסרטן הערמונית. במחקרים נכללו 281 אלף גברים, מתוכם זוהו כ-10,000 מקרי סרטן ערמונית.

המשתתפים התבקשו לדווח על נתונים אישיים שכללו בין השאר גיל, משקל גוף, והרגלי אורח חיים, ביניהם עישון וצריכת אלכוהול, וכן הרגלי תזונה, בהם גם צריכת קטניות כגון סויה ומוצריה, אפונה, עדשים, שעועית ועוד. במחקרים בוצע מעקב של 7 שנים בממוצע אחר המשתתפים.

משקלול ועיבוד סטטיסטי של הנתונים עולה, כי על כל צריכה של 20 גרם קטניות מסוגים שונים ביום, חלה הפחתה של 3.7% בסיכון לחלות בסרטן ערמונית. בנוסף, צריכה יומית של 100 גרם קטניות מסוגים שונים הפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית ב-17.2%, לעומת אלו שלא צרכו קטניות כלל. כמו כן, צריכה יומית גבוהה של קטניות הדגימה הפחתה של 15% בסיכון לחלות בסרטן הערמונית, לעומת צריכה נמוכה שלהם.

שקלול של תוצאות המחקרים שנערכו באירופה העלה שצריכה גבוהה של קטניות מסוגים שונים הפחיתה ב-36% את סיכון לחלות בסרטן הערמונית, וצריכה ספציפית של סויה ומוצריה הפחיתה את הסיכון באוכלוסייה זו ב-11%. ניתוח כלל נתוני המחקרים העלה קשר בין צריכה גבוהה וסיכון מופחת של 15% לחלות בסרטן הערמונית. 

לסיכום, החוקרים טוענים שצריכה יומית גבוהה של קטניות מסוגים שונים קשורה בסיכון מופחת לחלות בסרטן הערמונית, והם סבורים שיש להמשיך לחקור את ההשפעה המיטיבה של קטניות על ההפחתה של הסיכון לחלות בסרטן הערמונית.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי Oncotarget במהדורת יולי 2017 ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

לחצו כאן לתקציר המחקר באנגלית

עלה לאתר - אוגוסט 2017