חוקרים מאירלנד ואנגליה ביקשו לבדוק את הקשר בין עישון בעת אבחון סרטן המעי הגס, לבין הטיפול שקיבלו המאובחנים ותוחלת חייהם.
לצורך המחקר, החוקרים השתמשו בנתונים מתוך רישום הסרטן האירי; 18,166 מקרים חדשים של סרטן המעי הגס אשר תועדו בין השנים 2012-1994. עבור כל מאובחן חדש במחלה תועד גם סטטוס העישון שלו: 20% דיווחו על עישון בהווה, 23% דיווחו על עישון בעבר, 57% לא עישנו מעולם. כמו כן, תועד הטיפול שכל מאובחן חדש קיבל במשך השנה הראשונה מעת האבחון - ניתוח (52.7%) , ניתוח וכימותרפיה (32.7%), כימותרפיה בלבד (5%) , ללא טיפול (9.6%), בשנה האחרונה של המחקר (2012) נאסף המידע לגבי כל החולים שנפטרו מהמחלה או מסיבה אחרת כלשהי, במהלך שנים אלו.
מתוצאות המחקר עולה כי במהלך 5 השנים מעת אבחון המחלה, נמצאו 14% יותר פטירות מסרטן המעי הגס בקרב חולים אשר דיווחו על עישון בהווה, ביחס לחולים שלא עישנו מעולם. כמו כן, בקרב המאובחנים החדשים שטופלו באמצעות ניתוח בלבד, נמצאו מקרי פטירה גבוהים ב-21% בקרב מעשנים בהווה, ביחס לאילו שלא עישנו מעולם.
החוקרים מדגישים כי ישנה חשיבות רבה בעידוד הפסקת עישון בקרב מאובחנים חדשים בסרטן המעי הגס לטובת עלייה בתוחלת החיים של חולים אלו.
המחקר פורסם בכתב העת Alimentary pharmacology and Therapeutics , פברואר 2017.
קישור לתקציר המאמר באנגלית
עלה לאתר - מרץ 2017